Konica Minolta je od CDP dobila najvišjo oceno in je bila uvrščena na 'Climate A List 2021'

Ljubljana, Slovenija | 14 februar 2022

Konica Minolta je od CDP dobila najvišjo oceno in je bila uvrščena na 'Climate A List 2021'.

Konica Minolta se je že šestič uvrstila na vodilni položaj na svetovnem seznamu Climate A List. CDP je mednarodna neprofitna organizacija, ki se ukvarja z dejavnostmi za uresničevanje trajnostnega gospodarstva.


CDP Worldwide-Japan bo 19. januarja 2022 organiziral spletni dogodek, na katerem bo predstavil podjetja, vključena na seznam CDP Climate A List 2021. Kot predstavnik enega od podjetij s Climate A List seznama, bo na dogodku imel govor tudi gospod Shoei Yamana, predsednik in izvršni direktor družbe Konica Minolta.
 
Climate A List
Climate A List sestavljajo podjetja, ki so bila priznana kot vodilna na svetovni ravni v smislu zastavljenih ciljev ter sprejetih ukrepov za boj proti podnebnim spremembam in razkrivanja informacij. Od približno 12.000 podjetij po vsem svetu, ki so bila zajeta v raziskavo CDP, je bilo samo 204 podjetij uvrščenih na Climate A List 2021 seznam. Uvrstitev na ta seznam je priznanje za njihova prizadevanja za zmanjšanje emisij CO2, blažitev podnebnih sprememb in prispevek k nizko-ogljičnemu gospodarstvu.
 
Pristop družbe Konica Minolta k problemom podnebnih sprememb
Konica Minolta si prizadeva prispevati k uresničevanju ciljev trajnostnega razvoja (Sustainable Development Goals - SDG), ter hkrati spodbujati razvoj poslovne skupnosti in človeške družbe. Združeni narodi so s 17 cilji trajnostnega razvoja razvili globalno celostno strategijo za premagovanje trenutnih glavnih globalnih izzivov. Zlasti v zvezi s ciljem trajnostnega razvoja 'Podnebni ukrepi' je družba Konica Minolta Business Solutions Europe že sprejela veliko ukrepov, pri čemer se osredotoča zlasti na odgovorno rabo energetskih virov:
  • Od leta 2018 je evropski sedež ogljično nevtralen.
  • Evropski sedež ter podružnice v Belgiji, Litvi, na Nizozemskem, v Nemčiji, Združenem kraljestvu, Avstriji, na Švedskem, Norveškem, v Španiji in na večini lokacij v Franciji uporabljajo električno energijo iz obnovljivih virov. Z globalno vključitvijo v program RE100 se je podjetje zavezalo, da bo do leta 2050 pridobivalo 100-odstotno energijo iz obnovljivih virov.
  • Od uvedbe programa 'Omogočanje ogljične nevtralnosti' leta 2015, so podjetje in njegove stranke skupaj nadomestili za več kot 40.000 ton emisij CO2.
  • Leta 2019 je Konica Minolta uvedla storitev bizhub ECO, ki vključuje vnaprej nastavljeno ekološko konfiguracijo barvnih večnamenskih perifernih naprav (multifunkcijskih tiskalnikov) in sponzoriranje sajenja novih dreves v sodelovanju s podjetjem Treedom.
  • Leta 2020 je Konica Minolta predstavila AIRe Link, orodje za oddaljeno vizualno podporo, ki ji je do sedaj prihranilo več kot 853.000 kilometrov poti do strank, oziroma več kot 3.000 obiskov strank na njihovih lokacijah. S tem ni bilo proizvedeno približno 104 tone emisij CO2 kot bi jih sicer.
  • Da bi preusmerila prevoz s cestnega na železniški ali vodni, družba Konica Minolta v Evropi kot prevozno sredstvo od pristanišča Rotterdam na Nizozemskem, do svojega glavnega skladišča v Emmerichu v Nemčiji, uporablja transportne barke, ki plujejo po reki Ren.
O organizaciji CDP
CDP je globalna neprofitna organizacija, ki upravlja svetovni sistem razkrivanja okoljskih podatkov za podjetja, mesta, države in regije. CDP, ki je bil ustanovljen leta 2000 in sodeluje z več kot 590 vlagatelji z več kot 110 bilijoni dolarjev premoženja, je prvi uporabil kapitalske trge in javna naročila podjetij, da bi podjetja spodbudil k razkrivanju njihovih vplivov na okolje, ter zmanjšanju emisij toplogrednih plinov, varovanju vodnih virov in zaščiti gozdov. Leta 2021 je več kot 14.000 organizacij po vsem svetu razkrilo podatke prek CDP, vključno z več kot 13.000 podjetji, vrednimi več kot 64% svetovne tržne kapitalizacije, ter več kot 1.100 mest, držav in regij. CDP ima največjo okoljsko podatkovno zbirko na svetu. Rezultati CDP se pogosto uporabljajo za spodbujanje odločitev o naložbah in naročilih v smeri brez-ogljičnega, trajnostnega in odpornega gospodarstva. CDP je ustanovni član pobude Science Based Targets, koalicije We Mean Business, The Investor Agenda in pobude Net Zero Asset Managers. Če želite izvedeti več, obiščite cdp.net.

Referenca: Vrednotenje s strani zunanjih izvajalcev
Konica Minolta je trenutno vključena v globalne indekse ESG in je v ocenah ESG uvrščena visoko.
 
FTSE4Good Index Series (UK) Included in the index consecutively since 2003
FTSE Blossom Japan Index (UK) Included in the index consecutively since its establishment in 2017
MSCI Japan ESG Select Leaders Index (USA) Included in the index consecutively since its establishment in 2017
MSCI Japan Empowering Women Index (USA) Included in the index consecutively since its establishment in 2017
Dow Jones Sustainability Index (USA) Asia Pacific Index (DJSI Asia Pacific): Included in the index consecutively since 2009
S&P/JPX Carbon Efficient Index (USA, Japan) Included in the index consecutively since its establishment in 2018
S&P Global (USA) (Four times as Gold and five times as Silver)
Corporate Knights (Canada) Ranked among the Global 100 Most Sustainable Corporations in the World (2011, 2019, 2020 and 2021)
ISS-oekom (Germany) Maintained the highest Prime Status since 2011
CDP (UK) Included on the Climate A List (2013, 2014, 2016, 2017, 2020 and 2021)

Konica Minolta

 

Pot podjetja Konica Minolta se je začela pred 150 leti z vizijo, da bi delali drugače. Ustvarjamo inovacije v dobro družbe in sveta. Isti namen, ki nas je gnal naprej takrat, nas žene naprej tudi zdaj.

 

Konica Minolta Slovenija, d.o.o. s sedežem v Ljubljani je hčerinska družba Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH s sedežem v Langenhagnu v Nemčiji, ta je pa hčerinska družba Konica Minolta Inc., Tokio, Japonska. Konica Minolta s svojim edinstvenim strokovnim znanjem na področju upodabljanja (tiskanje, skeniranje, kopiranje), obdelave podatkov in odločanja na podlagi podatkov, ustvarja rešitve za svoje stranke - mala in srednje velika podjetja, velika podjetja in javni sektor - ter rešuje vprašanja, s katerimi se sooča družba.

 

Konica Minolta kot ponudnik rešitev za digitalna delovna okolja svojim strankam pomaga prepoznati in izkoristiti potencial, ki ga skriva digitalizacija, ter doseči naslednjo stopnjo digitalne zrelosti organizacije. V podporo "inteligentnemu povezanemu delovnemu mestu" Konica Minolta ponuja storitve v oblaku, IT, upravljanja tiskanja in video rešitev za delo na daljavo, sodelovanje, upravljanje ter avtomatizacijo delovnih procesov in varnost. Uspešnost podjetja pri spodbujanju preobrazbe je potrdila tudi družba IDC, saj je v raziskavi "IDC MarketScape, v poročilu "Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment" navedeno, da je Konica Minolta "globalno priznana kot vodilna na področju transformacije tiskanja". Konica Minolta je od leta 2021 tudi Microsoftov globalni partner.

 

Konica Minolta s ponudbo Igniting Print Possibilities pomaga tiskarnam in drugim ponudnikom storitev tiska maksimalno izkoristiti avtomatizacijo delovnih procesov za povečanje učinkovitosti. Podjetje zagotavlja vrhunske sisteme za digitalni produkcijski tisk, za tisk na embalažo in za tisk etiket. Naprave za dodelavo ustvarjajo tiskarske izdelke, ki izstopajo in ustvarjajo dodano vrednost. Konica Minolta se že več kot desetletje uveljavlja kot vodilna na trgu produkcijskega tiska v Evropi (InfoSource).

 

Za vse več organizacij je danes uspeh več kot le ozka opredelitev finančnega izkaza - vključuje tudi varovanje okolja in pozitiven vpliv na zaposlene ter družbo. Konica Minolta se je s svojo zavezanostjo ciljem trajnostnega razvoja zavezala, da bo dosledno sledila svojim ciljem na področju trajnosti in družbene odgovornosti. Podjetje je bilo večkrat prepoznano zaradi svoje bogate zgodovine družbenega prispevka ter zaradi prizadevanj za doseganje ciljev trajnostnega razvoja v celotni poslovni in dobavni verigi. Konica Minolta je uvrščena na seznam "2022 Global 100 Most Sustainable Corporations in the World" in je prejela najvišjo stopnjo na lestvici EcoVadis Sustainabilty Ratings.

 

Konica Minolta je za svoj inovativni pristop storitvam, ki odlično dopolnjuje njihove naprave, prejela prestižno nagrado "Buyers Lab PaceSetter Award for Serviceability and Support 2020/2021" podjetja Keypoint Intelligence.

 

Konica Minolta Slovenija zaposluje 51 predanih strokovnjakov (november 2022), ki na slovenskem trgu skrbijo za več kot 3.000 pogodbenih strank in aktivno promovirajo vse vertikale poslovanja. Na evropskem nivoju je podjetje Konica Minolta Business Solutions Europe zastopano s podružnicami in distributerji v več kot 80 državah v Evropi, Srednji Aziji, na Bližnjem vzhodu in v Afriki. S približno 8.700 zaposlenimi (april 2022) je Konica Minolta Europe v poslovnem letu 2021/2022 ustvarila več kot 1,9 milijarde evrov čiste prodaje. Po vsem svetu ima podjetje več kot 39.000 zaposlenih in posluje v več kot 150 državah.

 

Izrazi in imena izdelkov so lahko blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke ustreznih lastnikov in so s tem priznani.

Kontakt

Kontakt

Matjaž Babnik

Vodja marketinga

Stiki z javnostjo

matjaz.babnik@konicaminolta.si

01 568 05 11

ŽELITE VEČ INFORMACIJ? KONTAKTIRAJTE NAS!