BLI 2023-2024 Pacesetter Award nagrada za storitve na daljavo

Ljubljana, Slovenija | 12 december 2022

Konica Minolta priznana kot vodilna na področju storitev na daljavo

Konica Minolta je prejela nagrado BLI 2023-2024 Pacesetter Award na področju storitev na daljavo, ki jo podeljuje Keypoint Intelligence.


Konica Minolta je prejela nagrado Buyers Lab (BLI) '2023-2024 Pacesetter Award in Remote Service', ki jo podeljuje Keypoint Intelligence, vodilno podjetje za neodvisne tržne raziskave ter ocenjevanje strojne in programske opreme. Ta nagrada, ki temelji na obsežnih neodvisnih raziskavah, priznava družbi Konica Minolta vodilno ponudbo na področju storitev na daljavo. V raziskavi je bilo ocenjenih sedem ključnih področij: vizija, inovacije, dosežki (doseg strank), storitve za zaposlene na daljavo, storitve za podjetja, regionalno trženje in dejavnosti kanalov.
 
Storitve na daljavo postajajo vse pomembnejše, saj vse več podjetij uvaja hibridne oblike dela. Po prvem izbruhu pandemije se je družba Konica Minolta odločila, da v Evropi vzpostavi "privzeto in načrtovano storitev na daljavo", da bi odpravila potrebo po storitvah na lokaciji/kraju samem. Družba Keypoint Intelligence je v svojem povzetku obrazložitve nagrade izpostavila "močno vizijo in inovativne ponudbe družbe Konica Minolta, ki podjetjem omogočajo enostavno reševanje tehničnih težav na daljavo in podpirajo hibridno delovno silo". Pohvalila je tudi "funkcionalnost obogatene resničnosti (AR) prek AIRe Link, orodja za vizualno podporo družbe Konica Minolta, s katerim si lahko tehniki težave pri strankah ogledajo na daljavo v realnem času brez potrebe po obisku na lokaciji stranke".

"Konica Minolta je vodilna pri zagotavljanju vrhunskih storitev na daljavo za popravilo naprav na zahodnoevropskem trgu," je dejal Keith Haas, analitik pri Keypoint Intelligence. "Med razvojem AR tehnologije z AIRe Link, nenehnim izboljševanjem napovednih modelov in zagotavljanjem različnih storitev podjetjem za spremljanje in upravljanje njihovih zaposlenih na daljavo ter drugimi točkami inovacij so stranke družbe Konica Minolta pripravljene na produktivno in učinkovito delo ne glede na to, kje delajo."
 
Ponosni smo, da nam je podjetje Keypoint Intelligence podelilo najnovejšo BLI Pacesetter Award nagrado. Kot del naše vizije digitalnega delovnega mesta, ki jo imenujemo "Inteligentno povezano delovno mesto", je Konica Minolta za pomoč strankam uvedla pristop "Remote by Default and Design".
 
Matic Zaletel, vodja servisa, Konica Minolta Slovenija
 
Dodal je: "V naši platformi IOT (DRM) imamo več kot 800.000 multifunkcijskih tiskalnikov, ki jih upravljamo na daljavo. Naše stranke niso deležne le hitrih in kakovostnih odzivov podpore ter maksimalnega časa delovanja storitev, temveč tudi manjše obremenitve lastnih operativnih IT ekip. S tem pristopom se danes več kot 30% vseh klicev za podporo reši na daljavo, ne da bi bilo potrebno posredovanje na kraju samem".
Za družbo Konica Minolta to pomeni, da lahko še naprej ponujamo visokokakovostne konkurenčne storitve, hkrati pa še naprej zmanjšujemo emisije CO2."

Če težave ni mogoče odpraviti na daljavo, lahko ekipa družbe Konica Minolta uporabi svoj portfelj storitev in podpore na daljavo in uporabnika ali člana ekipe IT stranke vodi skozi postopek reševanja na kraju samem. Poleg tega lahko, če je potreben obisk inženirja na terenu, vnaprej zbere informacije o težavi, s čimer je obisk bolj učinkovit.
 
Za presojo je podjetje Keypoint Intelligence k sodelovanju povabilo najboljše proizvajalce, ki nudijo obsežen nabor področij storitev na daljavo. Analitiki so nato uporabili lastno matriko za ocenjevanje in določili zmagovalca.
 
Konica Minolta priznana kot vodilna na področju storitev na daljavo
Podjetje Konica Minolta je prejelo Buyers Lab (BLI) Pacesetter Award 2023-2024 nagrado na področju storitev na daljavo, ki jo podeljuje Keypoint Intelligence;
 
  • Močna vizija in inovativna ponudba, ki podjetjem omogočajo enostavno reševanje tehničnih težav na daljavo in podpira hibridno delovno silo.
  • Funkcija obogatene resničnosti (AR) prek AIRe Link, orodja za vizualno podporo družbe Konica Minolta, s katerim lahko tehniki na daljavo v realnem času pregledajo težave brez potrebe po obiskih na lokaciji stranke.
  • Cenovno dostopna, enostavno optimizirana orodja, s katerimi je mogoče hitro servisirati podjetje, ne da bi bilo treba opraviti veliko administrativnega dela
  • Vsestranska paleta orodij, ki zagotavljajo, da so naprave deležne servisa, ki je potreben za vse dane težave, ki se pojavijo.

Konica Minolta

 

Pot podjetja Konica Minolta se je začela pred 150 leti z vizijo, da bi delali drugače. Ustvarjamo inovacije v dobro družbe in sveta. Isti namen, ki nas je gnal naprej takrat, nas žene naprej tudi zdaj.

 

Konica Minolta Slovenija, d.o.o. s sedežem v Ljubljani je hčerinska družba Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH s sedežem v Langenhagnu v Nemčiji, ta je pa hčerinska družba Konica Minolta Inc., Tokio, Japonska. Konica Minolta s svojim edinstvenim strokovnim znanjem na področju upodabljanja (tiskanje, skeniranje, kopiranje), obdelave podatkov in odločanja na podlagi podatkov, ustvarja rešitve za svoje stranke - mala in srednje velika podjetja, velika podjetja in javni sektor - ter rešuje vprašanja, s katerimi se sooča družba.

 

Konica Minolta kot ponudnik rešitev za digitalna delovna okolja svojim strankam pomaga prepoznati in izkoristiti potencial, ki ga skriva digitalizacija, ter doseči naslednjo stopnjo digitalne zrelosti organizacije. V podporo "inteligentnemu povezanemu delovnemu mestu" Konica Minolta ponuja storitve v oblaku, IT, upravljanja tiskanja in video rešitev za delo na daljavo, sodelovanje, upravljanje ter avtomatizacijo delovnih procesov in varnost. Uspešnost podjetja pri spodbujanju preobrazbe je potrdila tudi družba IDC, saj je v raziskavi "IDC MarketScape, v poročilu "Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment" navedeno, da je Konica Minolta "globalno priznana kot vodilna na področju transformacije tiskanja". Konica Minolta je od leta 2021 tudi Microsoftov globalni partner.

 

Konica Minolta s ponudbo Igniting Print Possibilities pomaga tiskarnam in drugim ponudnikom storitev tiska maksimalno izkoristiti avtomatizacijo delovnih procesov za povečanje učinkovitosti. Podjetje zagotavlja vrhunske sisteme za digitalni produkcijski tisk, za tisk na embalažo in za tisk etiket. Naprave za dodelavo ustvarjajo tiskarske izdelke, ki izstopajo in ustvarjajo dodano vrednost. Konica Minolta se že več kot desetletje uveljavlja kot vodilna na trgu produkcijskega tiska v Evropi (InfoSource).

 

Za vse več organizacij je danes uspeh več kot le ozka opredelitev finančnega izkaza - vključuje tudi varovanje okolja in pozitiven vpliv na zaposlene ter družbo. Konica Minolta se je s svojo zavezanostjo ciljem trajnostnega razvoja zavezala, da bo dosledno sledila svojim ciljem na področju trajnosti in družbene odgovornosti. Podjetje je bilo večkrat prepoznano zaradi svoje bogate zgodovine družbenega prispevka ter zaradi prizadevanj za doseganje ciljev trajnostnega razvoja v celotni poslovni in dobavni verigi. Konica Minolta je uvrščena na seznam "2022 Global 100 Most Sustainable Corporations in the World" in je prejela najvišjo stopnjo na lestvici EcoVadis Sustainabilty Ratings.

 

Konica Minolta je za svoj inovativni pristop storitvam, ki odlično dopolnjuje njihove naprave, prejela prestižno nagrado "Buyers Lab PaceSetter Award for Serviceability and Support 2020/2021" podjetja Keypoint Intelligence.

 

Konica Minolta Slovenija zaposluje 51 predanih strokovnjakov (november 2022), ki na slovenskem trgu skrbijo za več kot 3.000 pogodbenih strank in aktivno promovirajo vse vertikale poslovanja. Na evropskem nivoju je podjetje Konica Minolta Business Solutions Europe zastopano s podružnicami in distributerji v več kot 80 državah v Evropi, Srednji Aziji, na Bližnjem vzhodu in v Afriki. S približno 8.700 zaposlenimi (april 2022) je Konica Minolta Europe v poslovnem letu 2021/2022 ustvarila več kot 1,9 milijarde evrov čiste prodaje. Po vsem svetu ima podjetje več kot 39.000 zaposlenih in posluje v več kot 150 državah.

 

Izrazi in imena izdelkov so lahko blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke ustreznih lastnikov in so s tem priznani.

Kontakt

Kontakt

Matjaž Babnik

Vodja marketinga

Stiki z javnostjo

matjaz.babnik@konicaminolta.si

01 568 05 11

ŽELITE VEČ INFORMACIJ?
KONTAKTIRAJTE NAS!