Konica Minolta predstavlja nov sistem za tisk z dvojno produktivnostjo in dvakrat večjo hitrostjo - AccurioPress 6272P

Ljubljana, Slovenija | 12 september 2022

Konica Minolta predstavlja nov sistem za tisk z dvojno produktivnostjo in dvakrat večjo hitrostjo - AccurioPress 6272P

Konica Minolta je predstavila nov sistem za digitalni tisk AccurioPress 6272P, ki ponudnikom tiska omogoča nove možnosti monokromatskega tiska. Komercialni tiskarji, storitve tiska za plačilo in osrednje interne tiskarne so glavni ciljni trgi za ta popolnoma konfiguriran digitalni produkcijski tiskarski sistem.


Tehnologija z dvema pogonoma (dual-engine technology), ki omogoča tisk več kot 15.000 odtisov na uro v enem integriranem proizvodnem procesu, je osnova novo predstavljenega stroja družbe Konica Minolta. Tandemski pogon AccurioPress 6272P je nadgradnja že uveljavljenega AccurioPress 613P, pri katerem sta dva pogona povezana preko tandemske relejne enote TD-502, kar podvoji prednosti in vzdržljivost v današnjem okolju monokromatskega (črno-belega) digitalnega tiska velikih naklad.

Edinstvena kombinacija zagotavlja dvakratno hitrost in dvakratno produktivnost, ter nemoten tisk brez počasnega delovanja ali zaustavitev. Neodvisna dupleks poravnava in funkcija za prilagoditev popačenja zagotavljata natančno registracijo obojestranskega tiska. Opcijska inteligentna enota za nadzor kakovosti IQ-501 vzdržuje dosledno in stabilno kakovost brez zapletov. Standardni sistem hlajenja papirja omogoča takojšnjo dodelavo vseh odtisov/tiskovin. 

Na novo razvit 'pass-through' način zagotavlja proizvodnjo tudi v redkih primerih napake stroja. Še ena prednost je, da lahko stranke s TD-502 nadgradijo svoj obstoječi stroj AccurioPress 6136P in s tem podvojijo produktivnost na raven AccurioPress 6272P stroja. 

Druge značilnosti Konica Minolta AccurioPress 6272P: 

  • Vakuumsko dodajanje papirja za nemoteno obdelavo v celotnem proizvodnem procesu. Za ofsetno pred-tiskane in premazane papirje, ter v pogojih visoke vlažnosti je mogoče kot dodatno izboljšavo dodati opcijsko grelno enoto. 
  • Digitalna funkcija 'Screen-Enhancing Activity' (S.E.A.D) za napredno obdelavo barv.
  • 'Simitri HD' toner za zagotavljanje najvišje kvalitete slik ter reprodukcijo besedila in črt/linij visoke ločljivosti.
  • Teža papirja od 40 do 350 gramov v velikosti do 324x483 mm.
  • Enota za zlaganje in široka paleta možnosti dodelave z vmesnikom priklop enot za dodelavo drugih ponudnikov (npr. Plockmatic, GBC …).
  • Konica Minolta tehnologija krmilnika ter zmogljiva programska orodja, kot je AccurioPro, ki ponujajo napredne funkcije in popolno povezljivost.

quotation marks

V tandemski relejni enoti TD-502 je združeno dolgoletno znanje in naše globalne izkušnje, ki zagotavljajo, da ta sistem izpolnjuje najvišje zahteve strank v okoljih z velikim obsegom tiska. Konica Minolta AccurioPress 6272P bo še en ključni steber v naši rastoči ponudbi produkcijskih sistemov za tisk, s katerim bodo naše stranke lahko kar najbolje izkoristile številne priložnosti za digitalni tisk velikih naklad.

Nenad Okorn Novak

višji samostojni strokovni svetovalec za rešitve digitalnega tiska, Konica Minolta Slovenija

Konica Minolta

 

Pot podjetja Konica Minolta se je začela pred 150 leti z vizijo, da bi delali drugače. Ustvarjamo inovacije v dobro družbe in sveta. Isti namen, ki nas je gnal naprej takrat, nas žene naprej tudi zdaj.

 

Konica Minolta Slovenija, d.o.o. s sedežem v Ljubljani je hčerinska družba Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH s sedežem v Langenhagnu v Nemčiji, ta je pa hčerinska družba Konica Minolta Inc., Tokio, Japonska. Konica Minolta s svojim edinstvenim strokovnim znanjem na področju upodabljanja (tiskanje, skeniranje, kopiranje), obdelave podatkov in odločanja na podlagi podatkov, ustvarja rešitve za svoje stranke - mala in srednje velika podjetja, velika podjetja in javni sektor - ter rešuje vprašanja, s katerimi se sooča družba.

 

Konica Minolta kot ponudnik rešitev za digitalna delovna okolja svojim strankam pomaga prepoznati in izkoristiti potencial, ki ga skriva digitalizacija, ter doseči naslednjo stopnjo digitalne zrelosti organizacije. V podporo "inteligentnemu povezanemu delovnemu mestu" Konica Minolta ponuja storitve v oblaku, IT, upravljanja tiskanja in video rešitev za delo na daljavo, sodelovanje, upravljanje ter avtomatizacijo delovnih procesov in varnost. Uspešnost podjetja pri spodbujanju preobrazbe je potrdila tudi družba IDC, saj je v raziskavi "IDC MarketScape, v poročilu "Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment" navedeno, da je Konica Minolta "globalno priznana kot vodilna na področju transformacije tiskanja". Konica Minolta je od leta 2021 tudi Microsoftov globalni partner.

 

Konica Minolta s ponudbo Igniting Print Possibilities pomaga tiskarnam in drugim ponudnikom storitev tiska maksimalno izkoristiti avtomatizacijo delovnih procesov za povečanje učinkovitosti. Podjetje zagotavlja vrhunske sisteme za digitalni produkcijski tisk, za tisk na embalažo in za tisk etiket. Naprave za dodelavo ustvarjajo tiskarske izdelke, ki izstopajo in ustvarjajo dodano vrednost. Konica Minolta se že več kot desetletje uveljavlja kot vodilna na trgu produkcijskega tiska v Evropi (InfoSource).

 

Za vse več organizacij je danes uspeh več kot le ozka opredelitev finančnega izkaza - vključuje tudi varovanje okolja in pozitiven vpliv na zaposlene ter družbo. Konica Minolta se je s svojo zavezanostjo ciljem trajnostnega razvoja zavezala, da bo dosledno sledila svojim ciljem na področju trajnosti in družbene odgovornosti. Podjetje je bilo večkrat prepoznano zaradi svoje bogate zgodovine družbenega prispevka ter zaradi prizadevanj za doseganje ciljev trajnostnega razvoja v celotni poslovni in dobavni verigi. Konica Minolta je uvrščena na seznam "2022 Global 100 Most Sustainable Corporations in the World" in je prejela najvišjo stopnjo na lestvici EcoVadis Sustainabilty Ratings.

 

Konica Minolta je za svoj inovativni pristop storitvam, ki odlično dopolnjuje njihove naprave, prejela prestižno nagrado "Buyers Lab PaceSetter Award for Serviceability and Support 2020/2021" podjetja Keypoint Intelligence.

 

Konica Minolta Slovenija zaposluje 51 predanih strokovnjakov (november 2022), ki na slovenskem trgu skrbijo za več kot 3.000 pogodbenih strank in aktivno promovirajo vse vertikale poslovanja. Na evropskem nivoju je podjetje Konica Minolta Business Solutions Europe zastopano s podružnicami in distributerji v več kot 80 državah v Evropi, Srednji Aziji, na Bližnjem vzhodu in v Afriki. S približno 8.700 zaposlenimi (april 2022) je Konica Minolta Europe v poslovnem letu 2021/2022 ustvarila več kot 1,9 milijarde evrov čiste prodaje. Po vsem svetu ima podjetje več kot 39.000 zaposlenih in posluje v več kot 150 državah.

 

Izrazi in imena izdelkov so lahko blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke ustreznih lastnikov in so s tem priznani.

Kontakt

Kontakt

Matjaž Babnik

Vodja marketinga

Stiki z javnostjo

matjaz.babnik@konicaminolta.si

01 568 05 11

ŽELITE VEČ INFORMACIJ?
KONTAKTIRAJTE NAS!