Konica Minolta predstavlja AccurioLabel 400

Ljubljana, Slovenija | 4 julij 2022

Konica Minolta predstavlja AccurioLabel 400

Konica Minolta je napovedala nov sistem za tisk na etikete AccurioLabel 400, s katerim krepi svojo prisotnost na trgih tiska etiket, embalaže in okraskov. Konica Minolta kot vodilna na evropskem trgu digitalnih tiskarskih strojev za etikete z 28-odstotnim tržnim deležem v letu 2021, je razkrila prve podrobnosti o sistemu, ki bo namenjen izdelovalcem etiket srednjih in velikih naklad, ter bo zagotavljal cenovno dostopen digitalni tisk vrhunske kakovosti.


Prva javna predstavitev AccurioLabel 400 je potekala junija 2022 na evropskem sejmu etiket in embalaže družbe Konica Minolta v Madridu. Uradni začetek prodaje je načrtovan za prvo četrtletje leta 2023.
 
Konica Minolta AccurioLabel 400 bo v celoti nadgradljiv tudi za stranke AccurioLabel 230, ki širijo svoje poslovanje na rastočih trgih proizvodnje etiket in embalaže. Pomembne novosti vključujejo možnost razširitve z belim tonerjem, izboljšano produktivnost s super hitrim tiskom do 39,9 metra na minuto in nadaljnje znižanje obratovalnih stroškov zaradi še daljše življenjske dobe delov, ter izboljšane kakovosti tiska. Na voljo je v 4 in 5 barvni različici.
 
'Intelligent Quality Care' in 'IQ-520' podjetja Konica Minolta bosta s sistemom AccurioLabel 400 povečala uporabnost in avtomatizacijo, zato bo vaša proizvodnja etiket deležna višje ravni nadzora. Intelligent Quality Care omogoča nadzor pokrivnosti belega tonerja v realnem času, nadzor stabilnosti barv ter samodejno kalibracijo, prilagajanje gostote in ustvarjanje profilov.
 
Konica Minolta AccurioLabel 400 z možnostjo skeniranja pri ločljivosti 1200 dpi (enakovredno 3600 dpi) z eno-prehodnim tonerskim produkcijskim sistemom tiska na papir širine do 330 mm ali 250 mm. 
 
Več monitorjev na dotik na treh različnih območjih stroja za tisk etiket omogoča intuitivno upravljanje in je enostaven za uporabo za operaterje, zaradi česar ni potrebno obsežno usposabljanje. Opravila, ki so bila pri analognih strojih zamudna, je mogoče opraviti hitro in natančno pri zagotavljanju stabilne kakovosti tiska.
Letos je Konica Minolta praznovala tisočo (1000) namestitev svojega zelo uspešnega tonerskega digitalnega stroja za tisk AccurioLabel 230 - manj kot sedem let od vstopa na trg etiket.
 
"AccurioLabel 400 dopolnjuje našo široko paleto inovativnih rešitev za tisk, ki omogočajo digitalno preobrazbo in vključujejo tudi delovni proces, programsko opremo in avtomatizacijo procesov, ter rešitve v oblaku kot del prizadevanj za pametno proizvodnjo. Digitalizacija industrije etiket se bo še naprej pospeševala z dvoštevilčno napovedano letno rastjo. Priložnost je povsod. Potrebna je le iskra, da se uresniči.
 
Andrej Soklič
višji samostojni strokovni svetovalec za rešitve digitalnega tiska, Konica Minolta Slovenija
 
"Predstavitev AccurioLabel 400 na naši evropski razstavi etiket in embalaže nam ponuja še eno odlično priložnost, da svojim strankam pomagamo premisliti o inovativnih možnostih tiska. S partnerskim sodelovanjem, kot globalni akter in izbrani partner nenehno razmišljamo o tisku, ter strankam pomagamo pri izboljševanju in rasti v partnerstvu," je povedal Andrej. 
 
Dodal je še: "Ocenjujemo, da je na trgih srednjih in velikih tiskarn več kot 3.000 takih, ki se ukvarjajo z izdelavo etiket. Prepričani smo, da bomo z našim sistemom AccurioLabel 400, ki bo imel izjemno konkurenčen TCO, skupne stroške lastništva, pridobili pomemben tržni delež."

Konica Minolta

 

Pot podjetja Konica Minolta se je začela pred 150 leti z vizijo, da bi delali drugače. Ustvarjamo inovacije v dobro družbe in sveta. Isti namen, ki nas je gnal naprej takrat, nas žene naprej tudi zdaj.

 

Konica Minolta Slovenija, d.o.o. s sedežem v Ljubljani je hčerinska družba Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH s sedežem v Langenhagnu v Nemčiji, ta je pa hčerinska družba Konica Minolta Inc., Tokio, Japonska. Konica Minolta s svojim edinstvenim strokovnim znanjem na področju upodabljanja (tiskanje, skeniranje, kopiranje), obdelave podatkov in odločanja na podlagi podatkov, ustvarja rešitve za svoje stranke - mala in srednje velika podjetja, velika podjetja in javni sektor - ter rešuje vprašanja, s katerimi se sooča družba.

 

Konica Minolta kot ponudnik rešitev za digitalna delovna okolja svojim strankam pomaga prepoznati in izkoristiti potencial, ki ga skriva digitalizacija, ter doseči naslednjo stopnjo digitalne zrelosti organizacije. V podporo "inteligentnemu povezanemu delovnemu mestu" Konica Minolta ponuja storitve v oblaku, IT, upravljanja tiskanja in video rešitev za delo na daljavo, sodelovanje, upravljanje ter avtomatizacijo delovnih procesov in varnost. Uspešnost podjetja pri spodbujanju preobrazbe je potrdila tudi družba IDC, saj je v raziskavi "IDC MarketScape, v poročilu "Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment" navedeno, da je Konica Minolta "globalno priznana kot vodilna na področju transformacije tiskanja". Konica Minolta je od leta 2021 tudi Microsoftov globalni partner.

 

Konica Minolta s ponudbo Igniting Print Possibilities pomaga tiskarnam in drugim ponudnikom storitev tiska maksimalno izkoristiti avtomatizacijo delovnih procesov za povečanje učinkovitosti. Podjetje zagotavlja vrhunske sisteme za digitalni produkcijski tisk, za tisk na embalažo in za tisk etiket. Naprave za dodelavo ustvarjajo tiskarske izdelke, ki izstopajo in ustvarjajo dodano vrednost. Konica Minolta se že več kot desetletje uveljavlja kot vodilna na trgu produkcijskega tiska v Evropi (InfoSource).

 

Za vse več organizacij je danes uspeh več kot le ozka opredelitev finančnega izkaza - vključuje tudi varovanje okolja in pozitiven vpliv na zaposlene ter družbo. Konica Minolta se je s svojo zavezanostjo ciljem trajnostnega razvoja zavezala, da bo dosledno sledila svojim ciljem na področju trajnosti in družbene odgovornosti. Podjetje je bilo večkrat prepoznano zaradi svoje bogate zgodovine družbenega prispevka ter zaradi prizadevanj za doseganje ciljev trajnostnega razvoja v celotni poslovni in dobavni verigi. Konica Minolta je uvrščena na seznam "2022 Global 100 Most Sustainable Corporations in the World" in je prejela najvišjo stopnjo na lestvici EcoVadis Sustainabilty Ratings.

 

Konica Minolta je za svoj inovativni pristop storitvam, ki odlično dopolnjuje njihove naprave, prejela prestižno nagrado "Buyers Lab PaceSetter Award for Serviceability and Support 2020/2021" podjetja Keypoint Intelligence.

 

Konica Minolta Slovenija zaposluje 51 predanih strokovnjakov (november 2022), ki na slovenskem trgu skrbijo za več kot 3.000 pogodbenih strank in aktivno promovirajo vse vertikale poslovanja. Na evropskem nivoju je podjetje Konica Minolta Business Solutions Europe zastopano s podružnicami in distributerji v več kot 80 državah v Evropi, Srednji Aziji, na Bližnjem vzhodu in v Afriki. S približno 8.700 zaposlenimi (april 2022) je Konica Minolta Europe v poslovnem letu 2021/2022 ustvarila več kot 1,9 milijarde evrov čiste prodaje. Po vsem svetu ima podjetje več kot 39.000 zaposlenih in posluje v več kot 150 državah.

 

Izrazi in imena izdelkov so lahko blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke ustreznih lastnikov in so s tem priznani.

Kontakt

Kontakt

Matjaž Babnik

Vodja marketinga

Stiki z javnostjo

matjaz.babnik@konicaminolta.si

01 568 05 11

ŽELITE VEČ INFORMACIJ?
KONTAKTIRAJTE NAS!