Z AccurioJet KM-1e do 60% prihranka

Ljubljana, Slovenija | 6 maj 2024

Z AccurioJet KM-1e do 60% prihranka

Podjetje Gráfica Almondina se je z naložbo v barvni UV sistem za tisk AccurioJet KM-1e in barvni digitalni produkcijski stroj za tisk AccurioPress C4080 podjetja Konica Minolta odločilo za digitalno preobrazbo svoje tiskarne.


Podjetje Gráfica Almondina se je z naložbo v barvni UV sistem za tisk AccurioJet KM-1e in barvni digitalni produkcijski stroj za tisk AccurioPress C4080 podjetja Konica Minolta odločilo za digitalno preobrazbo svoje tiskarne.
 
Portugalska tiskarna, ustanovljena leta 1919, je pomembno družbeno prisotna v lokalni skupnosti. Konec leta 2023 se je odločila, da bo izboljšala kakovost svojega tiska, povečala prilagodljivost proizvodnje in razširila svoje možnosti uporabe z naložbo v tehnologijo digitalnega tiska družbe Konica Minolta.
 
"Da bi se prilagodili spreminjajočemu se trgu in bolje zadovoljili potrebe naših strank, smo se odločili, da bomo vložili v naše zmogljivosti za tiskarsko produkcijo," je dejal Ricardo Madeira, generalni direktor. "Želeli smo povečati svojo prilagodljivost glede izdelave večjega obsega zlasti kratkih in srednjih naklad ter se razširiti na nove aplikacije. Prav tako smo želeli trgu ponuditi večjo izbiro tiskanih aplikacij."
 
Gráfica Almondina namerava ponuditi tudi zelo odziven in trajnosten pristop k proizvodnji, pri čemer bodo velike serije izdelane z obstoječo tehnologijo litografije, krajše in celo serije po en izvod pa z novimi digitalnimi tehnologijami. "Zdaj lahko udobno izdelujemo vse od posameznih odtisov do milijonskih serij," pravi Madeira. "Želeli smo tudi, da bi lahko upravljali širši nabor substratov, vključno s sintetičnimi, tako da lahko dodamo nove možnosti uporabe."
 
Madeira se veseli tudi uvedbe prihrankov: "V primerjavi z litografsko proizvodnjo bomo lahko zmanjšali količino odpadkov in prihranili do 60 % porabljene energije. Oba tiskarska stroja sta zelo enostavna za uporabo in priprava je kar 40 minut hitrejša. To pomeni, da ju lahko naši operaterji pripravijo in začnejo delovati, nato pa se lahko posvetijo čemu drugemu."
 
Pomembno je bilo tudi sodelovanje z zaupanja vrednim partnerjem. "Eden glavnih razlogov, zakaj smo izbrali podjetje Konica Minolta je bil, da smo vedeli, da želimo sodelovati s strokovnjakom na področju digitalne preobrazbe. Tako smo lahko zaupali, da bomo imeli popolno podporo na naši poti, da digitalni tisk postane bolj sestavni del naše ponudbe. To vključuje tudi razširitev naše prodajne ekipe, ki bo bolj osredotočena na digitalni tisk. Vemo, da moramo razviti močno digitalno miselnost, Konica Minolta pa je v najboljšem položaju in pravi partner, ki nam lahko pri tem pomaga."
 
Bojan Zupančič, vodja prodaje za produkcijski in industrijski tisk v podjetju Konica Minolta Slovenija je ob tem komentiral: "Zaveza k digitalni preobrazbi je velik korak za vsako podjetje, še posebej pa za podjetja kot je na primer Gráfica Almondina, ki že več kot 100 let ponuja storitve tiska in vidi potencial, ki ga ponuja digitalni tisk."
 
S pravim partnerskim pristopom ponosno podpiramo Madeiro in njegovo ekipo na njihovi vznemirljivi poti ter jim pomagamo odkriti nove možnosti tiska v smeri zelo prilagodljive in agilne prihodnosti. Naše sodelovanje predstavlja našo zavezanost k revolucionarnemu razvoju tehnologij tiska in izboljšanju operativne učinkovitosti s celovitimi ekosistemi.

Od leve proti desni: Ricardo Madeira - generalni direktor, Ana Conde - finančna in kadrovska direktorica, Hilário Galiano - vodja prodaje PP in IP, Rui Panão - svetovalec za prodajo IP, komerciala in pakiranje

Konica Minolta

 

Pot podjetja Konica Minolta se je začela pred 150 leti z vizijo, da bi delali drugače. Ustvarjamo inovacije v dobro družbe in sveta. Isti namen, ki nas je gnal naprej takrat, nas žene naprej tudi zdaj.

 

Konica Minolta Slovenija, d.o.o. s sedežem v Ljubljani je hčerinska družba Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH s sedežem v Langenhagnu v Nemčiji, ta je pa hčerinska družba Konica Minolta Inc., Tokio, Japonska. Konica Minolta s svojim edinstvenim strokovnim znanjem na področju upodabljanja (tiskanje, skeniranje, kopiranje), obdelave podatkov in odločanja na podlagi podatkov, ustvarja rešitve za svoje stranke - mala in srednje velika podjetja, velika podjetja in javni sektor - ter rešuje vprašanja, s katerimi se sooča družba.

 

Konica Minolta kot ponudnik rešitev za digitalna delovna okolja svojim strankam pomaga prepoznati in izkoristiti potencial, ki ga skriva digitalizacija, ter doseči naslednjo stopnjo digitalne zrelosti organizacije. V podporo "inteligentnemu povezanemu delovnemu mestu" Konica Minolta ponuja storitve v oblaku, IT, upravljanja tiskanja in video rešitev za delo na daljavo, sodelovanje, upravljanje ter avtomatizacijo delovnih procesov in varnost. Uspešnost podjetja pri spodbujanju preobrazbe je potrdila tudi družba IDC, saj je v raziskavi "IDC MarketScape, v poročilu "Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment" navedeno, da je Konica Minolta "globalno priznana kot vodilna na področju transformacije tiskanja". Konica Minolta je od leta 2021 tudi Microsoftov globalni partner.

 

Konica Minolta s ponudbo Igniting Print Possibilities pomaga tiskarnam in drugim ponudnikom storitev tiska maksimalno izkoristiti avtomatizacijo delovnih procesov za povečanje učinkovitosti. Podjetje zagotavlja vrhunske sisteme za digitalni produkcijski tisk, za tisk na embalažo in za tisk etiket. Naprave za dodelavo ustvarjajo tiskarske izdelke, ki izstopajo in ustvarjajo dodano vrednost. Konica Minolta se že več kot desetletje uveljavlja kot vodilna na trgu produkcijskega tiska v Evropi (InfoSource).

 

Za vse več organizacij je danes uspeh več kot le ozka opredelitev finančnega izkaza - vključuje tudi varovanje okolja in pozitiven vpliv na zaposlene ter družbo. Konica Minolta se je s svojo zavezanostjo ciljem trajnostnega razvoja zavezala, da bo dosledno sledila svojim ciljem na področju trajnosti in družbene odgovornosti. Podjetje je bilo večkrat prepoznano zaradi svoje bogate zgodovine družbenega prispevka ter zaradi prizadevanj za doseganje ciljev trajnostnega razvoja v celotni poslovni in dobavni verigi. Konica Minolta je uvrščena na seznam "2022 Global 100 Most Sustainable Corporations in the World" in je prejela najvišjo stopnjo na lestvici EcoVadis Sustainabilty Ratings.

 

Konica Minolta je za svoj inovativni pristop storitvam, ki odlično dopolnjuje njihove naprave, prejela prestižno nagrado "Buyers Lab PaceSetter Award for Serviceability and Support 2020/2021" podjetja Keypoint Intelligence.

 

Konica Minolta Slovenija zaposluje 51 predanih strokovnjakov (november 2022), ki na slovenskem trgu skrbijo za več kot 3.000 pogodbenih strank in aktivno promovirajo vse vertikale poslovanja. Na evropskem nivoju je podjetje Konica Minolta Business Solutions Europe zastopano s podružnicami in distributerji v več kot 80 državah v Evropi, Srednji Aziji, na Bližnjem vzhodu in v Afriki. S približno 8.700 zaposlenimi (april 2022) je Konica Minolta Europe v poslovnem letu 2021/2022 ustvarila več kot 1,9 milijarde evrov čiste prodaje. Po vsem svetu ima podjetje več kot 39.000 zaposlenih in posluje v več kot 150 državah.

 

Izrazi in imena izdelkov so lahko blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke ustreznih lastnikov in so s tem priznani.

Kontakt

Kontakt

Matjaž Babnik

Vodja marketinga

Stiki z javnostjo

matjaz.babnik@konicaminolta.si

015680500

ŽELITE VEČ INFORMACIJ?
KONTAKTIRAJTE NAS!