Konica Minolta je dosegla nov prodajni mejnik

Ljubljana, Slovenija | 2 april 2024

Konica Minolta je dosegla nov prodajni mejnik

Konica Minolta je dosegla nov mejnik s svojo lastno razvito inovativno linijsko enoto za obrezovanje (Inline Trimming Unit) TU-510. Od začetka prodaje leta 2021 je bilo prodanih več kot 220 enot.


Edina enota za linijsko obrezovanje v tiskarski industriji je bila razvita za izpolnjevanje današnjih zahtev po vsestranskih in ustvarjalnih tiskarskih izdelkih in za prihranek dragocenega časa operaterja in zmanjšanje stroškov ročnega dela. Enota TU-510, ki podpira učinkovito produkcijo na vseh tiskarskih sistemih Konica Minolta AccurioPress lahko reže in obrezuje vizitke s hitrostjo do 231 vizitk na minuto. Obdeluje lahko zelo dolge liste, kar ponuja privlačne možnosti za širitev poslovanja. Od začetka prodaje je bila prodana več kot 200 zadovoljnim strankam.

Visoko avtomatizirana tehnologija se lahko brez težav vključi v obstoječe delovne procese in ponuja številne možnosti konfiguracije. V kombinaciji z enoto IQ-501 Intelligent Quality Care zagotavlja barvno skladnost in natančnost registracije za vsak natisnjen list.

Med zadovoljnimi strankami TU-510 je tudi Anna Filacorda, direktorica podjetja Grafiche Filacorda iz Italije. Povedala je: "Poleg tega, da dobimo končni izdelek brez potrebe po dodatnih zagonih drugih strojev, lahko izvajamo operacije, ki so koristne za druge oddelke, in avtomatiziramo nerentabilne ročne postopke."

Druga stranka Martin Becker, generalni direktor podjetja Wub GMBH iz Nemčije, je razložil vsestranskost: " TU-510 seveda odlično opravi svoje delo, saj je papir že pripravljen za rezanje in perforacijo na hrbtni strani."

quotation marks

"V podjetju Konica Minolta smo veseli, da se je naše prizadevanje, da z inovativnimi rešitvami za stranke omogočimo nove možnosti, s katerimi lahko stranke na novo premislijo o možnostih, izkazalo za tako uspešno. Vsestranskost in enostavna integracija enote za obrezovanje TU-510, ki jo je razvila Konica Minolta, povečuje možnosti dodelave v ustvarjalnih produkcijskih okoljih. Njeno učinkovito delovanje zmanjšuje količino odpadkov in skrajšuje čas izdelave ter tako zagotavlja nemoteno in dobičkonosno poslovanje komercialnih tiskarn."

Nenad Okorn Novak

Samostojni svetovalec za produkcijski in industrijski tisk, Konica Minolta Slovenija

Konica Minolta

 

Pot podjetja Konica Minolta se je začela pred 150 leti z vizijo, da bi delali drugače. Ustvarjamo inovacije v dobro družbe in sveta. Isti namen, ki nas je gnal naprej takrat, nas žene naprej tudi zdaj.

 

Konica Minolta Slovenija, d.o.o. s sedežem v Ljubljani je hčerinska družba Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH s sedežem v Langenhagnu v Nemčiji, ta je pa hčerinska družba Konica Minolta Inc., Tokio, Japonska. Konica Minolta s svojim edinstvenim strokovnim znanjem na področju upodabljanja (tiskanje, skeniranje, kopiranje), obdelave podatkov in odločanja na podlagi podatkov, ustvarja rešitve za svoje stranke - mala in srednje velika podjetja, velika podjetja in javni sektor - ter rešuje vprašanja, s katerimi se sooča družba.

 

Konica Minolta kot ponudnik rešitev za digitalna delovna okolja svojim strankam pomaga prepoznati in izkoristiti potencial, ki ga skriva digitalizacija, ter doseči naslednjo stopnjo digitalne zrelosti organizacije. V podporo "inteligentnemu povezanemu delovnemu mestu" Konica Minolta ponuja storitve v oblaku, IT, upravljanja tiskanja in video rešitev za delo na daljavo, sodelovanje, upravljanje ter avtomatizacijo delovnih procesov in varnost. Uspešnost podjetja pri spodbujanju preobrazbe je potrdila tudi družba IDC, saj je v raziskavi "IDC MarketScape, v poročilu "Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment" navedeno, da je Konica Minolta "globalno priznana kot vodilna na področju transformacije tiskanja". Konica Minolta je od leta 2021 tudi Microsoftov globalni partner.

 

Konica Minolta s ponudbo Igniting Print Possibilities pomaga tiskarnam in drugim ponudnikom storitev tiska maksimalno izkoristiti avtomatizacijo delovnih procesov za povečanje učinkovitosti. Podjetje zagotavlja vrhunske sisteme za digitalni produkcijski tisk, za tisk na embalažo in za tisk etiket. Naprave za dodelavo ustvarjajo tiskarske izdelke, ki izstopajo in ustvarjajo dodano vrednost. Konica Minolta se že več kot desetletje uveljavlja kot vodilna na trgu produkcijskega tiska v Evropi (InfoSource).

 

Za vse več organizacij je danes uspeh več kot le ozka opredelitev finančnega izkaza - vključuje tudi varovanje okolja in pozitiven vpliv na zaposlene ter družbo. Konica Minolta se je s svojo zavezanostjo ciljem trajnostnega razvoja zavezala, da bo dosledno sledila svojim ciljem na področju trajnosti in družbene odgovornosti. Podjetje je bilo večkrat prepoznano zaradi svoje bogate zgodovine družbenega prispevka ter zaradi prizadevanj za doseganje ciljev trajnostnega razvoja v celotni poslovni in dobavni verigi. Konica Minolta je uvrščena na seznam "2022 Global 100 Most Sustainable Corporations in the World" in je prejela najvišjo stopnjo na lestvici EcoVadis Sustainabilty Ratings.

 

Konica Minolta je za svoj inovativni pristop storitvam, ki odlično dopolnjuje njihove naprave, prejela prestižno nagrado "Buyers Lab PaceSetter Award for Serviceability and Support 2020/2021" podjetja Keypoint Intelligence.

 

Konica Minolta Slovenija zaposluje 51 predanih strokovnjakov (november 2022), ki na slovenskem trgu skrbijo za več kot 3.000 pogodbenih strank in aktivno promovirajo vse vertikale poslovanja. Na evropskem nivoju je podjetje Konica Minolta Business Solutions Europe zastopano s podružnicami in distributerji v več kot 80 državah v Evropi, Srednji Aziji, na Bližnjem vzhodu in v Afriki. S približno 8.700 zaposlenimi (april 2022) je Konica Minolta Europe v poslovnem letu 2021/2022 ustvarila več kot 1,9 milijarde evrov čiste prodaje. Po vsem svetu ima podjetje več kot 39.000 zaposlenih in posluje v več kot 150 državah.

 

Izrazi in imena izdelkov so lahko blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke ustreznih lastnikov in so s tem priznani.

Kontakt

Kontakt

Matjaž Babnik

Vodja marketinga

Stiki z javnostjo

matjaz.babnik@konicaminolta.si

015680500

ŽELITE VEČ INFORMACIJ?
KONTAKTIRAJTE NAS!