Quocirca je družbo Konica Minolta uvrstila med vodilne na trgu storitev tiskanja v oblaku

Ljubljana, Slovenija | 10 junij 2024

Konica Minolta je bila v analizi družbe Quocirca uvrščena med vodilne ponudnike storitev tiskanja v oblaku za leto 2024. V poročilu je poudarjeno, da se rešitve za upravljanje tiskanja v oblaku široko in vse bolj uveljavljajo, pri čemer so glavna ovira varnostni pomisleki.


Glede na najnovejšo raziskavo se je število organizacij, ki uporabljajo rešitve za upravljanje tiskanja v oblaku, povečalo za 14%, in sicer na 69% leta 2024 v primerjavi s 55% leta 2023. Pričakuje se, da se bo trend naraščanja nadaljeval, saj namerava v prihodnosti rešitve za upravljanje tiskanja v oblaku uporabljati še 26% vprašanih.
 
Čeprav je opazna nenehna rast, poročilo izpostavlja varnost kot glavno oviro pri sprejemanju upravljanja tiskanja v oblaku, saj je 32% vseh vprašanih navedlo, da je zaščita podatkov podjetja glavna skrb. V organizacijah, ki uporabljajo rešitve za upravljanje tiskanja v oblaku, jih je 36% že sprejelo tako imenovane 'zero-trust model' modele, nadaljnjih 42% jih namerava tak model sprejeti v naslednjih 12 mesecih, le 6% pa jih tega sploh ne namerava storiti.

Konica Minolta poleg rešitve Workplace Pure ponuja tudi nedavno predstavljeno rešitev SAFEQ Cloud, celovito rešitev za upravljanje tiskanja in skeniranja v oblaku, ki vključuje nadzor avtentikacije na podlagi politik, model dostopa z najmanjšimi privilegiji, pristop brez zaupanja, varen omrežni promet za metapodatke in tiskanje v oblak ter skladnost z ISO 27001, CCM in CAIQ, s čimer podpira podjetja, ki so ali nameravajo preiti na strategijo tiskanja v oblaku.
 
Poročilo ugotavlja, da so rešitve v oblaku družbe Konica Minolta primerne za organizacije vseh velikosti in da jih podpirajo dobro uveljavljene storitve tiskanja v oblaku, spremljanje in upravljanje na daljavo ter celovite varnostne storitve.

 
 

Boštjan Kavčnik, Direktor Konica Minolta Slovenija
quotation marks

Ponosni smo, da smo priznani kot vodilni na trgu storitev tiskanja v oblaku. Rast, ki jo je zabeležila družba Quocirca, odraža naše izkušnje v družbi Konica Minolta. Organizacije vseh velikosti prepoznavajo ne le povečanje operativnosti in produktivnosti, temveč tudi višjo raven varnosti podatkov, dokumentov in tiskanja. To je pomembno sporočilo za tiste, ki tiskanje v oblaku še vedno dojemajo kot oviro pri izkoriščanju prednosti strategije oblačnih rešitev in storitev.

Boštjan Kavčnik

direktor, Konica Minolta Slovenija

Podjetje Quocirca je družbo Konica Minolta uvrstilo v kategorijo vodilnih na trgu in jo priznalo kot ponudnika, ki "vodi trg tako po strateški viziji kot po globini ponudbe storitev". Vodilni ponudniki so znatno investirali v svoj portfelj storitev in infrastrukturo, podpirajo pa jih močne zmogljivosti za zagotavljanje storitev.

Quocirca - tiskanje v oblaku 2024

Quocirca je v svoji raziskavi "The Cloud Print Services Landscape, 2024 - How cloud adoption is driving print infrastructure modernisation" prepoznalo družbo Konica Minolta kot "vodilno podjetje".

VEČ

Konica Minolta

 

Pot podjetja Konica Minolta se je začela pred 150 leti z vizijo, da bi delali drugače. Ustvarjamo inovacije v dobro družbe in sveta. Isti namen, ki nas je gnal naprej takrat, nas žene naprej tudi zdaj.

 

Konica Minolta Slovenija, d.o.o. s sedežem v Ljubljani je hčerinska družba Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH s sedežem v Langenhagnu v Nemčiji, ta je pa hčerinska družba Konica Minolta Inc., Tokio, Japonska. Konica Minolta s svojim edinstvenim strokovnim znanjem na področju upodabljanja (tiskanje, skeniranje, kopiranje), obdelave podatkov in odločanja na podlagi podatkov, ustvarja rešitve za svoje stranke - mala in srednje velika podjetja, velika podjetja in javni sektor - ter rešuje vprašanja, s katerimi se sooča družba.

 

Konica Minolta kot ponudnik rešitev za digitalna delovna okolja svojim strankam pomaga prepoznati in izkoristiti potencial, ki ga skriva digitalizacija, ter doseči naslednjo stopnjo digitalne zrelosti organizacije. V podporo "inteligentnemu povezanemu delovnemu mestu" Konica Minolta ponuja storitve v oblaku, IT, upravljanja tiskanja in video rešitev za delo na daljavo, sodelovanje, upravljanje ter avtomatizacijo delovnih procesov in varnost. Uspešnost podjetja pri spodbujanju preobrazbe je potrdila tudi družba IDC, saj je v raziskavi "IDC MarketScape, v poročilu "Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment" navedeno, da je Konica Minolta "globalno priznana kot vodilna na področju transformacije tiskanja". Konica Minolta je od leta 2021 tudi Microsoftov globalni partner.

 

Konica Minolta s ponudbo Igniting Print Possibilities pomaga tiskarnam in drugim ponudnikom storitev tiska maksimalno izkoristiti avtomatizacijo delovnih procesov za povečanje učinkovitosti. Podjetje zagotavlja vrhunske sisteme za digitalni produkcijski tisk, za tisk na embalažo in za tisk etiket. Naprave za dodelavo ustvarjajo tiskarske izdelke, ki izstopajo in ustvarjajo dodano vrednost. Konica Minolta se že več kot desetletje uveljavlja kot vodilna na trgu produkcijskega tiska v Evropi (InfoSource).

 

Za vse več organizacij je danes uspeh več kot le ozka opredelitev finančnega izkaza - vključuje tudi varovanje okolja in pozitiven vpliv na zaposlene ter družbo. Konica Minolta se je s svojo zavezanostjo ciljem trajnostnega razvoja zavezala, da bo dosledno sledila svojim ciljem na področju trajnosti in družbene odgovornosti. Podjetje je bilo večkrat prepoznano zaradi svoje bogate zgodovine družbenega prispevka ter zaradi prizadevanj za doseganje ciljev trajnostnega razvoja v celotni poslovni in dobavni verigi. Konica Minolta je uvrščena na seznam "2022 Global 100 Most Sustainable Corporations in the World" in je prejela najvišjo stopnjo na lestvici EcoVadis Sustainabilty Ratings.

 

Konica Minolta je za svoj inovativni pristop storitvam, ki odlično dopolnjuje njihove naprave, prejela prestižno nagrado "Buyers Lab PaceSetter Award for Serviceability and Support 2020/2021" podjetja Keypoint Intelligence.

 

Konica Minolta Slovenija zaposluje 51 predanih strokovnjakov (november 2022), ki na slovenskem trgu skrbijo za več kot 3.000 pogodbenih strank in aktivno promovirajo vse vertikale poslovanja. Na evropskem nivoju je podjetje Konica Minolta Business Solutions Europe zastopano s podružnicami in distributerji v več kot 80 državah v Evropi, Srednji Aziji, na Bližnjem vzhodu in v Afriki. S približno 8.700 zaposlenimi (april 2022) je Konica Minolta Europe v poslovnem letu 2021/2022 ustvarila več kot 1,9 milijarde evrov čiste prodaje. Po vsem svetu ima podjetje več kot 39.000 zaposlenih in posluje v več kot 150 državah.

 

Izrazi in imena izdelkov so lahko blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke ustreznih lastnikov in so s tem priznani.

Kontakt

Kontakt

Matjaž Babnik

Vodja marketinga

Stiki z javnostjo

matjaz.babnik@konicaminolta.si

01 568 05 00

ŽELITE VEČ INFORMACIJ?
KONTAKTIRAJTE NAS!