Konica Minolta razširja strategijo tiskanja v oblaku s SAFEQ Cloud rešitvijo

Ljubljana, Slovenija | 18 marec 2024

Konica Minolta uvaja storitev SAFEQ Cloud, s katero želi še dodatno podpreti vse večje število organizacij, ki želijo izkoristiti produktivnost, operativne in stroškovne prednosti strategije tiskanja v oblaku. SAFEQ Cloud gosti Konica Minolta v svojih varnih podatkovnih centrih.


SAFEQ Cloud omogoča hitro in enostavno tiskanje iz katere koli naprave, hkrati pa odpravlja potrebo po tiskalniških strežnikih in z njimi povezane stroške. Vključuje novo funkcijo razširjenega skeniranja, ki povečuje produktivnost skeniranja z enim dotikom v e-pošto ali hrambo v oblaku ob uporabi OCR (Optical Character Recognition - optična prepoznava znakov)tehnologije OCR in možnosti iskanja metapodatkov.
 
Prednost storitve SAFEQ Cloud je, da je nameščena v varnih podatkovnih centrih družbe Konica Minolta v Nemčiji in na Švedskem. Ti lokaciji, certificirani po standardih ISO 27001 in DIN EN 50600, uporabljata 'zero-trust' arhitekturo, ki zagotavlja najvišjo raven varnosti (vključno z 'end-to-end' varnostjo podatkov, avtentikacijo uporabnikov, revizijskimi funkcijami in integracijo s ponudniki avtentikacije v oblaku), skladnost z GDPR zakonodajo, razpoložljivost in redundanco.
 
S ponudbo SAFEQ Cloud (od strateškega partnerja Y Soft, ki je leta 2022 prevzel podjetje EveryonePrint) Konica Minolta nadomešča Dispatcher Paragon Cloud in EveryonePrint HCP, hkrati pa racionalizira svoj portfelj tiskanja v oblaku. Ta je sestavljen iz oblaka SAFEQ Cloud in platforme storitev v oblaku Workplace Pure, ki vključuje tiskanje v oblaku, prevajanje dokumentov, pretvorbo dokumentov, neposredno nalaganje v oblačne hrambe itd. Ta celovit portfelj podjetjem zagotavlja vse kar potrebujejo za podporo hibridnemu delu in izkoriščanje prednosti strategije tiskanja v oblaku na področju produktivnosti, delovanja in stroškov.

Vodja marketinga
Konica Minolta Slovenija
quotation marks

S Konico Minolto stranke pridobijo celovitega partnerja za digitalno delovno okolje. S svojim portfeljem storitev in rešitev lahko podpremo vse evropske stranke na vseh stopnjah njihove poti poslovanja v oblaku in jim omogočimo, da izkoristijo bistvene operativne, upravljavske in stroškovne prednosti, ki jih prinašajo storitve tiskanja in upravljanja dokumentov v oblaku.

Matjaž Babnik

Vodja Marketinga, Konica Minolta Slovenija

Junija 2023 je bila Konica Minolta v Quocirca poročilu 'The Cloud Print Services Market Landscape 2023' prepoznana kot pomemben igralec. Analitiki organizacije Quocirca so o podjetju Konica Minolta povedali: "Storitve tiskanja v oblaku so sestavni del ponudbe podjetja Konica Minolta, ki je v okviru svoje osnovne dejavnosti tiskanja razvilo prilagodljiv in razširljiv portfelj storitev, namenjen podpori strankam pri prehodu z lokalnega tiskanja na platforme SaaS in oblaka."

Konica Minolta

 

Pot podjetja Konica Minolta se je začela pred 150 leti z vizijo, da bi delali drugače. Ustvarjamo inovacije v dobro družbe in sveta. Isti namen, ki nas je gnal naprej takrat, nas žene naprej tudi zdaj.

 

Konica Minolta Slovenija, d.o.o. s sedežem v Ljubljani je hčerinska družba Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH s sedežem v Langenhagnu v Nemčiji, ta je pa hčerinska družba Konica Minolta Inc., Tokio, Japonska. Konica Minolta s svojim edinstvenim strokovnim znanjem na področju upodabljanja (tiskanje, skeniranje, kopiranje), obdelave podatkov in odločanja na podlagi podatkov, ustvarja rešitve za svoje stranke - mala in srednje velika podjetja, velika podjetja in javni sektor - ter rešuje vprašanja, s katerimi se sooča družba.

 

Konica Minolta kot ponudnik rešitev za digitalna delovna okolja svojim strankam pomaga prepoznati in izkoristiti potencial, ki ga skriva digitalizacija, ter doseči naslednjo stopnjo digitalne zrelosti organizacije. V podporo "inteligentnemu povezanemu delovnemu mestu" Konica Minolta ponuja storitve v oblaku, IT, upravljanja tiskanja in video rešitev za delo na daljavo, sodelovanje, upravljanje ter avtomatizacijo delovnih procesov in varnost. Uspešnost podjetja pri spodbujanju preobrazbe je potrdila tudi družba IDC, saj je v raziskavi "IDC MarketScape, v poročilu "Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment" navedeno, da je Konica Minolta "globalno priznana kot vodilna na področju transformacije tiskanja". Konica Minolta je od leta 2021 tudi Microsoftov globalni partner.

 

Konica Minolta s ponudbo Igniting Print Possibilities pomaga tiskarnam in drugim ponudnikom storitev tiska maksimalno izkoristiti avtomatizacijo delovnih procesov za povečanje učinkovitosti. Podjetje zagotavlja vrhunske sisteme za digitalni produkcijski tisk, za tisk na embalažo in za tisk etiket. Naprave za dodelavo ustvarjajo tiskarske izdelke, ki izstopajo in ustvarjajo dodano vrednost. Konica Minolta se že več kot desetletje uveljavlja kot vodilna na trgu produkcijskega tiska v Evropi (InfoSource).

 

Za vse več organizacij je danes uspeh več kot le ozka opredelitev finančnega izkaza - vključuje tudi varovanje okolja in pozitiven vpliv na zaposlene ter družbo. Konica Minolta se je s svojo zavezanostjo ciljem trajnostnega razvoja zavezala, da bo dosledno sledila svojim ciljem na področju trajnosti in družbene odgovornosti. Podjetje je bilo večkrat prepoznano zaradi svoje bogate zgodovine družbenega prispevka ter zaradi prizadevanj za doseganje ciljev trajnostnega razvoja v celotni poslovni in dobavni verigi. Konica Minolta je uvrščena na seznam "2022 Global 100 Most Sustainable Corporations in the World" in je prejela najvišjo stopnjo na lestvici EcoVadis Sustainabilty Ratings.

 

Konica Minolta je za svoj inovativni pristop storitvam, ki odlično dopolnjuje njihove naprave, prejela prestižno nagrado "Buyers Lab PaceSetter Award for Serviceability and Support 2020/2021" podjetja Keypoint Intelligence.

 

Konica Minolta Slovenija zaposluje 51 predanih strokovnjakov (november 2022), ki na slovenskem trgu skrbijo za več kot 3.000 pogodbenih strank in aktivno promovirajo vse vertikale poslovanja. Na evropskem nivoju je podjetje Konica Minolta Business Solutions Europe zastopano s podružnicami in distributerji v več kot 80 državah v Evropi, Srednji Aziji, na Bližnjem vzhodu in v Afriki. S približno 8.700 zaposlenimi (april 2022) je Konica Minolta Europe v poslovnem letu 2021/2022 ustvarila več kot 1,9 milijarde evrov čiste prodaje. Po vsem svetu ima podjetje več kot 39.000 zaposlenih in posluje v več kot 150 državah.

 

Izrazi in imena izdelkov so lahko blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke ustreznih lastnikov in so s tem priznani.

Kontakt

Kontakt

Matjaž Babnik

Vodja marketinga

Stiki z javnostjo

matjaz.babnik@konicaminolta.si

015680500

ŽELITE VEČ INFORMACIJ?
KONTAKTIRAJTE NAS!