Prepoznajte potencial - Konica Minolta na sejmu drupa 2024

Langenhagen, Germany | 3 junij 2024

Z najnaprednejšo celovito tiskarsko digitalno linijo 'pametne tovarne', ki je bila doslej javno predstavljena, skupna prisotnost Konice Minolte in MGI na Drupi (stojnica A65, hala 8B) predstavlja pionirsko digitalno preobrazbo v tiskarski industriji. Na svojem 2.400 kvadratnih metrov velikem razstavnem prostoru v dveh nadstropjih in v obsegu, ki ga na sejmu v Düsseldorfu v Nemčiji, ki traja od 28. maja do 7. junija še ni bilo mogoče videti, Konica Minolta in MGI na ogled in test postavljata več kot 30 delujočih strojev, praktično enako število namenske programske opreme in predstavljata, kako se njune tehnologije brezhibno povezujejo v tiskarni prihodnosti.


Razstavni prostor - sedmi največji na sejmu drupa - je zasnovan kot velika, sodobna pametna tovarna, kjer si obiskovalci od blizu ogledajo, kako vodilno tehnološko podjetje celostno združuje strokovno znanje - s tem Konica Minolta še naprej pomaga strankam pri njihovi digitalni preobrazbi. 

Konica Minolta ima na drupi vsaj 20 evropskih premier, kjer se močno osredotoča na trajnost, vrednost tiska in kako lahko stranke "vidijo potencial v prihodnosti tiska", kar je njeno glavno sporočilo za drupo. Konica Minolta predstavlja načine trajnostne proizvodnje v skladu s filozofijo industrije 5.0. To dosega s tehnologijo podpore, prihranki pri delovni sili in enostavnimi operacijami, ki izboljšujejo skupno zmogljivost vseh procesov, ne le tiska. 

V središču predstavitev Konice Minolte so konfiguracije postavitev brez primere in nove aplikacije tehnologije Konice Minolte, ki imajo daljnosežne posledice za komercialne tiskarje in  lastnike blagovnih znamk, oblikovalce ter oblikovalske in oglaševalske agencije pri njihovem poslovanju. 

Inovacije in prodaja sistemov pričajo o napredku 

Med 30 sistemi, ki bodo na drupi delovali v živo, je tudi naslednja generacija HS-UV inkjet tiska, Konica Minolta AccurioJet 60000, ki je na drupi predstavljen prvič. Ta vrhunski izdelek sledi kakovosti in tehnologiji serije AccurioJet KM-1e ter je bil dodatno razvit za povečanje vrednosti za stranke in izboljšanje uporabnosti. AccurioJet 60000 ima brizgalni tiskalnik HS-UV z izjemno zmogljivostjo 6.000 listov na uro in ponuja možnost obojestranskega tiska, kar zagotavlja vsestranskost in učinkovitost pri tisku. Ta tiskarski stroj je vrhunec razstave in združuje impresivno hitrost z odlično kakovostjo slike. Uporaba linijskih senzorjev Konica Minolta in spektrofotometra omogoča neprekinjeno spremljanje in nadzor procesa tiska kar zagotavlja dosledno visoko kakovost. 

Na sejmu drupa je svetovno premiero doživel tudi tiskarski stroj AccurioPress C84hc (high chroma), ki uporablja toner z visoko nasičeno barvo, ki dosledno izpisuje jasne in žive barve. Gre za edino platformo na svetu, ki uporablja nov toner brez omejitev, ki jih narekuje barvna paleta običajnih tonerjev. Ciljne stranke so komercialni tiskarji, namenske oblikovalske hiše, oglaševalske agencije, podjetja in blagovne znamke. 

Drug primer tehnološkega razvoja družbe Konica Minolta vključuje partnerstvo z družbo MGI (MGI Digital Printing Systems). Skupaj prikazujeta, kako je mogoče ločene postopke, kot so foliranje, lakiranje, tiska, zgibanje in sušenje, združiti v eno samo popolnoma integrirano proizvodno serijo in sicer s sistemom MGI AlphaJet, ki prikazuje prednosti popolne tiskarske 'tovarne'.
Za stranke to pomeni velik prihranek pri prostorskih zahtevah, porabi energije in stroških osebja. Ročna priprava iz različnih proizvodnih strojev je združena v en popolnoma avtomatiziran sistem do velikosti formata B1+. 

Večkrat nagrajeni tiskarski sistemi, kot je Konica Minolta AccurioPress C14000e za produkcijo velikih količin, ki je bil prodan v več kot 2.200 primerih in AccurioLabel 400, ki je bil prodan v več kot 1.500 primerih, so med glavnimi uspešnicami na sejmu drupa. Ti in drugi sistemi so pomagali utrditi ugled družbe Konica Minolta kot pomembnega akterja na področju digitalnega tiska, ki se še naprej uveljavlja na trgih komercialnega in industrijskega tiska z uporabo tehnologij brizgalnega in tonerskega tiska.  

Med novimi produkti, ki so prvič predstavljeni na sejmu drupa, so:  

PaperOne 5000 
Spada v inovativno linijo laserskih sistemov SEI, ki je tehnološko najnaprednejša za digitalno dodelavo od SRA3 do B1 formata. Modularni sistem B2 PaperOne 5000, ki uporablja zaščiteno programsko opremo Icaro podjetja Konica Minolta - se lahko uporablja z eno ali več laserskimi enotami in ga je mogoče konfigurirati glede na zahteve stranke. Med možnimi postopki so rezanje, gubanje in mikroperforacija. 

AccurioPro Colour Manager (APCM) Suite 
Za to celovito rešitev za barvno upravljanje, ki je zasnovana za racionalizacijo delovnih postopkov z integriranim pristopom, so bile uvedene nove nadgradnje. AccurioPro Colour Manager vključuje brezhibno funkcionalnost z IQ-501, lastno vrhunsko tehnologijo družbe Konica Minolta, ali druge zunanje merilne naprave.  

AccurioPro Dashboard 
Predstavljena je posodobljena različica naprednega programskega orodja družbe Konica Minolta, ki pokriva celoten proizvodni delovni proces. AccurioPro Dashboard zelo podrobno zajame proizvodno enoto, kar uporabnikom omogoča zmanjšanje izpadov in stroškov povezanih s proizvodnjo. Hkrati programska oprema pomaga povečati splošno produktivnost z analizo celotnega proizvodnega procesa, saj samodejno zbira in ocenjuje informacije o napravah - in tako dodaja inteligenco poslovnim odločitvam, povezanim s tiskom. 

AccurioPro Flux 
Programska rešitev AccurioPro Flux podjetja Konica Minolta je bila posodobljena s številnimi nadgradnjami, ki so namenjene izboljšanju avtomatizacije delovnega procesa, razširitvi poslovnih priložnosti in omogočanju večje prilagodljivosti za stranke. Različica 10 je koristna za vse tri module - Essential, Premium in Ultimate - vrhunec pa je osvežena in izboljšana spletna trgovina, ki vključuje številne nove funkcije. Najnovejša različica ponuja tudi boljšo podporo za tiskarski stroj AccurioJet KM-1 podjetja Konica Minolta. 

Omnia 100
Omnia 100 je izsekovalni stroj s samodejnim podajanjem, z neprekinjenim polnilnikom listov in sistemom za obdelavo z visokozmogljivim podajalnikom podjetja Valiani, ki ustreza naraščajočemu povpraševanju po personaliziranih postopkih izsekovanja, ekskluzivni embalaži brez dodatnih stroškov za izsekovalnike in pripravljalne postopke. Odlikujejo ga popolna integracija digitalnega delovnega procesa, samodejna nastavitev in branje črtne kode ali kode QR, kar pomeni, da upravljavci ne potrebujejo visokega znanja.  
 

Vizija družbe Konica Minolta: Tiskovine z visoko dodano vrednostjo, natisnjene učinkovito

Bojan Zupančič, vodja prodaje za produkcijski in industrijski tisk v podjetju Konica Minolta Slovenija, je povedal: "Po dolgih osmih letih smo ponosni, da smo se vrnili na drupo, kjer predstavljamo svojo vizijo tiskarne prihodnosti. Prepričani smo, da je poslanstvo podjetja Konica Minolta spodbujati prehod z analognega tiska na uporabo digitalnega tiska in tako ustvariti svet, v katerem se učinkovito tiskajo tiskovine z visoko dodano vrednostjo, vpliv na okolje pa je čim manjši. Da bi uresničili to poslanstvo, imamo široko paleto poslovnih področij, od komercialnega tiska do tiska etiket, embalaže in industrijskega tiska, na področju izdelkov in rešitev pa imamo najboljši nabor rešitev v panogi, vključno s predtiskom in nadaljnjim tiskom." 

quotation marks

Naša predstavitev na sejmu drupa - z več kot 20 evropskimi premierami - ni le pogled v prihodnost. Je dokaz naše predanosti digitalni preobrazbi, spodbujanju odpornosti in prispevanju k trajnosti tiskarske industrije, zlasti ko zaživi obdobje tiskarske industrije 5.0.

Matjaž Babnik

Vodja Marketinga, Konica Minolta Slovenija

Konica Minolta

 

Pot podjetja Konica Minolta se je začela pred 150 leti z vizijo, da bi delali drugače. Ustvarjamo inovacije v dobro družbe in sveta. Isti namen, ki nas je gnal naprej takrat, nas žene naprej tudi zdaj.

 

Konica Minolta Slovenija, d.o.o. s sedežem v Ljubljani je hčerinska družba Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH s sedežem v Langenhagnu v Nemčiji, ta je pa hčerinska družba Konica Minolta Inc., Tokio, Japonska. Konica Minolta s svojim edinstvenim strokovnim znanjem na področju upodabljanja (tiskanje, skeniranje, kopiranje), obdelave podatkov in odločanja na podlagi podatkov, ustvarja rešitve za svoje stranke - mala in srednje velika podjetja, velika podjetja in javni sektor - ter rešuje vprašanja, s katerimi se sooča družba.

 

Konica Minolta kot ponudnik rešitev za digitalna delovna okolja svojim strankam pomaga prepoznati in izkoristiti potencial, ki ga skriva digitalizacija, ter doseči naslednjo stopnjo digitalne zrelosti organizacije. V podporo "inteligentnemu povezanemu delovnemu mestu" Konica Minolta ponuja storitve v oblaku, IT, upravljanja tiskanja in video rešitev za delo na daljavo, sodelovanje, upravljanje ter avtomatizacijo delovnih procesov in varnost. Uspešnost podjetja pri spodbujanju preobrazbe je potrdila tudi družba IDC, saj je v raziskavi "IDC MarketScape, v poročilu "Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment" navedeno, da je Konica Minolta "globalno priznana kot vodilna na področju transformacije tiskanja". Konica Minolta je od leta 2021 tudi Microsoftov globalni partner.

 

Konica Minolta s ponudbo Igniting Print Possibilities pomaga tiskarnam in drugim ponudnikom storitev tiska maksimalno izkoristiti avtomatizacijo delovnih procesov za povečanje učinkovitosti. Podjetje zagotavlja vrhunske sisteme za digitalni produkcijski tisk, za tisk na embalažo in za tisk etiket. Naprave za dodelavo ustvarjajo tiskarske izdelke, ki izstopajo in ustvarjajo dodano vrednost. Konica Minolta se že več kot desetletje uveljavlja kot vodilna na trgu produkcijskega tiska v Evropi (InfoSource).

 

Za vse več organizacij je danes uspeh več kot le ozka opredelitev finančnega izkaza - vključuje tudi varovanje okolja in pozitiven vpliv na zaposlene ter družbo. Konica Minolta se je s svojo zavezanostjo ciljem trajnostnega razvoja zavezala, da bo dosledno sledila svojim ciljem na področju trajnosti in družbene odgovornosti. Podjetje je bilo večkrat prepoznano zaradi svoje bogate zgodovine družbenega prispevka ter zaradi prizadevanj za doseganje ciljev trajnostnega razvoja v celotni poslovni in dobavni verigi. Konica Minolta je uvrščena na seznam "2022 Global 100 Most Sustainable Corporations in the World" in je prejela najvišjo stopnjo na lestvici EcoVadis Sustainabilty Ratings.

 

Konica Minolta je za svoj inovativni pristop storitvam, ki odlično dopolnjuje njihove naprave, prejela prestižno nagrado "Buyers Lab PaceSetter Award for Serviceability and Support 2020/2021" podjetja Keypoint Intelligence.

 

Konica Minolta Slovenija zaposluje 51 predanih strokovnjakov (november 2022), ki na slovenskem trgu skrbijo za več kot 3.000 pogodbenih strank in aktivno promovirajo vse vertikale poslovanja. Na evropskem nivoju je podjetje Konica Minolta Business Solutions Europe zastopano s podružnicami in distributerji v več kot 80 državah v Evropi, Srednji Aziji, na Bližnjem vzhodu in v Afriki. S približno 8.700 zaposlenimi (april 2022) je Konica Minolta Europe v poslovnem letu 2021/2022 ustvarila več kot 1,9 milijarde evrov čiste prodaje. Po vsem svetu ima podjetje več kot 39.000 zaposlenih in posluje v več kot 150 državah.

 

Izrazi in imena izdelkov so lahko blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke ustreznih lastnikov in so s tem priznani.

Kontakt

Kontakt

Matjaž Babnik

Vodja marketinga

Stiki z javnostjo

01 568 05 00

ŽELITE VEČ INFORMACIJ?
KONTAKTIRAJTE NAS!