Z AccurioPress C84hc ujemite prave barve življenja

Ljubljana, Slovenija | 17 junij 2024

Sistemi za tisk lahko sedaj še bolj dosledno reproducirajo svetle in žive barve s serijo Konica Minolta AccurioPress C84hc, ki ga odlikuje visokokromatski (high-chroma) toner.

Digitalni stroj za tisk AccurioPress C84hc s hitrostjo 81 strani na minuto odpira široke možnosti uporabe, kot so tisk studijskih fotografij, fotoknjig, fotografij narave in naročila za tisk specializiranih oblikovalskih hiš, oglaševalskih agencij, podjetij in blagovnih znamk. Še posebej je primeren za reprodukcijo določenih barv, na primer blagovnih znamk z natančnimi barvnimi zahtevami.


Digitalni stroj za tisk Konica Minolta AccurioPress C84hc je edini na svetu, ki uporablja toner brez omejitev barvnega razpona običajnih CMYK tonerjev, zato omogoča reprodukcijo svetlejših in jasnejših barv. Visoka barvna paleta zagotavlja naravne kožne odtenke, medtem ko edinstvena nasičenost zelene, modre, vijolične, rožnate in magente ustvarja bolj naravne impresivne rezultate, ki prej niso bili mogoči.
 
To je mogoče doseči z;
  • Poudarjena svetlo modra/zelena - z združitvijo širšega barvnega razpona in višje vrednosti L* kromatskega cian tonerja je mogoče ohraniti jasne in svetle barve, zlasti pri svetlo modri in zeleni barvi.
  • Poudarjena rožnata/vijolična/magenta - z uporabo kromatskega magenta tonerja je mogoče doseči žive in jasne rožnate in vijolične barve.
Z uporabo RGB slik pride do izraza izjemen barvni razpon AccurioPress C84hc, kar strankam omogoča, da izkusijo nov svet barvne reprodukcije, ki ga s klasičnimi CMYK tonerji ni mogoče doseči.
 
Tiska v načinu "Standard", kjer so natisnjene barve zelo podobne rezultatom, natisnjenim s CMYK tonerjem, vendar so svetlo modra, zelena in rožnata območja jasnejša. V načinu "Saturation", je visok barvni obseg maksimalno izkoriščen za reprodukcijo svetlo modrih, zelenih, rožnatih in drugih odtenkov, ki jih ni mogoče v enaki meri tiskati s CMYK tonerjem.
 
"Kreativcem se ni treba več zadovoljiti z dolgočasnimi in motnimi barvami," pojasnjuje Andrej Soklič, samostojni strokovni svetovalec za produkcijski in industrijski tisk pri podjetju Konica Minolta Slovenija. Visoka vrednost L* pomaga ustvariti gladke in manj zrnate odtenke kože, ki so popolni za aplikacije, povezane s fotografijami, medtem ko živahne svetle barve zagotavljajo, da celoten nabor aplikacij, od plakatov, kartic, fotoknjig in katalogov, izstopa. To zagotavlja veliko prednost pred ostalimi sistemi za tisk in spodbuja zanimive nove inovativne možnosti. Podpira izjemno barvite naloge, kar pomaga podjetjem razvijati nove priložnosti, ohranjati obstoječe odnose in širiti možnosti za njihove stranke."
 
 
Najnovejši dodatek k ponudbi Accurio družbe Konica Minolta vključuje najnovejše tehnologije dodelave - vključno z edinstvenim sistemom TU-510 družbe Konica Minolta. Nadgrajuje tehnologijo barvne reprodukcije AccurioPress C83hc in delovno učinkovitost serije AccurioPress C4080. C84hc je peta generacija tega stroja.
 
Preprosta in enostavna implementacija barvnega upravljanja ter natančnost sta dodatno podprti s programom AccurioPro ColorManager, ki je del programske opreme Konica Minolta. Ta paket je kombinacija orodij, ki preverjajo in nadzorujejo kakovost barv, hkrati pa povečujejo prepustnost flote in učinkovitost tiskarne. To tiskarnam omogoča, da zagotavljajo tiskovine, ki izpolnjujejo zahteve strank.
 
Učinkovitost se poveča tudi s tehnologijo samodejnega pregledovanja (AIT) podjetja Konica Minolta. AIT je zasnovana kot popolnoma avtomatizirana tehnologija pregledovanja v zaprtem sistemu, ki samodejno pregleda vsak posamezen natisnjen list in poskrbi, da so dostavljeni le tisti listi, ki izpolnjujejo stroge zahteve. Odkrije vse težave, kot so umazanija, neustrezna slikovna gradiva ali nepravilni vrstni red strani.

quotation marks

Z veseljem pozdravljamo novega člana v naši ponudbi strojev za tisk, kar nam omogoča, da še naprej širimo prihodnost profesionalnega tiska s celovito in popolnoma modularno skupino tehnologij in rešitev za digitalni tisk. Strankam omogočamo, da na novo razmislijo o možnostih ter izdelajo širši nabor aplikacij in dodatnih marketinških materialov. To je še en primer, kako lahko stranke z inovativnimi celovitimi ekosistemi razširijo možnosti tiska in uresničijo digitalno preobrazbo.

Andrej Soklič

Samostojni strokovni svetovalec za produkcijski in industrijski tisk, Konica Minolta Slovenija

Konica Minolta

 

Pot podjetja Konica Minolta se je začela pred 150 leti z vizijo, da bi delali drugače. Ustvarjamo inovacije v dobro družbe in sveta. Isti namen, ki nas je gnal naprej takrat, nas žene naprej tudi zdaj.

 

Konica Minolta Slovenija, d.o.o. s sedežem v Ljubljani je hčerinska družba Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH s sedežem v Langenhagnu v Nemčiji, ta je pa hčerinska družba Konica Minolta Inc., Tokio, Japonska. Konica Minolta s svojim edinstvenim strokovnim znanjem na področju upodabljanja (tiskanje, skeniranje, kopiranje), obdelave podatkov in odločanja na podlagi podatkov, ustvarja rešitve za svoje stranke - mala in srednje velika podjetja, velika podjetja in javni sektor - ter rešuje vprašanja, s katerimi se sooča družba.

 

Konica Minolta kot ponudnik rešitev za digitalna delovna okolja svojim strankam pomaga prepoznati in izkoristiti potencial, ki ga skriva digitalizacija, ter doseči naslednjo stopnjo digitalne zrelosti organizacije. V podporo "inteligentnemu povezanemu delovnemu mestu" Konica Minolta ponuja storitve v oblaku, IT, upravljanja tiskanja in video rešitev za delo na daljavo, sodelovanje, upravljanje ter avtomatizacijo delovnih procesov in varnost. Uspešnost podjetja pri spodbujanju preobrazbe je potrdila tudi družba IDC, saj je v raziskavi "IDC MarketScape, v poročilu "Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment" navedeno, da je Konica Minolta "globalno priznana kot vodilna na področju transformacije tiskanja". Konica Minolta je od leta 2021 tudi Microsoftov globalni partner.

 

Konica Minolta s ponudbo Igniting Print Possibilities pomaga tiskarnam in drugim ponudnikom storitev tiska maksimalno izkoristiti avtomatizacijo delovnih procesov za povečanje učinkovitosti. Podjetje zagotavlja vrhunske sisteme za digitalni produkcijski tisk, za tisk na embalažo in za tisk etiket. Naprave za dodelavo ustvarjajo tiskarske izdelke, ki izstopajo in ustvarjajo dodano vrednost. Konica Minolta se že več kot desetletje uveljavlja kot vodilna na trgu produkcijskega tiska v Evropi (InfoSource).

 

Za vse več organizacij je danes uspeh več kot le ozka opredelitev finančnega izkaza - vključuje tudi varovanje okolja in pozitiven vpliv na zaposlene ter družbo. Konica Minolta se je s svojo zavezanostjo ciljem trajnostnega razvoja zavezala, da bo dosledno sledila svojim ciljem na področju trajnosti in družbene odgovornosti. Podjetje je bilo večkrat prepoznano zaradi svoje bogate zgodovine družbenega prispevka ter zaradi prizadevanj za doseganje ciljev trajnostnega razvoja v celotni poslovni in dobavni verigi. Konica Minolta je uvrščena na seznam "2022 Global 100 Most Sustainable Corporations in the World" in je prejela najvišjo stopnjo na lestvici EcoVadis Sustainabilty Ratings.

 

Konica Minolta je za svoj inovativni pristop storitvam, ki odlično dopolnjuje njihove naprave, prejela prestižno nagrado "Buyers Lab PaceSetter Award for Serviceability and Support 2020/2021" podjetja Keypoint Intelligence.

 

Konica Minolta Slovenija zaposluje 51 predanih strokovnjakov (november 2022), ki na slovenskem trgu skrbijo za več kot 3.000 pogodbenih strank in aktivno promovirajo vse vertikale poslovanja. Na evropskem nivoju je podjetje Konica Minolta Business Solutions Europe zastopano s podružnicami in distributerji v več kot 80 državah v Evropi, Srednji Aziji, na Bližnjem vzhodu in v Afriki. S približno 8.700 zaposlenimi (april 2022) je Konica Minolta Europe v poslovnem letu 2021/2022 ustvarila več kot 1,9 milijarde evrov čiste prodaje. Po vsem svetu ima podjetje več kot 39.000 zaposlenih in posluje v več kot 150 državah.

 

Izrazi in imena izdelkov so lahko blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke ustreznih lastnikov in so s tem priznani.

Kontakt

Kontakt

Matjaž Babnik

Vodja marketinga

Stiki z javnostjo

matjaz.babnik@konicaminolta.si

015680500

ŽELITE VEČ INFORMACIJ?
KONTAKTIRAJTE NAS!