Digitalni tiskarski stroj za tisk etiket AccurioLabel 400 je prejel še eno prestižno priznanje

Ljubljana, Slovenija | 29 januar 2024

Digitalni tiskarski stroj za tisk etiket AccurioLabel 400 je prejel še eno prestižno priznanje.

Tiskarski stroj AccurioLabel 400 (tisk na osnovi tonerja v enem prehodu), podjetja Konica Minolta je prejel nemško nagrado za oblikovanje German Design Award 2024. Najnovejše priznanje sledi trem prestižnim že osvojenim priznanjem - nagradi iF Design Award 2023, nagradi Red Dot Award: Product Design 2023 in nagradi za oblikovanje 2022 Good Design Award, ki jo podeljuje Japonski inštitut za promocijo oblikovanja.


Nemška nagrada za oblikovanje je bila ustanovljena leta 2012 kot mednarodno tekmovanje v oblikovanju, ki ga organizira nemški svet za oblikovanje (German Design Council), ki ga je leta 1953 ustanovil nemški zvezni parlament. Na natečaju lahko sodelujejo samo izdelki, ki so bili nagrajeni z nagradami za oblikovanje v drugih državah, ne le v Nemčiji in so torej že javno priznani zaradi izjemne kakovosti oblikovanja, pri čemer jih mora nominirati nemški svet za oblikovanje. Zato je že samo imenovanje za kandidaturo velika čast. Zaradi strogega izbirnega postopka je nemška oblikovalska nagrada znana kot nagrada vseh nagrad (Award of Awards).
 
AccurioLabel 400 podjetja Konica Minolta je bil predstavljen maja lani. Z visoko hitrostjo tiska, podaljšano dolžino neprekinjenega tiska in avtomatizacijo procesa dosega učinkovitost delovanja brez primere, tudi na področju tiska večjih količin. S tem želi zasesti pomemben delež v hitro rastočem segmentu srednjega in velikega obsega tiska etiket, v katerem je po ocenah že več kot 3.000 ponudnikov. 
 
Pomembne značilnosti vključujejo možnost razširitve aplikacij z belim tonerjem in izboljšano produktivnost z izjemno hitrostjo tiska do 39,9 metra na minuto. Prav tako so še dodatno znižani obratovalni stroški zaradi še trajnejše življenjske dobe delov ter izboljšane kakovosti tiska. Na voljo je v 4- in 5-barvni konfiguraciji.


quotation marks

"Veseli nas, da zelo učinkovita kombinacija funkcij in prednosti stroja AccurioLabel 400 še naprej prejema številne potrditve, priznanja in nagrade."

Bojan Zupančič

Vodja prodaje za produkcijski in industrijski tisk, Konica Minolta Slovenija

"Napredno misleči ponudniki tiska etiket lahko povečajo svoje proizvodne možnosti in se približajo delovanju pametne tovarne, zahvaljujoč delovnemu toku, programski opremi in avtomatizaciji procesov, ter rešitvam v oblaku. Ponudnikom lahko pomaga razviti njihovo strokovno znanje o proizvodnji etiket in embalaže, pospeši njihovo preoblikovanje tiska v segmentu srednjega in velikega obsega tiska etiket, ter odpre nove možnosti tiska."

Konica Minolta

 

Pot podjetja Konica Minolta se je začela pred 150 leti z vizijo, da bi delali drugače. Ustvarjamo inovacije v dobro družbe in sveta. Isti namen, ki nas je gnal naprej takrat, nas žene naprej tudi zdaj.

 

Konica Minolta Slovenija, d.o.o. s sedežem v Ljubljani je hčerinska družba Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH s sedežem v Langenhagnu v Nemčiji, ta je pa hčerinska družba Konica Minolta Inc., Tokio, Japonska. Konica Minolta s svojim edinstvenim strokovnim znanjem na področju upodabljanja (tiskanje, skeniranje, kopiranje), obdelave podatkov in odločanja na podlagi podatkov, ustvarja rešitve za svoje stranke - mala in srednje velika podjetja, velika podjetja in javni sektor - ter rešuje vprašanja, s katerimi se sooča družba.

 

Konica Minolta kot ponudnik rešitev za digitalna delovna okolja svojim strankam pomaga prepoznati in izkoristiti potencial, ki ga skriva digitalizacija, ter doseči naslednjo stopnjo digitalne zrelosti organizacije. V podporo "inteligentnemu povezanemu delovnemu mestu" Konica Minolta ponuja storitve v oblaku, IT, upravljanja tiskanja in video rešitev za delo na daljavo, sodelovanje, upravljanje ter avtomatizacijo delovnih procesov in varnost. Uspešnost podjetja pri spodbujanju preobrazbe je potrdila tudi družba IDC, saj je v raziskavi "IDC MarketScape, v poročilu "Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment" navedeno, da je Konica Minolta "globalno priznana kot vodilna na področju transformacije tiskanja". Konica Minolta je od leta 2021 tudi Microsoftov globalni partner.

 

Konica Minolta s ponudbo Igniting Print Possibilities pomaga tiskarnam in drugim ponudnikom storitev tiska maksimalno izkoristiti avtomatizacijo delovnih procesov za povečanje učinkovitosti. Podjetje zagotavlja vrhunske sisteme za digitalni produkcijski tisk, za tisk na embalažo in za tisk etiket. Naprave za dodelavo ustvarjajo tiskarske izdelke, ki izstopajo in ustvarjajo dodano vrednost. Konica Minolta se že več kot desetletje uveljavlja kot vodilna na trgu produkcijskega tiska v Evropi (InfoSource).

 

Za vse več organizacij je danes uspeh več kot le ozka opredelitev finančnega izkaza - vključuje tudi varovanje okolja in pozitiven vpliv na zaposlene ter družbo. Konica Minolta se je s svojo zavezanostjo ciljem trajnostnega razvoja zavezala, da bo dosledno sledila svojim ciljem na področju trajnosti in družbene odgovornosti. Podjetje je bilo večkrat prepoznano zaradi svoje bogate zgodovine družbenega prispevka ter zaradi prizadevanj za doseganje ciljev trajnostnega razvoja v celotni poslovni in dobavni verigi. Konica Minolta je uvrščena na seznam "2022 Global 100 Most Sustainable Corporations in the World" in je prejela najvišjo stopnjo na lestvici EcoVadis Sustainabilty Ratings.

 

Konica Minolta je za svoj inovativni pristop storitvam, ki odlično dopolnjuje njihove naprave, prejela prestižno nagrado "Buyers Lab PaceSetter Award for Serviceability and Support 2020/2021" podjetja Keypoint Intelligence.

 

Konica Minolta Slovenija zaposluje 51 predanih strokovnjakov (november 2022), ki na slovenskem trgu skrbijo za več kot 3.000 pogodbenih strank in aktivno promovirajo vse vertikale poslovanja. Na evropskem nivoju je podjetje Konica Minolta Business Solutions Europe zastopano s podružnicami in distributerji v več kot 80 državah v Evropi, Srednji Aziji, na Bližnjem vzhodu in v Afriki. S približno 8.700 zaposlenimi (april 2022) je Konica Minolta Europe v poslovnem letu 2021/2022 ustvarila več kot 1,9 milijarde evrov čiste prodaje. Po vsem svetu ima podjetje več kot 39.000 zaposlenih in posluje v več kot 150 državah.

 

Izrazi in imena izdelkov so lahko blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke ustreznih lastnikov in so s tem priznani.

Kontakt

Kontakt

Matjaž Babnik

Vodja marketinga

Stiki z javnostjo

matjaz.babnik@konicaminolta.si

+38615680500