Serija AccurioJet KM-1e izpolnjuje zahteve glede uporabe mineralnih olj na embalaži

Ljubljana, Slovenija | 22 april 2024

Serija AccurioJet KM-1e izpolnjuje zahteve glede uporabe mineralnih olj na embalaži

Konica Minolta je tiskarjem, ki se soočajo z vse strožjimi evropskimi predpisi, s preverjenimi rezultati testov, ki potrjujejo, da njena nagrajena tehnologija digitalnega tiska serije AccurioJet KM-1e izpolnjuje zahteve glede vsebnosti mineralnih olj, ki so veliko nižje od smernic za sekundarno embalažo živil, dala novo upanje.


Konica Minolta z UV LED digitalnim brizgalnim tiskarskim strojem B2, katerega se je zaradi številnih možnosti uporabe prijelo ime "švicarski vojaški nož za tisk", je prepoznan po neverjetni stabilnosti, vsestranskosti, barvni natančnosti in tudi varnosti živilske embalaže.
 
Modela KM-1e HD in KM-1e sta prestala strogo testiranje, ki ga je opravil PiCA (Prüfinstitut Chemische Analytik GmbHH). Barvila - HS101K, HS101C, HS101M in HS101Y - izpolnjujejo zahteve francoskega odloka o mineralnih oljih v embalaži. Posebni predpisi so odlok št. 2020-1725 z dne 29. decembra, določeni v členih C. 543-45-1 in D. 543 okoljskega zakonika. 
 
Vse od januarja 2022 so v Franciji prepovedana mineralna olja na embalaži, predpis, ki je bil leto pozneje razširjen tudi na oglaševalsko gradivo in kataloge za komercialne promocije. Od januarja 2025 bodo v Franciji prepovedana tudi mineralna olja, ki se uporabljajo za tisk, namenjen širši javnosti.
 
Snovi, za katere že velja prepoved, so aromatski ogljikovodiki (MOAH) mineralnega olja, sestavljeni iz 1 do 7 aromatskih obročev in nasičeni ogljikovodiki (MOSH) mineralnega olja s 16 do 35 ogljikovimi atomi. Ti predpisi o črnilu bodo od začetka leta 2025 še strožji.
 
Vendar so laboratorijski strokovnjaki iz berlinskega laboratorija PiCA potrdili, da so rezultati testiranja vzorcev materiala na tiskarskih strojih Konica Minolta AccurioJet KM-1e in KM-1e HD izpolnili zahteve: "Pri analizi specifične migracije 23-S170-0010B do -0010D niso bili zaznani niti alifatski (MOSH) niti aromatski ogljikovodiki (MOAH). Zato ni pričakovati prenosa ogljikovodikov mineralnega olja iz embalaže v živilo."
 
Bojan Zupančič je dejal: "Dejstvo, da naši vodilni tiskarski stroji serije AccurioJet KM-1e UV-LED B2+ izpolnjujejo zahteve predpisov za mineralna olja na sekundarni embalaži za živila, še enkrat potrjuje našo neomajno zavezanost trajnosti in pomoči strankam, da vidijo potencial digitalnega tiska v embalaži."

quotation marks

Tiskarska podjetja se soočajo z vse strožjimi evropskimi predpisi, od katerih jih veliko že v veljavi, ki bodo negativno vplivali na vse več podjetij, če ta ne bodo ustrezno ukrepala. Predpisi o mineralnih oljih na embalaži bodo verjetno postali strožji tudi v drugih državah. Zato pozivam podjetja, naj se obrnejo na nas, da jim bomo pomagali ohraniti skladnost s predpisi, ki se bodo od naslednjega leta še zaostrili.

Bojan Zupančič

Vodja prodaje za industrijski in produkcijski tisk, Konica Minolta Slovenija

Konica Minolta s serijo sistemov za tisk AccurioJet KM-1e združuje lastnosti ofsetnih tiskarskih strojev in najnovejše digitalne tehnologije. Med priznanji so mednarodna akreditacija TÜV Rheinland za otrokom varne igrače, Buyers’ Lab International (BLI) Pacesetter Award nagrada in nagrada za najboljši barvni B2+ sistem za tisk, ki jo podeljuje združenje European Digital Press (EDP).

Konica Minolta

 

Pot podjetja Konica Minolta se je začela pred 150 leti z vizijo, da bi delali drugače. Ustvarjamo inovacije v dobro družbe in sveta. Isti namen, ki nas je gnal naprej takrat, nas žene naprej tudi zdaj.

 

Konica Minolta Slovenija, d.o.o. s sedežem v Ljubljani je hčerinska družba Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH s sedežem v Langenhagnu v Nemčiji, ta je pa hčerinska družba Konica Minolta Inc., Tokio, Japonska. Konica Minolta s svojim edinstvenim strokovnim znanjem na področju upodabljanja (tiskanje, skeniranje, kopiranje), obdelave podatkov in odločanja na podlagi podatkov, ustvarja rešitve za svoje stranke - mala in srednje velika podjetja, velika podjetja in javni sektor - ter rešuje vprašanja, s katerimi se sooča družba.

 

Konica Minolta kot ponudnik rešitev za digitalna delovna okolja svojim strankam pomaga prepoznati in izkoristiti potencial, ki ga skriva digitalizacija, ter doseči naslednjo stopnjo digitalne zrelosti organizacije. V podporo "inteligentnemu povezanemu delovnemu mestu" Konica Minolta ponuja storitve v oblaku, IT, upravljanja tiskanja in video rešitev za delo na daljavo, sodelovanje, upravljanje ter avtomatizacijo delovnih procesov in varnost. Uspešnost podjetja pri spodbujanju preobrazbe je potrdila tudi družba IDC, saj je v raziskavi "IDC MarketScape, v poročilu "Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment" navedeno, da je Konica Minolta "globalno priznana kot vodilna na področju transformacije tiskanja". Konica Minolta je od leta 2021 tudi Microsoftov globalni partner.

 

Konica Minolta s ponudbo Igniting Print Possibilities pomaga tiskarnam in drugim ponudnikom storitev tiska maksimalno izkoristiti avtomatizacijo delovnih procesov za povečanje učinkovitosti. Podjetje zagotavlja vrhunske sisteme za digitalni produkcijski tisk, za tisk na embalažo in za tisk etiket. Naprave za dodelavo ustvarjajo tiskarske izdelke, ki izstopajo in ustvarjajo dodano vrednost. Konica Minolta se že več kot desetletje uveljavlja kot vodilna na trgu produkcijskega tiska v Evropi (InfoSource).

 

Za vse več organizacij je danes uspeh več kot le ozka opredelitev finančnega izkaza - vključuje tudi varovanje okolja in pozitiven vpliv na zaposlene ter družbo. Konica Minolta se je s svojo zavezanostjo ciljem trajnostnega razvoja zavezala, da bo dosledno sledila svojim ciljem na področju trajnosti in družbene odgovornosti. Podjetje je bilo večkrat prepoznano zaradi svoje bogate zgodovine družbenega prispevka ter zaradi prizadevanj za doseganje ciljev trajnostnega razvoja v celotni poslovni in dobavni verigi. Konica Minolta je uvrščena na seznam "2022 Global 100 Most Sustainable Corporations in the World" in je prejela najvišjo stopnjo na lestvici EcoVadis Sustainabilty Ratings.

 

Konica Minolta je za svoj inovativni pristop storitvam, ki odlično dopolnjuje njihove naprave, prejela prestižno nagrado "Buyers Lab PaceSetter Award for Serviceability and Support 2020/2021" podjetja Keypoint Intelligence.

 

Konica Minolta Slovenija zaposluje 51 predanih strokovnjakov (november 2022), ki na slovenskem trgu skrbijo za več kot 3.000 pogodbenih strank in aktivno promovirajo vse vertikale poslovanja. Na evropskem nivoju je podjetje Konica Minolta Business Solutions Europe zastopano s podružnicami in distributerji v več kot 80 državah v Evropi, Srednji Aziji, na Bližnjem vzhodu in v Afriki. S približno 8.700 zaposlenimi (april 2022) je Konica Minolta Europe v poslovnem letu 2021/2022 ustvarila več kot 1,9 milijarde evrov čiste prodaje. Po vsem svetu ima podjetje več kot 39.000 zaposlenih in posluje v več kot 150 državah.

 

Izrazi in imena izdelkov so lahko blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke ustreznih lastnikov in so s tem priznani.

Kontakt

Kontakt

Matjaž Babnik

Vodja marketinga

Stiki z javnostjo

matjaz.babnik@konicaminolta.si

015680500

ŽELITE VEČ INFORMACIJ?
KONTAKTIRAJTE NAS!