Konica Minolta je bila izbrana za vodilno podjetje na področju sodelovanja z dobavitelji za leto 2023

Ljubljana, Slovenija | 27 maj 2024

Konica Minolta je bila izbrana za vodilno podjetje na področju sodelovanja z dobavitelji za leto 2023

Konica Minolta je bila s strani mednarodne neprofitne organizacije CDP, ki si prizadeva za trajnostno gospodarstvo, v letu 2023 že četrto leto zapored izbrana za vodilno podjetje v kategoriji sodelovanja z dobavitelji (CDP Supplier Engagement Leader 2023).


Ocena sodelovanja z dobavitelji vrednoti, kako učinkovito podjetja sodelujejo z dobavitelji pri vprašanjih podnebnih sprememb in sicer na podlagi odgovorov podjetij na izbrana vprašanja. Med vsemi podjetji, ki so odgovorila, so najboljša podjetja izbrana kot vodilna podjetja na področju sodelovanja z dobavitelji. V poslovnem letu 2023 je več kot 23.000 podjetij po vsem svetu, vrednih dve tretjini celotne globalne tržne kapitalizacije, razkrilo svoje okoljske podatke, 458 podjetij, vključno s 109 japonskimi podjetji, pa je bilo prepoznanih kot vodilna podjetja na področju vključenosti dobaviteljev.
 
Dejavnosti razogljičenja dobaviteljev družbe Konica Minolta
Konica Minolta z dolgoletnimi izkušnjami in učinkovitostjo spodbuja ogljično nevtralnost v celotni dobavni verigi s pomočjo sistema DX, skupaj z dobavitelji pa si prizadeva za večjo vrednost za družbo.

O CDP
CDP je globalna neprofitna organizacija, ki upravlja svetovni sistem okoljskega razkrivanja za podjetja, mesta, države in regije. CDP je bil ustanovljen leta 2000 in sodeluje z več kot 740 finančnimi institucijami z več kot 136 bilijoni dolarjev sredstev ter je prvi uporabil kapitalske trge in javna naročila podjetij, da bi podjetja spodbudil k razkrivanju njihovih okoljskih vplivov ter zmanjševanju emisij toplogrednih plinov, varovanju vodnih virov in zaščiti gozdov. Leta 2023 je več kot 23.000 podjetij, vrednih dve tretjini svetovne tržne kapitalizacije, ter več kot 1.100 mest, držav in regij razkrilo podatke prek CDP. CDP, ki je v celoti usklajen s TCFD, ima največjo okoljsko podatkovno zbirko na svetu, rezultati CDP pa se pogosto uporabljajo za spodbujanje odločitev o naložbah in naročilih v smeri brezogljičnega, trajnostnega in odpornega gospodarstva. CDP je ustanovni član pobude Science Based Targets, koalicije We Mean Business, The Investor Agenda in pobude Net Zero Asset Managers.
https://cdp.net/en
 
Referenca: Vrednotenje s strani zunanjih izvajalcev
Konica Minolta je trenutno vključena v globalne indekse ESG in je v ocenah ESG uvrščena visoko, kot je prikazano spodaj:
FTSE4Good Index Series (UK) Included in the index consecutively since 2003
FTSE Blossom Japan Index (UK) Included in the index consecutively since its establishment in 2017
FTSE Blossom Japan Sector Relative Index (UK) Included in the index since its establishment in 2022
MSCI Japan ESG Select Leaders Index (USA) Included in the index consecutively since its establishment in 2017
MSCI Japan Empowering Women Index (USA) Included in the index consecutively since its establishment in 2017
Dow Jones Sustainability Index (USA) Asia Pacific Index (DJSI Asia Pacific): Included in the index consecutively since 2009
S&P/JPX Carbon Efficient Index (USA, Japan) Included in the index consecutively since its establishment in 2018
S&P Global Sustainability Yearbook (USA) Included in the Sustainability Yearbook consecutively since 2011
ISS ESG (USA) Maintained the highest Prime Status since 2011
CDP (UK) Included on the Supplier Engagement Leader (2016, 2018, 2020-2023)
 
 
 

Konica Minolta

 

Pot podjetja Konica Minolta se je začela pred 150 leti z vizijo, da bi delali drugače. Ustvarjamo inovacije v dobro družbe in sveta. Isti namen, ki nas je gnal naprej takrat, nas žene naprej tudi zdaj.

 

Konica Minolta Slovenija, d.o.o. s sedežem v Ljubljani je hčerinska družba Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH s sedežem v Langenhagnu v Nemčiji, ta je pa hčerinska družba Konica Minolta Inc., Tokio, Japonska. Konica Minolta s svojim edinstvenim strokovnim znanjem na področju upodabljanja (tiskanje, skeniranje, kopiranje), obdelave podatkov in odločanja na podlagi podatkov, ustvarja rešitve za svoje stranke - mala in srednje velika podjetja, velika podjetja in javni sektor - ter rešuje vprašanja, s katerimi se sooča družba.

 

Konica Minolta kot ponudnik rešitev za digitalna delovna okolja svojim strankam pomaga prepoznati in izkoristiti potencial, ki ga skriva digitalizacija, ter doseči naslednjo stopnjo digitalne zrelosti organizacije. V podporo "inteligentnemu povezanemu delovnemu mestu" Konica Minolta ponuja storitve v oblaku, IT, upravljanja tiskanja in video rešitev za delo na daljavo, sodelovanje, upravljanje ter avtomatizacijo delovnih procesov in varnost. Uspešnost podjetja pri spodbujanju preobrazbe je potrdila tudi družba IDC, saj je v raziskavi "IDC MarketScape, v poročilu "Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment" navedeno, da je Konica Minolta "globalno priznana kot vodilna na področju transformacije tiskanja". Konica Minolta je od leta 2021 tudi Microsoftov globalni partner.

 

Konica Minolta s ponudbo Igniting Print Possibilities pomaga tiskarnam in drugim ponudnikom storitev tiska maksimalno izkoristiti avtomatizacijo delovnih procesov za povečanje učinkovitosti. Podjetje zagotavlja vrhunske sisteme za digitalni produkcijski tisk, za tisk na embalažo in za tisk etiket. Naprave za dodelavo ustvarjajo tiskarske izdelke, ki izstopajo in ustvarjajo dodano vrednost. Konica Minolta se že več kot desetletje uveljavlja kot vodilna na trgu produkcijskega tiska v Evropi (InfoSource).

 

Za vse več organizacij je danes uspeh več kot le ozka opredelitev finančnega izkaza - vključuje tudi varovanje okolja in pozitiven vpliv na zaposlene ter družbo. Konica Minolta se je s svojo zavezanostjo ciljem trajnostnega razvoja zavezala, da bo dosledno sledila svojim ciljem na področju trajnosti in družbene odgovornosti. Podjetje je bilo večkrat prepoznano zaradi svoje bogate zgodovine družbenega prispevka ter zaradi prizadevanj za doseganje ciljev trajnostnega razvoja v celotni poslovni in dobavni verigi. Konica Minolta je uvrščena na seznam "2022 Global 100 Most Sustainable Corporations in the World" in je prejela najvišjo stopnjo na lestvici EcoVadis Sustainabilty Ratings.

 

Konica Minolta je za svoj inovativni pristop storitvam, ki odlično dopolnjuje njihove naprave, prejela prestižno nagrado "Buyers Lab PaceSetter Award for Serviceability and Support 2020/2021" podjetja Keypoint Intelligence.

 

Konica Minolta Slovenija zaposluje 51 predanih strokovnjakov (november 2022), ki na slovenskem trgu skrbijo za več kot 3.000 pogodbenih strank in aktivno promovirajo vse vertikale poslovanja. Na evropskem nivoju je podjetje Konica Minolta Business Solutions Europe zastopano s podružnicami in distributerji v več kot 80 državah v Evropi, Srednji Aziji, na Bližnjem vzhodu in v Afriki. S približno 8.700 zaposlenimi (april 2022) je Konica Minolta Europe v poslovnem letu 2021/2022 ustvarila več kot 1,9 milijarde evrov čiste prodaje. Po vsem svetu ima podjetje več kot 39.000 zaposlenih in posluje v več kot 150 državah.

 

Izrazi in imena izdelkov so lahko blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke ustreznih lastnikov in so s tem priznani.

Kontakt

Kontakt

Matjaž Babnik

Vodja marketinga

Stiki z javnostjo

01 568 05 00

ŽELITE VEČ INFORMACIJ?
KONTAKTIRAJTE NAS!