Nagrajeni virtualni razstavni prostor družbe Konica Minolta slavi mejnike

Ljubljana, Slovenija | 10 april 2023

Nagrajeni virtualni razstavni prostor družbe Konica Minolta slavi mejnike

Družba Konica Minolta, globalni tehnološki inovator, praznuje številne mejnike, ki jih je dosegla s svojo nagrajeno platformo virtualnega razstavnega prostora. Od začetka delovanja leta 2020 je virtualni razstavni prostor prejel priznanje German Innovation Awards 2022 in dosegel 1.500 predstavitev, to je v povprečju tri predstavitve na delovni dan.


Prav tako se je platforma razširila s petimi lokalnimi različicami, vključno z arabsko. Platformo je sedaj na voljo uporabo evropskim državam kot tudi za Turčijo, Jordanijo, Sirijo, Libanon, Irak, ZAE, Kuvajt, Katar, Bahrajn, Oman, Kraljevino Savdsko Arabijo, Egipt, Libijo, Tunizijo, Alžirijo in Maroko na bližnjem vzhodu.

Povezovanje s strankami in potencialnimi strankami na smiseln, informativen in ciljno usmerjen način je postalo še pomembnejše v času po pandemiji. Pravočasna komunikacija in posredovanje zelo dragocenih informacij, ko so potrebne, sta postala pričakovana.

Da bi izpolnila to potrebo, je Konica Minolta razvila svoj virtualni razstavni prostor. Spletna platforma je bila sprva ustvarjena za tri vodilne produkcijske in industrijske tiskarske sisteme družbe Konica Minolta
 
  • digitalni tiskarski stroj za izdelavo etiket AccurioLabel 230,
  • digitalni produkcijski sistem za tisk AccurioPrint C14000 in
  • digitalni produkcijski brizgalni tiskarski stroj AccurioJet KM-1e UV.

Danes je v virtualnem razstavnem prostoru na voljo tudi digitalni inkjet točkovni UV sistem za tisk AccurioShine 3600. Poleg ogleda demo različice tega stroja lahko obiskovalci primerjajo okrašene vzorce tiska AccurioShine 3600 z neokrašenimi - in tako izkusijo privlačnost okraševanja tiskovin.

Stranke in potencialne stranke, ki se prijavijo na spletnih straneh Konice Minolte, po virtualnem razstavnem prostoru spremlja prodajni predstavnik Konice Minolte. Predstavniki in obiskovalci se lahko prosto gibljejo v virtualnem prostoru in sodelujejo z realističnimi izdelki, zaradi česar je vsaka predstavitev edinstvena. Uživajo lahko v 3D virtualnem ogledu industrijskega ali komercialnega razstavnega prostora za tisk, galerijah vzorcev tiskovin, tehničnih in drugih vsebin, interaktivnih sestankih v in podrobnih predstavitvah določenega proizvodnega stroja. Na voljo je tudi virtualno delovanje strojev v živo, vključno z animiranimi predstavitvami pretoka papirja, različnih barv črnila in nalaganja papirja ter zlaganja tiskovin.
 

RAZIŠČITE NAŠ VIRTUALNI RAZSTAVNI PROSTOR

 
"Virtualni razstavni prostor se je izkazal za zelo priljubljenega, saj strankam in potencialnim kupcem omogoča enostavno in virtualno sodelovanje z nami - ne glede na to, kje se nahajajo. Z uporabo teh digitalnih stičnih točk ni treba potovati, kar omogoča najboljšo izrabo časa in zmanjšanje emisij CO2. Omogoča tudi začetek pogovorov, ki jih je mogoče zaključiti iz oči v oči, če stranke to želijo. Omogoča nam, da še naprej ponujamo možnosti in ideje, ki pomagajo razvijati partnerski pristop in podpirajo dolgoročne odnose s ponovnim premislekom o možnostih."

Bojan Zupančič, vodja prodaje za produkcijski in industrijski tisk, Konica Minolta Slovenija

Konica Minolta

 

Pot podjetja Konica Minolta se je začela pred 150 leti z vizijo, da bi delali drugače. Ustvarjamo inovacije v dobro družbe in sveta. Isti namen, ki nas je gnal naprej takrat, nas žene naprej tudi zdaj.

 

Konica Minolta Slovenija, d.o.o. s sedežem v Ljubljani je hčerinska družba Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH s sedežem v Langenhagnu v Nemčiji, ta je pa hčerinska družba Konica Minolta Inc., Tokio, Japonska. Konica Minolta s svojim edinstvenim strokovnim znanjem na področju upodabljanja (tiskanje, skeniranje, kopiranje), obdelave podatkov in odločanja na podlagi podatkov, ustvarja rešitve za svoje stranke - mala in srednje velika podjetja, velika podjetja in javni sektor - ter rešuje vprašanja, s katerimi se sooča družba.

 

Konica Minolta kot ponudnik rešitev za digitalna delovna okolja svojim strankam pomaga prepoznati in izkoristiti potencial, ki ga skriva digitalizacija, ter doseči naslednjo stopnjo digitalne zrelosti organizacije. V podporo "inteligentnemu povezanemu delovnemu mestu" Konica Minolta ponuja storitve v oblaku, IT, upravljanja tiskanja in video rešitev za delo na daljavo, sodelovanje, upravljanje ter avtomatizacijo delovnih procesov in varnost. Uspešnost podjetja pri spodbujanju preobrazbe je potrdila tudi družba IDC, saj je v raziskavi "IDC MarketScape, v poročilu "Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment" navedeno, da je Konica Minolta "globalno priznana kot vodilna na področju transformacije tiskanja". Konica Minolta je od leta 2021 tudi Microsoftov globalni partner.

 

Konica Minolta s ponudbo Igniting Print Possibilities pomaga tiskarnam in drugim ponudnikom storitev tiska maksimalno izkoristiti avtomatizacijo delovnih procesov za povečanje učinkovitosti. Podjetje zagotavlja vrhunske sisteme za digitalni produkcijski tisk, za tisk na embalažo in za tisk etiket. Naprave za dodelavo ustvarjajo tiskarske izdelke, ki izstopajo in ustvarjajo dodano vrednost. Konica Minolta se že več kot desetletje uveljavlja kot vodilna na trgu produkcijskega tiska v Evropi (InfoSource).

 

Za vse več organizacij je danes uspeh več kot le ozka opredelitev finančnega izkaza - vključuje tudi varovanje okolja in pozitiven vpliv na zaposlene ter družbo. Konica Minolta se je s svojo zavezanostjo ciljem trajnostnega razvoja zavezala, da bo dosledno sledila svojim ciljem na področju trajnosti in družbene odgovornosti. Podjetje je bilo večkrat prepoznano zaradi svoje bogate zgodovine družbenega prispevka ter zaradi prizadevanj za doseganje ciljev trajnostnega razvoja v celotni poslovni in dobavni verigi. Konica Minolta je uvrščena na seznam "2022 Global 100 Most Sustainable Corporations in the World" in je prejela najvišjo stopnjo na lestvici EcoVadis Sustainabilty Ratings.

 

Konica Minolta je za svoj inovativni pristop storitvam, ki odlično dopolnjuje njihove naprave, prejela prestižno nagrado "Buyers Lab PaceSetter Award for Serviceability and Support 2020/2021" podjetja Keypoint Intelligence.

 

Konica Minolta Slovenija zaposluje 51 predanih strokovnjakov (november 2022), ki na slovenskem trgu skrbijo za več kot 3.000 pogodbenih strank in aktivno promovirajo vse vertikale poslovanja. Na evropskem nivoju je podjetje Konica Minolta Business Solutions Europe zastopano s podružnicami in distributerji v več kot 80 državah v Evropi, Srednji Aziji, na Bližnjem vzhodu in v Afriki. S približno 8.700 zaposlenimi (april 2022) je Konica Minolta Europe v poslovnem letu 2021/2022 ustvarila več kot 1,9 milijarde evrov čiste prodaje. Po vsem svetu ima podjetje več kot 39.000 zaposlenih in posluje v več kot 150 državah.

 

Izrazi in imena izdelkov so lahko blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke ustreznih lastnikov in so s tem priznani.

Kontakt

Kontakt

Matjaž Babnik

Vodja marketinga

Stiki z javnostjo

matjaz.babnik@konicaminolta.si

+38615680511

ŽELITE VEČ INFORMACIJ?
KONTAKTIRAJTE NAS!