Konica Minolta z uporabo umetne inteligence (AI) povečuje globalni obseg videonadzornih rešitev

Ljubljana, Slovenija | 20 februar 2023

Konica Minolta krepi sodelovanje z družbo MOBOTIX AG, ki proizvaja IP kamere z decentralizirano obdelavo in VMS sisteme.

Družba Konica Minolta napoveduje, da bo okrepila svoje poslovanje na področju storitev videonadzora in video rešitev z uvajanjem rešitev, ki uporabljajo umetno inteligenco, ter z izkoriščanjem svojih globalnih prodajnih zmogljivosti, da bi povečala prodajne priložnosti in pospešila rast na rastočem trgu.


Zagotavljanje družbene varnosti in zaščite z loT (Internet of Things)
Nova družbena vprašanja vključujejo vse večja tveganja nesreč zaradi podnebnih sprememb in zmanjševanje delovne sile zaradi staranja družbe. Da bi zagotovili varnost in zaščito ljudi ter izboljšali produktivnost industrije, je treba družbena vprašanja reševati z digitalno transformacijo (DX). Konica Minolta želi pri reševanju petih pomembnih vprašanj, vključno z "zagotavljanjem družbene varnosti in zaščite", s svojim poslovanjem pomagati pri reševanju teh vprašanj z naprednim prepoznavanjem in presojanjem v realnem času na kraju samem na podlagi obdelave umetne inteligence z uporabo slikovne platforme FORXAI za internet stvari

Nekatere FORXAI naprave so bile razvite z uporabo IP kamer za "mejno" računalništvo (edge computing), tehnologije stiskanja slikovnih podatkov in tehnologije analize slikovnih podatkov družbe MOBOTIX AG (MOBOTIX), v kateri je Konica Minolta leta 2016 pridobila 65% lastniški delež. Rešitve, ki zagotavljajo zelo zanesljiv nadzor na podlagi tehnološkega sodelovanja z družbo MOBOTIX, so pomagale izboljšati varnost in zaščito strank.

Tesnejše sodelovanje z družbo MOBOTIX
Na trgih storitev videonadzora in video rešitev se področja rasti premikajo od preprostih varnostnih kamer k odkrivanju, analizi, ocenjevanju in napovedovanju na podlagi umetne inteligence, ter k podatkovnim storitvam, ki uporabljajo takšne zmogljivosti. Na teh rastočih trgih bo družba Konica Minolta okrepila sodelovanje s svojimi globalnimi prodajnimi kanali in družbo MOBOTIX s poudarkom na varnosti in zaščiti proizvodnih procesov, obratov, logistike, prometne infrastrukture in pomembnih objektov za upravljanje varnosti z izkoriščanjem prednosti slikovne tehnologije družbe Konica Minolta, ter zelo vzdržljivih in zanesljivih naprav, toplotnih rešitev in umetne inteligence družbe MOBOTIX.

1. Krepitev sistema storitev za video rešitve v globalni mreži
Podjetja družbe Konica Minolta v globalni mreži ponujajo storitve video rešitev na podlagi izdelkov in storitev MOBOTIX za digitalizacijo delovnega procesa pri strankah. Konica Minolta je začela širiti prodajo s ponudbo rešitve za merjenje temperature telesne površine med pandemijo v letu 2020. Podjetja so v prvi polovici leta fiskalnega 2022 zabeležila 50 % višje prihodke v primerjavi s preteklim letom.

Konica Minolta bo še naprej krepila strukturo poslovanja s storitvami video rešitev v svojih globalnih družbah. V Severni Ameriki je družba aprila 2022 začela združevati distribucijo izdelkov s tistimi iz podjetja MOBOTIX. V Evropi je družba Konica Minolta od junija 2022 začela z delovanjem razstavnega prostora v Pragi in uvedla nove storitve imenovane FORXAI Video Analytic Solution ter FORXAI Visual Quality Inspection. Poleg tega je družba oktobra začela ustanavljati poslovno enoto za storitve video rešitev. Podjetje bo zaposlilo tudi dodatne prodajne inženirje, ki bodo lahko strankam predlagali rešitve.

Toshiya Eguchi, izvršni podpredsednik in izvršni direktor družbe Konica Minolta, odgovoren za tehnologije in poslovanje s slikovnimi rešitvami IoT, je povedal: "Izdelki in storitve podjetja MOBOTIX so močno pripomogli k večji varnosti in zaščiti pri strankah, kar je naš cilj. Z družbo MOBOTIX bomo še naprej pomagali reševati družbena vprašanja, pri čemer bomo izkoristili tehnologijo Konice Minolte za IoT in njeno globalno prodajno mrežo."

2. Širitev novih področij z nakupom podjetja Vaxtor Ltd.
Maja 2022 je družba MOBOTIX prevzela podjetje Vaxtor Ltd. (Vaxtor), ki ponuja rešitve za samodejno prepoznavanje registrskih tablic (ALPR) in optično prepoznavanje znakov (OCR). Podjetje Vaxtor se s svojo tehnologijo ALPR odlikuje na področju prometne infrastrukture. Vaxtorjev ALPR lahko na primer za upravljanje, spremljanje in preverjanje tovornjakov in zabojnikov v pristaniščih skenira registrske tablice v več kot 150 državah, vodi voznike na kraju samem in preverja dovoljenja za dostop.

Družba Konica Minolta meni, da se lahko v sodelovanju z družbo MOBOTIX razširi na nova področja, tako da strankam na področju prometa in logistične infrastrukture ponudi večjo vrednost z uporabo tehnologije umetne inteligence za skeniranje registrskih tablic in kontejnerjev.

Izvršni direktor podjetja MOBOTIX Thomas Lausten je povedal: "Zelo smo navdušeni nad povečanimi naložbami in osredotočenostjo na tehnologije MOBOTIX, ki jih Konica Minolta ponuja svojim številnim globalnim strankam. Prepričani smo, da lahko z našimi izdelki in storitvami rešimo še veliko več družbenih vprašanj, če bomo v celoti izkoristili globalno prodajno mrežo in sistem podpornih storitev družbe Konica Minolta. Pričakujem, da bomo s podjetjem Konica Minolta skupaj ustvarili nove storitve video rešitev."

Rešitev umetne inteligence v sodelovanju z družbo MOBOTIX
Konica Minolta je razvila rešitve delovnega procesa za zagotavljanje varnosti in zaščite, ki temeljijo na nadzoru, s kombiniranjem slikovne tehnologije, katere bistvo so vhod in izhod slike ter njena obdelava. Konica Minolta na primer ponuja rešitev za spremljanje plinov, ki omogoča prepoznavanje puščanja, ki ga je težko zaznati, ter podpira kompleksno beleženje in upravljanje podatkov z vizualizacijo ogljikovodikovih plinov; rešitev za preprečevanje požarov, ki omogoča hitro zaznavanje in obveščanje o nevidni nenavadni vročini; in sistem za podporo varnemu vedenju, ki omogoča vizualizacijo vedenja operaterjev v obratih na kraju samem in kvantitativno oceno nevarnega vedenja.

Konica Minolta bo še naprej razvijala rešitve s povezovanjem FORXAI z edinstvenimi izdelki MOBOTIX za naprave, ter kombiniranjem z umetno inteligenco in drugimi senzorskimi napravami, da bi rešila težave strank, ter takšne rešitve uvajala po vsem svetu.

Konica Minolta

 

Pot podjetja Konica Minolta se je začela pred 150 leti z vizijo, da bi delali drugače. Ustvarjamo inovacije v dobro družbe in sveta. Isti namen, ki nas je gnal naprej takrat, nas žene naprej tudi zdaj.

 

Konica Minolta Slovenija, d.o.o. s sedežem v Ljubljani je hčerinska družba Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH s sedežem v Langenhagnu v Nemčiji, ta je pa hčerinska družba Konica Minolta Inc., Tokio, Japonska. Konica Minolta s svojim edinstvenim strokovnim znanjem na področju upodabljanja (tiskanje, skeniranje, kopiranje), obdelave podatkov in odločanja na podlagi podatkov, ustvarja rešitve za svoje stranke - mala in srednje velika podjetja, velika podjetja in javni sektor - ter rešuje vprašanja, s katerimi se sooča družba.

 

Konica Minolta kot ponudnik rešitev za digitalna delovna okolja svojim strankam pomaga prepoznati in izkoristiti potencial, ki ga skriva digitalizacija, ter doseči naslednjo stopnjo digitalne zrelosti organizacije. V podporo "inteligentnemu povezanemu delovnemu mestu" Konica Minolta ponuja storitve v oblaku, IT, upravljanja tiskanja in video rešitev za delo na daljavo, sodelovanje, upravljanje ter avtomatizacijo delovnih procesov in varnost. Uspešnost podjetja pri spodbujanju preobrazbe je potrdila tudi družba IDC, saj je v raziskavi "IDC MarketScape, v poročilu "Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment" navedeno, da je Konica Minolta "globalno priznana kot vodilna na področju transformacije tiskanja". Konica Minolta je od leta 2021 tudi Microsoftov globalni partner.

 

Konica Minolta s ponudbo Igniting Print Possibilities pomaga tiskarnam in drugim ponudnikom storitev tiska maksimalno izkoristiti avtomatizacijo delovnih procesov za povečanje učinkovitosti. Podjetje zagotavlja vrhunske sisteme za digitalni produkcijski tisk, za tisk na embalažo in za tisk etiket. Naprave za dodelavo ustvarjajo tiskarske izdelke, ki izstopajo in ustvarjajo dodano vrednost. Konica Minolta se že več kot desetletje uveljavlja kot vodilna na trgu produkcijskega tiska v Evropi (InfoSource).

 

Za vse več organizacij je danes uspeh več kot le ozka opredelitev finančnega izkaza - vključuje tudi varovanje okolja in pozitiven vpliv na zaposlene ter družbo. Konica Minolta se je s svojo zavezanostjo ciljem trajnostnega razvoja zavezala, da bo dosledno sledila svojim ciljem na področju trajnosti in družbene odgovornosti. Podjetje je bilo večkrat prepoznano zaradi svoje bogate zgodovine družbenega prispevka ter zaradi prizadevanj za doseganje ciljev trajnostnega razvoja v celotni poslovni in dobavni verigi. Konica Minolta je uvrščena na seznam "2022 Global 100 Most Sustainable Corporations in the World" in je prejela najvišjo stopnjo na lestvici EcoVadis Sustainabilty Ratings.

 

Konica Minolta je za svoj inovativni pristop storitvam, ki odlično dopolnjuje njihove naprave, prejela prestižno nagrado "Buyers Lab PaceSetter Award for Serviceability and Support 2020/2021" podjetja Keypoint Intelligence.

 

Konica Minolta Slovenija zaposluje 51 predanih strokovnjakov (november 2022), ki na slovenskem trgu skrbijo za več kot 3.000 pogodbenih strank in aktivno promovirajo vse vertikale poslovanja. Na evropskem nivoju je podjetje Konica Minolta Business Solutions Europe zastopano s podružnicami in distributerji v več kot 80 državah v Evropi, Srednji Aziji, na Bližnjem vzhodu in v Afriki. S približno 8.700 zaposlenimi (april 2022) je Konica Minolta Europe v poslovnem letu 2021/2022 ustvarila več kot 1,9 milijarde evrov čiste prodaje. Po vsem svetu ima podjetje več kot 39.000 zaposlenih in posluje v več kot 150 državah.

 

Izrazi in imena izdelkov so lahko blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke ustreznih lastnikov in so s tem priznani.

Kontakt

Kontakt

Matjaž Babnik

Vodja marketinga

Stiki z javnostjo

matjaz.babnik@konicaminolta.si

+386 (0)1 568 05 11

ŽELITE VEČ INFORMACIJ?
KONTAKTIRAJTE NAS!