Konica Minolta ohranja status vodilnega podjetja na področju varnosti tiskanja – QUOCIRCA 2023

Ljubljana, Slovenija | 5 junij 2023

Konica Minolta ohranja status vodilnega podjetja na področju varnosti tiskanja – QUOCIRCA 2023

Konica Minolta s ponosom sporoča, da jo je družba Quocirca ponovno prepoznala kot "vodilno" na področju varnosti tiskanja. Zanesljiva varnost strojne in programske opreme ter "širok pristop", ki zagotavlja celovito storitev na področju kibernetske varnosti, so navedene kot prednosti v raziskavi "The Print Security Landscape, 2023 - Securing the print infrastructure amidst a growing threat landscape".


Quocirca podjetje Konica Minolta uvršča med vodilne, saj ima močno strateško vizijo ter celovito ponudbo izdelkov in storitev za varnost tiskanja. Izbrani skupini prodajalcev, ki jim je bil podeljen status "a Leader", so priznane pomembne naložbe v strojno opremo, rešitve in storitve ter infrastrukturo.
 
Quocirca je globalna družba za tržne vpoglede in raziskave, specializirano za konvergenco tiskarskih in digitalnih tehnologij. V svojem najnovejšem poročilu Quocirca ugotavlja, da se število incidentov s področja kibernetske varnosti še naprej povečuje in da se še naprej zanašamo na tisk, kar zahteva učinkovito varnost tiskanja (v povprečju je 27 % incidentov s področja varnosti IT povezanih s papirnimi dokumenti). Vendar rezultati študije, ki jo je v svojem poročilu objavila družba Quocirca, kažejo, da organizacije težko sledijo zahtevam glede varnosti tiskanja, zaradi česar je 61 % vprašanih organizacij v zadnjih 12 mesecih doživelo izgubo podatkov zaradi nezanesljivih praks tiskanja. Povprečni stroški takih izgub podatkov so se povečali s 632 tisoč funtov na 743 tisoč funtov.
 
V oceni trga varnosti tiskanja za leto 2023 družbe Quocirca je varnostni portfelj družbe Konica Minolta prepoznan po tem, da zajema varnost tiskanja in dokumentov v okviru portfelja multifunkcijskih tiskalnikov/naprav, varnostnih IT storitev ter video varnosti, skladnosti in upravljanja tveganj. Konica Minolta z varnostnimi storitvami tiskanja zagotavlja spremljanje in upravljanje tiskalniških naprav in sistemov, vključno z upravljanjem varnostnih profilov naprav, pregledovanjem ranljivosti in zaznavanjem vdorov ter uveljavljanjem politik tiskanja. Poleg tega Quocirca navaja, kako je "varnost osrednja sestavina Intelligent Connected Workplace portfelja, ki vključuje vrsto rešitev za potrebe digitalne preobrazbe podjetij vseh velikosti".
 
Ključno področje, ki ga je izpostavila družba Quocirca, je izziv, s katerim se bodo leta 2023 soočale številne SMB organizacije. Le 11 % organizacij z 250 do 499 zaposlenimi in 27 % s 500 do 999 zaposlenimi je odgovorilo, da nimajo popolnega zaupanja v varnost svoje tiskalniške infrastrukture. Quocirca priznava sposobnost podjetja Konica Minolta, da služi temu pomembnemu trgu, in v poročilu navaja: "Poleg tradicionalne ponudbe za varnost tiskanja se Konica Minolta poglobljeno strokovno znanje in izkušnje na področju storitev IT močno razlikuje od nekaterih ključnih konkurentov, zlasti na trgu malih in srednje velikih podjetij".

Kot prednost podjetja Konica Minolta je navedena tudi zanesljiva varnost strojne in programske opreme ter "širok pristop", ki zagotavlja celovite storitve na področju kibernetske varnosti, saj podjetjem pomaga pri prepoznavanju, obvladovanju in analiziranju vdorov v omrežje, vključno z napadi zlonamerne programske opreme, izsiljevalske programske opreme ali hekerjev.

quotation marks

Varnost je v ospredju vseh izdelkov, storitev in rešitev, ki jih Konica Minolta razvija in zagotavlja svojim strankam. Z razvojem groženj moramo tudi mi uvajati inovacije in se prilagajati, da bi vsaki organizaciji zagotovili varno okolje za tiskanje, ki mu lahko zaupa, hkrati pa ji omogočili, da izkoristi številne priložnosti, ki jih prinaša digitalno povezano delovno mesto.

Boštjan Papež

Boštjan Papež, direktor prodaje, Konica Minolta Slovenija

Quocirca Print Security Landscape 2023

Konica Minolta has once again been recognised as 'a Leader’ in Print Security by Quocirca, with its robust hardware and software security, and a ‘broad approach’ that delivers a complete service across cybersecurity, cited as strengths in the research firm’s ‘The Print Security Landscape, 2023 - Securing the print infrastructure amidst a growing threat landscape’.

Read more

Konica Minolta

 

Pot podjetja Konica Minolta se je začela pred 150 leti z vizijo, da bi delali drugače. Ustvarjamo inovacije v dobro družbe in sveta. Isti namen, ki nas je gnal naprej takrat, nas žene naprej tudi zdaj.

 

Konica Minolta Slovenija, d.o.o. s sedežem v Ljubljani je hčerinska družba Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH s sedežem v Langenhagnu v Nemčiji, ta je pa hčerinska družba Konica Minolta Inc., Tokio, Japonska. Konica Minolta s svojim edinstvenim strokovnim znanjem na področju upodabljanja (tiskanje, skeniranje, kopiranje), obdelave podatkov in odločanja na podlagi podatkov, ustvarja rešitve za svoje stranke - mala in srednje velika podjetja, velika podjetja in javni sektor - ter rešuje vprašanja, s katerimi se sooča družba.

 

Konica Minolta kot ponudnik rešitev za digitalna delovna okolja svojim strankam pomaga prepoznati in izkoristiti potencial, ki ga skriva digitalizacija, ter doseči naslednjo stopnjo digitalne zrelosti organizacije. V podporo "inteligentnemu povezanemu delovnemu mestu" Konica Minolta ponuja storitve v oblaku, IT, upravljanja tiskanja in video rešitev za delo na daljavo, sodelovanje, upravljanje ter avtomatizacijo delovnih procesov in varnost. Uspešnost podjetja pri spodbujanju preobrazbe je potrdila tudi družba IDC, saj je v raziskavi "IDC MarketScape, v poročilu "Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment" navedeno, da je Konica Minolta "globalno priznana kot vodilna na področju transformacije tiskanja". Konica Minolta je od leta 2021 tudi Microsoftov globalni partner.

 

Konica Minolta s ponudbo Igniting Print Possibilities pomaga tiskarnam in drugim ponudnikom storitev tiska maksimalno izkoristiti avtomatizacijo delovnih procesov za povečanje učinkovitosti. Podjetje zagotavlja vrhunske sisteme za digitalni produkcijski tisk, za tisk na embalažo in za tisk etiket. Naprave za dodelavo ustvarjajo tiskarske izdelke, ki izstopajo in ustvarjajo dodano vrednost. Konica Minolta se že več kot desetletje uveljavlja kot vodilna na trgu produkcijskega tiska v Evropi (InfoSource).

 

Za vse več organizacij je danes uspeh več kot le ozka opredelitev finančnega izkaza - vključuje tudi varovanje okolja in pozitiven vpliv na zaposlene ter družbo. Konica Minolta se je s svojo zavezanostjo ciljem trajnostnega razvoja zavezala, da bo dosledno sledila svojim ciljem na področju trajnosti in družbene odgovornosti. Podjetje je bilo večkrat prepoznano zaradi svoje bogate zgodovine družbenega prispevka ter zaradi prizadevanj za doseganje ciljev trajnostnega razvoja v celotni poslovni in dobavni verigi. Konica Minolta je uvrščena na seznam "2022 Global 100 Most Sustainable Corporations in the World" in je prejela najvišjo stopnjo na lestvici EcoVadis Sustainabilty Ratings.

 

Konica Minolta je za svoj inovativni pristop storitvam, ki odlično dopolnjuje njihove naprave, prejela prestižno nagrado "Buyers Lab PaceSetter Award for Serviceability and Support 2020/2021" podjetja Keypoint Intelligence.

 

Konica Minolta Slovenija zaposluje 51 predanih strokovnjakov (november 2022), ki na slovenskem trgu skrbijo za več kot 3.000 pogodbenih strank in aktivno promovirajo vse vertikale poslovanja. Na evropskem nivoju je podjetje Konica Minolta Business Solutions Europe zastopano s podružnicami in distributerji v več kot 80 državah v Evropi, Srednji Aziji, na Bližnjem vzhodu in v Afriki. S približno 8.700 zaposlenimi (april 2022) je Konica Minolta Europe v poslovnem letu 2021/2022 ustvarila več kot 1,9 milijarde evrov čiste prodaje. Po vsem svetu ima podjetje več kot 39.000 zaposlenih in posluje v več kot 150 državah.

 

Izrazi in imena izdelkov so lahko blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke ustreznih lastnikov in so s tem priznani.

Kontakt

Kontakt

Matjaž Babnik

Vodja marketinga

Stiki z javnostjo

matjaz.babnik@konicaminolta.si

+38615680500

ŽELITE VEČ INFORMACIJ?
KONTAKTIRAJTE NAS!