Konica Minolta z novo termalno kamero MOBOTIX P71 in aplikacijo Advanced Radiometry App razširja ponudbo na področju termalnih video rešitev

Ljubljana, Slovenija | 27 februar 2023

Konica Minolta z novo termalno kamero MOBOTIX P71 in aplikacijo Advanced Radiometry App razširja ponudbo na področju termalnih video rešitev.

Konica Minolta je razširila svojo ponudbo za spremljanje toplotnega snemanja z novo kamero MOBOTIX p71 Thermal ECO in novo aplikacijo MOBOTIX Advanced Radiometry App. Nadzor s termovizijo deluje na treh glavnih področjih:  zgodnje odkrivanje požara (ali celo zaznavanje tveganja, preden se pojavijo plameni),  zagotavljanje kakovosti in optimizacija procesov,  ter 24/7 varnost pri varovanju objektov in okolice,  vse ob popolni skladnosti z GDPR.


Varnost pri zaščiti objektov in okolice
Tehnologija Thermal ECO je bila na voljo že kot modul za sisteme MOBOTIX M73 in S74 z več objektivi. Nova kamera MOBOTIX p71 Thermal ECO zdaj ponuja cenovno dostopno spremljanje toplotnih slik kot kamera z enim objektivom za notranjo uporabo z inteligentno osnovo kamere in možnostjo aplikacije. Tehnologija Thermal ECO s širokim 105-stopinjskim zornim kotom idealno ustreza aplikacijam za zaščito objektov ali okolice pred vsiljivci in vlomilci. To velja v popolni temi in za posebne zahteve, skladne z varstvom podatkov, saj zazna vsiljivce, vendar ne prikaže nobenih podrobnosti za osebno identifikacijo (zaščita zasebnosti).

Nova aplikacija MOBOTIX Advanced Radiometry App razširja možnosti serije 7 kamer za toplotno radiometrijo (TR) z zaznavanjem kritičnih virov toplote ali ognja z do dvajsetimi merilnimi območji, od katerih lahko vsako konfigurirate posebej. To uporabnikom omogoča, da v sliko ene same kamere vključijo več vrednosti emisij (sevanje s površin iz različnih materialov) ali razdalj, zaradi česar je aplikacija še bolj natančna in prilagodljiva.

Protipožarna zaščita
Pregrevanje v skladiščnih, proizvodnih ali drugih prostorih lahko hitro privede do požara in plamenov, ki ogrožajo ljudi in premoženje, ter povzročajo finančno izgubo, izpad delovanja, škodo ugledu in škodo okolju. Prefinjeni požarni alarmi in drugi varnostni sistemi verjetno ne bodo opozorili na toplotne nevarnosti, ki kažejo na bližajoči se požar. Termokamere pa lahko z zaznavanjem vročih točk, na katerih bi lahko izbruhnil požar, veliko prej kot tradicionalni sistemi - še preden se razvijejo plameni in dim - prepoznajo tveganja požara in pregrevanja.
Tehnologijo proaktivnega zaznavanja toplote in preprečevanja požarov s termovizijskimi kamerami MOBOTIX so potrdile tri mednarodno priznane institucije: VdS (nemško združenje za preprečevanje izgub), EN 54-10 (standard EU) in CNPP (francoski nacionalni center za preprečevanje in zaščito). Tu so bili sistemi MOBOTIX Thermal celovito preizkušeni in certificirani glede njihove sposobnosti čimprejšnjega odkrivanja požarov. Certifikati omogočajo integracijo v obstoječe sisteme požarnega javljanja. Poleg celovite vsestranske požarne zaščite sistemi izpolnjujejo zahteve zavarovalnic in gradbenih predpisov.

Zagotavljanje kakovosti in optimizacija procesov
Številni proizvodni in predelovalni postopki postavljajo posebne zahteve glede temperature surovin, vmesnih izdelkov ali končnega izdelka. Poleg tega je obvezno tudi nemoteno delovanje strojev. Izpadi so dragi. Toplotni sistemi MOBOTIX družbe Konica Minolta omogočajo preventivno vzdrževanje ter lahko sprožijo različne funkcije in nadaljnje procese takoj, ko so meje tolerance presežene ali prenizke. To zagotavlja kakovost izdelkov in samega proizvodnega procesa. Termo kamere MOBOTIX samodejno zaznajo in sporočijo kritična temperaturna odstopanja vseh vrst - vroča, topla ali hladna.

Celovita podpora za obsežne podatke (Raw Data Support) MOBOTIX podjetja Konica Minolta deluje z vsemi aplikacijami AI (umetne inteligence) zadevnega sistema. Inteligentne toplotne sisteme je mogoče prek vmesnikov (komunikacija stroj-stroj) povezati z industrijskimi sistemi, kot sta SCADA ali MQTT. Ta integracija nato omogoča združevanje osrednjih podatkov, katerih analiza lahko zagotovi bistvena izhodišča za sprejemanje učinkovitih odločitev in optimizacijo procesov kot podlago za prihranke in povečanje prihodkov.
 

Nadzor s toplotnim snemanjem

Konica Minolta

 

Pot podjetja Konica Minolta se je začela pred 150 leti z vizijo, da bi delali drugače. Ustvarjamo inovacije v dobro družbe in sveta. Isti namen, ki nas je gnal naprej takrat, nas žene naprej tudi zdaj.

 

Konica Minolta Slovenija, d.o.o. s sedežem v Ljubljani je hčerinska družba Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH s sedežem v Langenhagnu v Nemčiji, ta je pa hčerinska družba Konica Minolta Inc., Tokio, Japonska. Konica Minolta s svojim edinstvenim strokovnim znanjem na področju upodabljanja (tiskanje, skeniranje, kopiranje), obdelave podatkov in odločanja na podlagi podatkov, ustvarja rešitve za svoje stranke - mala in srednje velika podjetja, velika podjetja in javni sektor - ter rešuje vprašanja, s katerimi se sooča družba.

 

Konica Minolta kot ponudnik rešitev za digitalna delovna okolja svojim strankam pomaga prepoznati in izkoristiti potencial, ki ga skriva digitalizacija, ter doseči naslednjo stopnjo digitalne zrelosti organizacije. V podporo "inteligentnemu povezanemu delovnemu mestu" Konica Minolta ponuja storitve v oblaku, IT, upravljanja tiskanja in video rešitev za delo na daljavo, sodelovanje, upravljanje ter avtomatizacijo delovnih procesov in varnost. Uspešnost podjetja pri spodbujanju preobrazbe je potrdila tudi družba IDC, saj je v raziskavi "IDC MarketScape, v poročilu "Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment" navedeno, da je Konica Minolta "globalno priznana kot vodilna na področju transformacije tiskanja". Konica Minolta je od leta 2021 tudi Microsoftov globalni partner.

 

Konica Minolta s ponudbo Igniting Print Possibilities pomaga tiskarnam in drugim ponudnikom storitev tiska maksimalno izkoristiti avtomatizacijo delovnih procesov za povečanje učinkovitosti. Podjetje zagotavlja vrhunske sisteme za digitalni produkcijski tisk, za tisk na embalažo in za tisk etiket. Naprave za dodelavo ustvarjajo tiskarske izdelke, ki izstopajo in ustvarjajo dodano vrednost. Konica Minolta se že več kot desetletje uveljavlja kot vodilna na trgu produkcijskega tiska v Evropi (InfoSource).

 

Za vse več organizacij je danes uspeh več kot le ozka opredelitev finančnega izkaza - vključuje tudi varovanje okolja in pozitiven vpliv na zaposlene ter družbo. Konica Minolta se je s svojo zavezanostjo ciljem trajnostnega razvoja zavezala, da bo dosledno sledila svojim ciljem na področju trajnosti in družbene odgovornosti. Podjetje je bilo večkrat prepoznano zaradi svoje bogate zgodovine družbenega prispevka ter zaradi prizadevanj za doseganje ciljev trajnostnega razvoja v celotni poslovni in dobavni verigi. Konica Minolta je uvrščena na seznam "2022 Global 100 Most Sustainable Corporations in the World" in je prejela najvišjo stopnjo na lestvici EcoVadis Sustainabilty Ratings.

 

Konica Minolta je za svoj inovativni pristop storitvam, ki odlično dopolnjuje njihove naprave, prejela prestižno nagrado "Buyers Lab PaceSetter Award for Serviceability and Support 2020/2021" podjetja Keypoint Intelligence.

 

Konica Minolta Slovenija zaposluje 51 predanih strokovnjakov (november 2022), ki na slovenskem trgu skrbijo za več kot 3.000 pogodbenih strank in aktivno promovirajo vse vertikale poslovanja. Na evropskem nivoju je podjetje Konica Minolta Business Solutions Europe zastopano s podružnicami in distributerji v več kot 80 državah v Evropi, Srednji Aziji, na Bližnjem vzhodu in v Afriki. S približno 8.700 zaposlenimi (april 2022) je Konica Minolta Europe v poslovnem letu 2021/2022 ustvarila več kot 1,9 milijarde evrov čiste prodaje. Po vsem svetu ima podjetje več kot 39.000 zaposlenih in posluje v več kot 150 državah.

 

Izrazi in imena izdelkov so lahko blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke ustreznih lastnikov in so s tem priznani.

Kontakt

Kontakt

Matjaž Babnik

Vodja marketinga

Stiki z javnostjo

matjaz.babnik@konicaminolta.si

+386 (0)1 568 05 11

ŽELITE VEČ INFORMACIJ?
KONTAKTIRAJTE NAS!