Konica Minolta bo na Labelexpo predstavila celotni delovni proces

Ljubljana, Slovenija | 7 avgust 2023

Konica Minolta bo na Labelexpo predstavila celotni delovni proces

Konica Minolta je razkrila več podrobnosti o svoji udeležbi na sejmu Labelexpo, ki bo od 11. do 14. septembra v Bruslju v Belgiji, kjer bo predstavila pomembne novosti, ki bodo tiskarjem omogočile več možnosti na področju etiket in embalaže, dveh največjih rastočih trgov na področju tiska.


Konica Minolta bo na svojem razstavnem prostoru (C21/22, hala 8) predstavila najsodobnejšo programsko opremo in najnovejše strojne rešitve, ki temeljijo na globalnem strokovnem znanju in lokalni izvedbi. Konica Minolta bo skupaj z danskim podjetjem Grafisk Maskinfabrik (GM) predstavila celoten proizvodni delovni proces za industrijo tiska etiket in embalaže.
 
Sejem Labelexpo bo platforma za predstavitev enoprehodnega digitalnega tiskarskega stroja AccurioLabel 400 širokemu svetovnemu občinstvu (predstavljen je bil šele pred devetimi meseci), ki prinaša novo raven izboljšane kakovosti tiska in prednosti, kot sta zmanjšanje tekočih stroškov in možnost razširitve uporabe z belim tonerjem. Tisk s tonerjem ponuja izboljšano produktivnost z izjemno hitro hitrostjo tiska do skoraj 40 metrov na minuto. Na voljo je v 4 in 5 barvni konfiguraciji.
 
S partnerji, kot so ePS, OneVision, IIJ, GM in drugi, na razstavnem prostoru Konica Minolta in MGI Digital Technology Industrial Print predstavljamo celovite ekosisteme 'Industry 5.0'. Da bi našim strankam omogočili tisk variabilnih podatkov z etiketami z visokim vizualnim učinkom, združujemo rešitve pred in po tisku (pre-press,  post-press), ki jih lahko zagotovimo kot ponudbo na ključ. AccurioLabel 400 bo eden od petid predstavljenih sistemov podjetja Konica Minolta, ki je vodilno na evropskem trgu in dobitnik številnih nagrad na področju digitalnih sistemov za tisk etiket. Drugi vključuje osnovni tiskarski stroj AccurioLabel 230, konfiguriran z GM-ovim DC330Mini, ki je povezan v linijo s tiskarskim strojem za etikete. Ta razstava bo vključevala tudi inovativen in najsodobnejši projekt prilagajanja brizgalnega tiska v kombinaciji s partnerjem Industrial Inkjet Ltd (IIJ).
 
Skupino strojne opreme bodo dopolnili stroji JETvarnish 3D Web Compact in Octopus Web podjetja MGI ter stroj PKG-1300 podjetja Konica Minolta, ki je namenjen tisku tudi na valovit karton kratkih serij.
 
V okviru predstavitve celotnega cikla izdelave etiket bodo predstavljeni celoviti programski paketi družbe Konica Minolta, vključno z AccurioPro Flux in AccurioPro Dashboard, ter storitvene zmogljivosti in partnerske rešitve.

Bojan dodaja: "Labelexpo je pomembna platforma, na kateri lahko pokažemo svojo neomajno zavezanost strankam in vse večji pomen na trgih industrijskega tiska. Digitalna izdelava etiket je ena glavnih tehnologij in predstavlja pomemben trg rasti, na katerem lahko tiskarji na novo razmislijo o možnostih."
 
Več informacij najdete na spletni strani Labelexpo podjetja Konica Minolta

Konica Minolta

 

Pot podjetja Konica Minolta se je začela pred 150 leti z vizijo, da bi delali drugače. Ustvarjamo inovacije v dobro družbe in sveta. Isti namen, ki nas je gnal naprej takrat, nas žene naprej tudi zdaj.

 

Konica Minolta Slovenija, d.o.o. s sedežem v Ljubljani je hčerinska družba Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH s sedežem v Langenhagnu v Nemčiji, ta je pa hčerinska družba Konica Minolta Inc., Tokio, Japonska. Konica Minolta s svojim edinstvenim strokovnim znanjem na področju upodabljanja (tiskanje, skeniranje, kopiranje), obdelave podatkov in odločanja na podlagi podatkov, ustvarja rešitve za svoje stranke - mala in srednje velika podjetja, velika podjetja in javni sektor - ter rešuje vprašanja, s katerimi se sooča družba.

 

Konica Minolta kot ponudnik rešitev za digitalna delovna okolja svojim strankam pomaga prepoznati in izkoristiti potencial, ki ga skriva digitalizacija, ter doseči naslednjo stopnjo digitalne zrelosti organizacije. V podporo "inteligentnemu povezanemu delovnemu mestu" Konica Minolta ponuja storitve v oblaku, IT, upravljanja tiskanja in video rešitev za delo na daljavo, sodelovanje, upravljanje ter avtomatizacijo delovnih procesov in varnost. Uspešnost podjetja pri spodbujanju preobrazbe je potrdila tudi družba IDC, saj je v raziskavi "IDC MarketScape, v poročilu "Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment" navedeno, da je Konica Minolta "globalno priznana kot vodilna na področju transformacije tiskanja". Konica Minolta je od leta 2021 tudi Microsoftov globalni partner.

 

Konica Minolta s ponudbo Igniting Print Possibilities pomaga tiskarnam in drugim ponudnikom storitev tiska maksimalno izkoristiti avtomatizacijo delovnih procesov za povečanje učinkovitosti. Podjetje zagotavlja vrhunske sisteme za digitalni produkcijski tisk, za tisk na embalažo in za tisk etiket. Naprave za dodelavo ustvarjajo tiskarske izdelke, ki izstopajo in ustvarjajo dodano vrednost. Konica Minolta se že več kot desetletje uveljavlja kot vodilna na trgu produkcijskega tiska v Evropi (InfoSource).

 

Za vse več organizacij je danes uspeh več kot le ozka opredelitev finančnega izkaza - vključuje tudi varovanje okolja in pozitiven vpliv na zaposlene ter družbo. Konica Minolta se je s svojo zavezanostjo ciljem trajnostnega razvoja zavezala, da bo dosledno sledila svojim ciljem na področju trajnosti in družbene odgovornosti. Podjetje je bilo večkrat prepoznano zaradi svoje bogate zgodovine družbenega prispevka ter zaradi prizadevanj za doseganje ciljev trajnostnega razvoja v celotni poslovni in dobavni verigi. Konica Minolta je uvrščena na seznam "2022 Global 100 Most Sustainable Corporations in the World" in je prejela najvišjo stopnjo na lestvici EcoVadis Sustainabilty Ratings.

 

Konica Minolta je za svoj inovativni pristop storitvam, ki odlično dopolnjuje njihove naprave, prejela prestižno nagrado "Buyers Lab PaceSetter Award for Serviceability and Support 2020/2021" podjetja Keypoint Intelligence.

 

Konica Minolta Slovenija zaposluje 51 predanih strokovnjakov (november 2022), ki na slovenskem trgu skrbijo za več kot 3.000 pogodbenih strank in aktivno promovirajo vse vertikale poslovanja. Na evropskem nivoju je podjetje Konica Minolta Business Solutions Europe zastopano s podružnicami in distributerji v več kot 80 državah v Evropi, Srednji Aziji, na Bližnjem vzhodu in v Afriki. S približno 8.700 zaposlenimi (april 2022) je Konica Minolta Europe v poslovnem letu 2021/2022 ustvarila več kot 1,9 milijarde evrov čiste prodaje. Po vsem svetu ima podjetje več kot 39.000 zaposlenih in posluje v več kot 150 državah.

 

Izrazi in imena izdelkov so lahko blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke ustreznih lastnikov in so s tem priznani.

Kontakt

Kontakt

Matjaž Babnik

Vodja marketinga

Stiki z javnostjo

matjaz.babnik@konicaminolta.si

01 568 05 00

ŽELITE VEČ INFORMACIJ?
KONTAKTIRAJTE NAS!