Konica Minolta izbrana za vodilno podjetje na področju vključevanja dobaviteljev v okviru programa CDP za leto 2022

Ljubljana, Slovenija | 29 maj 2023

Družba Konica Minolta, Inc. (Konica Minolta) je bila izbrana za vodilno podjetje na lestvici vključenosti dobaviteljev CDP za leto 2022, ki jo izvaja CDP, mednarodna neprofitna organizacija, ki si prizadeva za doseganje trajnostnega gospodarstva.


Ocena vključenosti dobaviteljev ocenjuje, kako učinkovito podjetja sodelujejo z dobavitelji pri vprašanjih podnebnih sprememb in sicer na podlagi odgovorov podjetij na izbrana vprašanja. Med vsemi podjetji, ki so odgovorila, je le 8 % najboljših izbranih za vodilne v angažiranosti dobaviteljev. V poslovnem letu 2022 je več kot 18.700 podjetij po vsem svetu, vrednih polovico celotne globalne tržne kapitalizacije, razkrilo svoje okoljske podatke, 653 podjetij, med njimi 131 japonskih, pa je bilo prepoznanih kot vodilna podjetja na področju vključenosti dobaviteljev.

Dejavnosti ogljično nevtralnih partnerjev družbe Konica Minolta
Priznanje je rezultat proaktivnega sodelovanja družbe Konica Minolta z dobavitelji, ki jih podpira z okoljskimi tehnologijami in strokovnim znanjem, ki ga je razvila z dejavnostmi v svojih proizvodnih obratih, da bi zmanjšala njihov vpliv na okolje, zlasti emisije CO2. V preteklosti so strokovnjaki družbe Konica Minolta obiskali lokacije dobaviteljev, da bi izvedli okoljsko diagnostiko in predlagali ukrepe za izboljšanje stanja ob zmanjšanju stroškov in zagotavljanju donosnosti naložb. Da bi razširila število podjetij, ki imajo koristi, je podjetje v ta namen razvilo orodje za ocenjevanje varčevanja z energijo z digitalizacijo strokovnega znanja strokovnjakov in tako vzpostavilo inovativen program, ki ne zahteva obiskov na kraju samem.

V poslovnem letu 2021 je družba Konica Minolta začela izvajati dejavnosti ogljično nevtralnih partnerjev za certificiranje ogljično nevtralnih dobaviteljev, ki so poleg običajnih ciljev varčevanja z energijo dosegli tudi cilj uvedbe obnovljivih virov energije.

O družbi CDP
CDP je globalna neprofitna organizacija, ki upravlja svetovni sistem okoljskega poročanja za podjetja, mesta, države in regije. CDP je bil ustanovljen leta 2000 in sodeluje z več kot 680 finančnimi institucijami z več kot 130 bilijoni dolarjev sredstev ter je prvi, ki je kapitalske trge in javna naročila podjetij spodbudil k razkrivanju okoljskih vplivov, zmanjševanju emisij toplogrednih plinov, varovanju vodnih virov in zaščiti gozdov. Leta 2022 je prek CDP podatke razkrilo skoraj 20.000 organizacij po vsem svetu, vključno z več kot 18.700 podjetji, vrednimi polovico svetovne tržne kapitalizacije, ter več kot 1.100 mest, držav in regij. CDP, ki je v celoti usklajen s TCFD, ima največjo okoljsko podatkovno zbirko na svetu, rezultati CDP pa se pogosto uporabljajo za spodbujanje odločitev o naložbah in naročilih v smeri brezogljičnega, trajnostnega in odpornega gospodarstva. CDP je ustanovni član pobude Science Based Targets, koalicije We Mean Business, The Investor Agenda in pobude Net Zero Asset Managers.
https://cdp.net/en

Referenca: Ocenjevanje s strani zunanjih subjektov
Konica Minolta je trenutno vključena v globalne ESG indekse in je v ESG ocenah uvrščena zelo visoko (tabela spodaj).
 
FTSE4Good Index Series (UK) Konica Minolta je v indeks vključena neprekinjeno od leta 2003.
FTSE Blossom Japan Index (UK) Konica Minolta je v indeks vključena neprekinjeno od ustanovitve indeksa leta 2017.
FTSE Blossom Japan Sector Relative IndexUK Konica Minolta je v indeks vključena od ustanovitve indeksa leta 2022.
MSCI Japan ESG Select Leaders Index (USA) Konica Minolta je v indeks vključena neprekinjeno od ustanovitve indeksa leta 2017.
MSCI Japan Empowering Women Index (USA) Konica Minolta je v indeks vključena neprekinjeno od ustanovitve indeksa leta 2017.
Dow Jones Sustainability Index (USA) Azijsko-pacifiški indeks (DJSI Asia Pacific): Konica Minolta je v indeks vključena neprekinjeno od leta 2009.
S&P/JPX Carbon Efficient Index (USA, Japan) Konica Minolta je v indeks vključena neprekinjeno od ustanovitve indeksa leta 2018.
S&P Global Sustainability Yearbook (USA) Konica Minolta je vključena v letopis trajnostnega razvoja neprekinjeno od leta 2011.
Corporate Knights (Canada) Konica Minolta je uvrščena med 100 globalno najbolj trajnostnih podjetij na svetu (2011, 2019-2023).
ISS ESG (USA) Konica Minolta od leta 2011 ohranja najvišji status – Prime.
CDP (UK) Konica Minolta je vključena na seznam A o podnebnih spremembah (2013-2014, 2016-2017, 2020-2022).

Konica Minolta

 

Pot podjetja Konica Minolta se je začela pred 150 leti z vizijo, da bi delali drugače. Ustvarjamo inovacije v dobro družbe in sveta. Isti namen, ki nas je gnal naprej takrat, nas žene naprej tudi zdaj.

 

Konica Minolta Slovenija, d.o.o. s sedežem v Ljubljani je hčerinska družba Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH s sedežem v Langenhagnu v Nemčiji, ta je pa hčerinska družba Konica Minolta Inc., Tokio, Japonska. Konica Minolta s svojim edinstvenim strokovnim znanjem na področju upodabljanja (tiskanje, skeniranje, kopiranje), obdelave podatkov in odločanja na podlagi podatkov, ustvarja rešitve za svoje stranke - mala in srednje velika podjetja, velika podjetja in javni sektor - ter rešuje vprašanja, s katerimi se sooča družba.

 

Konica Minolta kot ponudnik rešitev za digitalna delovna okolja svojim strankam pomaga prepoznati in izkoristiti potencial, ki ga skriva digitalizacija, ter doseči naslednjo stopnjo digitalne zrelosti organizacije. V podporo "inteligentnemu povezanemu delovnemu mestu" Konica Minolta ponuja storitve v oblaku, IT, upravljanja tiskanja in video rešitev za delo na daljavo, sodelovanje, upravljanje ter avtomatizacijo delovnih procesov in varnost. Uspešnost podjetja pri spodbujanju preobrazbe je potrdila tudi družba IDC, saj je v raziskavi "IDC MarketScape, v poročilu "Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment" navedeno, da je Konica Minolta "globalno priznana kot vodilna na področju transformacije tiskanja". Konica Minolta je od leta 2021 tudi Microsoftov globalni partner.

 

Konica Minolta s ponudbo Igniting Print Possibilities pomaga tiskarnam in drugim ponudnikom storitev tiska maksimalno izkoristiti avtomatizacijo delovnih procesov za povečanje učinkovitosti. Podjetje zagotavlja vrhunske sisteme za digitalni produkcijski tisk, za tisk na embalažo in za tisk etiket. Naprave za dodelavo ustvarjajo tiskarske izdelke, ki izstopajo in ustvarjajo dodano vrednost. Konica Minolta se že več kot desetletje uveljavlja kot vodilna na trgu produkcijskega tiska v Evropi (InfoSource).

 

Za vse več organizacij je danes uspeh več kot le ozka opredelitev finančnega izkaza - vključuje tudi varovanje okolja in pozitiven vpliv na zaposlene ter družbo. Konica Minolta se je s svojo zavezanostjo ciljem trajnostnega razvoja zavezala, da bo dosledno sledila svojim ciljem na področju trajnosti in družbene odgovornosti. Podjetje je bilo večkrat prepoznano zaradi svoje bogate zgodovine družbenega prispevka ter zaradi prizadevanj za doseganje ciljev trajnostnega razvoja v celotni poslovni in dobavni verigi. Konica Minolta je uvrščena na seznam "2022 Global 100 Most Sustainable Corporations in the World" in je prejela najvišjo stopnjo na lestvici EcoVadis Sustainabilty Ratings.

 

Konica Minolta je za svoj inovativni pristop storitvam, ki odlično dopolnjuje njihove naprave, prejela prestižno nagrado "Buyers Lab PaceSetter Award for Serviceability and Support 2020/2021" podjetja Keypoint Intelligence.

 

Konica Minolta Slovenija zaposluje 51 predanih strokovnjakov (november 2022), ki na slovenskem trgu skrbijo za več kot 3.000 pogodbenih strank in aktivno promovirajo vse vertikale poslovanja. Na evropskem nivoju je podjetje Konica Minolta Business Solutions Europe zastopano s podružnicami in distributerji v več kot 80 državah v Evropi, Srednji Aziji, na Bližnjem vzhodu in v Afriki. S približno 8.700 zaposlenimi (april 2022) je Konica Minolta Europe v poslovnem letu 2021/2022 ustvarila več kot 1,9 milijarde evrov čiste prodaje. Po vsem svetu ima podjetje več kot 39.000 zaposlenih in posluje v več kot 150 državah.

 

Izrazi in imena izdelkov so lahko blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke ustreznih lastnikov in so s tem priznani.

Kontakt

Kontakt

Matjaž Babnik

Vodja marketinga

Stiki z javnostjo

matjaz.babnik@konicaminolta.si

+38615680500

ŽELITE VEČ INFORMACIJ?
KONTAKTIRAJTE NAS!