Izboljšane zmogljivosti digitalnega tiska z novim Konica Minolta AccurioPress 7136

Ljubljana, Slovenija | 20 november 2023

Izboljšane zmogljivosti digitalnega tiska z novim Konica Minolta AccurioPress 7136

Konica Minolta je z novo serijo AccurioPress 7136 izboljšala svoj portfelj črno-belih rešitev za digitalni tisk. Naslednja generacija tiskarskih strojev je bila razvita za pomoč komercialnim tiskarnam, storitvam tiskanja za plačilo in osrednjim internim tiskarnam pri širjenju njihovega poslovanja in izboljšanju operativne učinkovitosti.


Konica Minolta je z uvedbo serije AccurioPress 7136 izboljšala produkcijo črno-belega digitalnega tiska. Naslednik serije AccurioPress 6136 vključuje 20 let preizkušeno tehnologijo, ki z izboljšano avtomatizacijo in večjo prilagodljivostjo zagotavlja večjo učinkovitost delovanja. Zasnovana je tako, da pomaga ponudnikom tiskarskih storitev pri ponovnem razmisleku o njihovem poslovanju in sproži nove možnosti za razširitev njihove poslovne ponudbe.
 
Vsestransko, prilagodljivo in stroškovno učinkovito serijo sestavljajo trije modeli: AccurioPress 7136, AccurioPress 7136P in AccurioPress 7120. Vsaka od produkcijskih rešitev povečuje zmogljivost, zanesljivost in prilagodljivost. Omogočajo dejavnostim, da razširijo svoje možnosti uporabe.  
Andrej Soklič, samostojni svetovalec za produkcijski in industrijski tisk, Konica Minolta Slovenija, je povedal: "Konica Minolta nadaljuje svoj pionirski pristop in prizadevanja za ustvarjanje novih možnosti za naše stranke. Serija AccurioPress 7136 temelji na uspešni seriji AccurioPress 6136 in se osredotoča na zagotavljanje visoke kakovosti črno-belega tiska, hitrosti izdelave in vsestranskosti uporabe, vse kot odgovor na vse zahtevnejše potrebe trga.«
 
Konica Minolta AccurioPress 7136 serija lahko proizvede do 3,24 milijona strani A4 na mesec. Ponuja tudi največjo prilagodljivost medijev v svojem razredu in omogoča ponudnikom tiska, da ustvarijo več poslovnih priložnosti z obvladovanjem širokega nabora bistvenih aplikacij digitalnega tiska. Fleksibilnost medijev, ki uporabniku zagotavlja vrhunsko zmogljivost, omogočata inteligentni katalog papirja in opcijska enota za tisk kuvert. Zagotavlja največjo izbiro vrst medijev na trgu, vključno s premaznim in reliefnim papirjem od 40 do 350 gramov. Visokokakovostni izpis tudi brez strokovnega znanja podpira 220 vnaprej naloženih profilov papirja, ki pomagajo zmanjšati število napak in izboljšati kakovost tiska.
 
Odgovorno in trajnostno delovanje je zagotovljeno z zlato oceno Electronic Product Environmental Assessment Tool gold rating. Konica Minolta AccurioPress 7136 serija je prav tako z veliko razliko presegla vrednosti tipične porabe energije (TEC) za različico 3.2 mednarodnega programa ENERGY STAR.
Izjemno prilagodljivost dodelave v svojem razredu omogoča 728 različnih možnosti konfiguracije. Te možnosti vključujejo dodelavo, ki jo je razvila sama Konica Minolta, kot je inovativna enota za obrezovanje, ki prihrani dragoceni čas operaterja in zmanjša stroške ročnega dela. Z njo je mogoče rezati in obrezovati vse od majhnih vizitk do formata SRA3. Enota Intelligent Quality Care zagotavlja doslednost in natančnost registracije vsakega natisnjenega lista. Konica Minolta je vzpostavila tudi partnerstva s podjetji, kot sta GBC in Plockmatic. 
 
Andrej Soklič dodaja: "Učinkovito delovanje, ki zmanjšuje količino odpadkov in povečuje čas proizvodnje, omogoča ponudnikom tiska, da zagotovijo čim bolj nemoteno in dobičkonosno poslovanje. Intelligent Quality Care pomaga pri dosledni izdelavi popolnega tiska, inteligentne delovne tokove pa je tudi mogoče ustvariti brez težav. Postopek tiska pa se nato hitro zaključi z vsestransko izbiro visokokakovostne opreme za dodelavo."


Konica Minolta

 

Pot podjetja Konica Minolta se je začela pred 150 leti z vizijo, da bi delali drugače. Ustvarjamo inovacije v dobro družbe in sveta. Isti namen, ki nas je gnal naprej takrat, nas žene naprej tudi zdaj.

 

Konica Minolta Slovenija, d.o.o. s sedežem v Ljubljani je hčerinska družba Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH s sedežem v Langenhagnu v Nemčiji, ta je pa hčerinska družba Konica Minolta Inc., Tokio, Japonska. Konica Minolta s svojim edinstvenim strokovnim znanjem na področju upodabljanja (tiskanje, skeniranje, kopiranje), obdelave podatkov in odločanja na podlagi podatkov, ustvarja rešitve za svoje stranke - mala in srednje velika podjetja, velika podjetja in javni sektor - ter rešuje vprašanja, s katerimi se sooča družba.

 

Konica Minolta kot ponudnik rešitev za digitalna delovna okolja svojim strankam pomaga prepoznati in izkoristiti potencial, ki ga skriva digitalizacija, ter doseči naslednjo stopnjo digitalne zrelosti organizacije. V podporo "inteligentnemu povezanemu delovnemu mestu" Konica Minolta ponuja storitve v oblaku, IT, upravljanja tiskanja in video rešitev za delo na daljavo, sodelovanje, upravljanje ter avtomatizacijo delovnih procesov in varnost. Uspešnost podjetja pri spodbujanju preobrazbe je potrdila tudi družba IDC, saj je v raziskavi "IDC MarketScape, v poročilu "Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment" navedeno, da je Konica Minolta "globalno priznana kot vodilna na področju transformacije tiskanja". Konica Minolta je od leta 2021 tudi Microsoftov globalni partner.

 

Konica Minolta s ponudbo Igniting Print Possibilities pomaga tiskarnam in drugim ponudnikom storitev tiska maksimalno izkoristiti avtomatizacijo delovnih procesov za povečanje učinkovitosti. Podjetje zagotavlja vrhunske sisteme za digitalni produkcijski tisk, za tisk na embalažo in za tisk etiket. Naprave za dodelavo ustvarjajo tiskarske izdelke, ki izstopajo in ustvarjajo dodano vrednost. Konica Minolta se že več kot desetletje uveljavlja kot vodilna na trgu produkcijskega tiska v Evropi (InfoSource).

 

Za vse več organizacij je danes uspeh več kot le ozka opredelitev finančnega izkaza - vključuje tudi varovanje okolja in pozitiven vpliv na zaposlene ter družbo. Konica Minolta se je s svojo zavezanostjo ciljem trajnostnega razvoja zavezala, da bo dosledno sledila svojim ciljem na področju trajnosti in družbene odgovornosti. Podjetje je bilo večkrat prepoznano zaradi svoje bogate zgodovine družbenega prispevka ter zaradi prizadevanj za doseganje ciljev trajnostnega razvoja v celotni poslovni in dobavni verigi. Konica Minolta je uvrščena na seznam "2022 Global 100 Most Sustainable Corporations in the World" in je prejela najvišjo stopnjo na lestvici EcoVadis Sustainabilty Ratings.

 

Konica Minolta je za svoj inovativni pristop storitvam, ki odlično dopolnjuje njihove naprave, prejela prestižno nagrado "Buyers Lab PaceSetter Award for Serviceability and Support 2020/2021" podjetja Keypoint Intelligence.

 

Konica Minolta Slovenija zaposluje 51 predanih strokovnjakov (november 2022), ki na slovenskem trgu skrbijo za več kot 3.000 pogodbenih strank in aktivno promovirajo vse vertikale poslovanja. Na evropskem nivoju je podjetje Konica Minolta Business Solutions Europe zastopano s podružnicami in distributerji v več kot 80 državah v Evropi, Srednji Aziji, na Bližnjem vzhodu in v Afriki. S približno 8.700 zaposlenimi (april 2022) je Konica Minolta Europe v poslovnem letu 2021/2022 ustvarila več kot 1,9 milijarde evrov čiste prodaje. Po vsem svetu ima podjetje več kot 39.000 zaposlenih in posluje v več kot 150 državah.

 

Izrazi in imena izdelkov so lahko blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke ustreznih lastnikov in so s tem priznani.

Kontakt

Kontakt

Matjaž Babnik

Vodja marketinga

Stiki z javnostjo

matjaz.babnik@konicaminolta.si

+38615680500

ŽELITE VEČ INFORMACIJ?
KONTAKTIRAJTE NAS!