Konica Minolta dosegla cilj 100% obnovljive električne energije v svojem proizvodnem obratu v Maleziji

Ljubljana, Slovenija | 14 avgust 2023

Konica Minolta dosegla cilj 100% obnovljive električne energije v svojem proizvodnem obratu v Maleziji

Družba Konica Minolta, Inc. (Konica Minolta) je objavila, da je eden od njenih proizvodnih obratov za multifunkcijske tiskalnike v Maleziji, Konica Minolta Business Technologies (Malaysia) Sdn. Bhd. (BMMY) v zvezni državi Melaka, dosegel svoj cilj pridobivanja 100% električne energije iz obnovljivih virov. Vsi proizvodni obrati multifunkcijskih tiskalnikov skupine Konica Minolta na Kitajskem in v Maleziji se zdaj 100% napajajo iz obnovljivih virov energije.


BMMY proizvaja multifunkcijske tiskalnike Konica Minolta. Proizvodni sistem temelji na konceptu »DX proizvodnje«, ki združuje zmogljivosti neposredne proizvodnje, izpopolnjene z različnimi aktivnostmi izboljšav z digitalno proizvodnjo, vključno z IKT, avtomatizacijo in podatkovno znanostjo.
 
BMWY je marca 2023 namestil[1] sistem za proizvodnjo sončne energije, ki pokriva površino 17.059 m2 in ima proizvodno zmogljivost 3,4 MW, kar je podjetju omogočilo, da pridobi približno 20%[2] svojih potreb po električni energiji iz sončne energije. V kombinaciji z električno energijo, vezano na certifikat za energijo iz obnovljivih virov[3] je podjetje doseglo 100%[4] pridobivanje električne energije iz obnovljivih virov.
 
V zvezi s proizvodnimi lokacijami multifunkcijskih tiskalnikov na Kitajskem, sta podjetji Konica Minolta Business Technologies (DONGGUAN) Co., Ltd. in Konica Minolta Business Technologies (WUXI) Co., Ltd. dosegli svoj cilj, da v letih 2019 in 2020 100% električne energije pridobita iz obnovljivih virov.
 
Prizadevanja Konice Minolte za doseganje 'Net Zero'
Konica Minolta je že leta 2009 oblikovala »Eko vizijo 2050«, dolgoročno okoljsko vizijo do leta 2050, in si zadala cilj zmanjšati emisije za 80% glede na raven iz leta 2005 do leta 2050. Januarja 2019 se je Konica Minolta pridružila RE100, vodilni globalni pobudi, ki združuje podjetja, ki so zavezana pridobivanju 100% obnovljive energije za svoje delovanje. V skladu s tem Konica Minolta postopoma preusmerja nabavo električne energije za svoje poslovanje na obnovljive vire energije. Poleg proizvodnih lokacij multifunkcijskih tiskalnikov so svoje cilje glede uporabe 100% obnovljive energije dosegle tudi tovarne za polnjenje tonerjev v Franciji in ZDA, ter številna prodajna podjetja v Evropi.
 
V tem proračunskem letu je Konica Minolta revidirala svoj cilj zmanjšanja emisij CO2 v življenjskem ciklu svojega izdelka z 80% na 100% do leta 2050 in postavila nov cilj 'neto nič do leta 2050'.
 

[1] Uporaba pogodbe o nakupu električne energije (Power Purchase Agreement - PPA)
[2] Ocena na podlagi porabljene električne energije od januarja do decembra 2022.
[3] Mednarodni certifikat za obnovljivo energijo.
[4] Razmerje električne energije pridobljene iz obnovljivih virov energije.
 

Konica Minolta

 

Pot podjetja Konica Minolta se je začela pred 150 leti z vizijo, da bi delali drugače. Ustvarjamo inovacije v dobro družbe in sveta. Isti namen, ki nas je gnal naprej takrat, nas žene naprej tudi zdaj.

 

Konica Minolta Slovenija, d.o.o. s sedežem v Ljubljani je hčerinska družba Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH s sedežem v Langenhagnu v Nemčiji, ta je pa hčerinska družba Konica Minolta Inc., Tokio, Japonska. Konica Minolta s svojim edinstvenim strokovnim znanjem na področju upodabljanja (tiskanje, skeniranje, kopiranje), obdelave podatkov in odločanja na podlagi podatkov, ustvarja rešitve za svoje stranke - mala in srednje velika podjetja, velika podjetja in javni sektor - ter rešuje vprašanja, s katerimi se sooča družba.

 

Konica Minolta kot ponudnik rešitev za digitalna delovna okolja svojim strankam pomaga prepoznati in izkoristiti potencial, ki ga skriva digitalizacija, ter doseči naslednjo stopnjo digitalne zrelosti organizacije. V podporo "inteligentnemu povezanemu delovnemu mestu" Konica Minolta ponuja storitve v oblaku, IT, upravljanja tiskanja in video rešitev za delo na daljavo, sodelovanje, upravljanje ter avtomatizacijo delovnih procesov in varnost. Uspešnost podjetja pri spodbujanju preobrazbe je potrdila tudi družba IDC, saj je v raziskavi "IDC MarketScape, v poročilu "Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment" navedeno, da je Konica Minolta "globalno priznana kot vodilna na področju transformacije tiskanja". Konica Minolta je od leta 2021 tudi Microsoftov globalni partner.

 

Konica Minolta s ponudbo Igniting Print Possibilities pomaga tiskarnam in drugim ponudnikom storitev tiska maksimalno izkoristiti avtomatizacijo delovnih procesov za povečanje učinkovitosti. Podjetje zagotavlja vrhunske sisteme za digitalni produkcijski tisk, za tisk na embalažo in za tisk etiket. Naprave za dodelavo ustvarjajo tiskarske izdelke, ki izstopajo in ustvarjajo dodano vrednost. Konica Minolta se že več kot desetletje uveljavlja kot vodilna na trgu produkcijskega tiska v Evropi (InfoSource).

 

Za vse več organizacij je danes uspeh več kot le ozka opredelitev finančnega izkaza - vključuje tudi varovanje okolja in pozitiven vpliv na zaposlene ter družbo. Konica Minolta se je s svojo zavezanostjo ciljem trajnostnega razvoja zavezala, da bo dosledno sledila svojim ciljem na področju trajnosti in družbene odgovornosti. Podjetje je bilo večkrat prepoznano zaradi svoje bogate zgodovine družbenega prispevka ter zaradi prizadevanj za doseganje ciljev trajnostnega razvoja v celotni poslovni in dobavni verigi. Konica Minolta je uvrščena na seznam "2022 Global 100 Most Sustainable Corporations in the World" in je prejela najvišjo stopnjo na lestvici EcoVadis Sustainabilty Ratings.

 

Konica Minolta je za svoj inovativni pristop storitvam, ki odlično dopolnjuje njihove naprave, prejela prestižno nagrado "Buyers Lab PaceSetter Award for Serviceability and Support 2020/2021" podjetja Keypoint Intelligence.

 

Konica Minolta Slovenija zaposluje 51 predanih strokovnjakov (november 2022), ki na slovenskem trgu skrbijo za več kot 3.000 pogodbenih strank in aktivno promovirajo vse vertikale poslovanja. Na evropskem nivoju je podjetje Konica Minolta Business Solutions Europe zastopano s podružnicami in distributerji v več kot 80 državah v Evropi, Srednji Aziji, na Bližnjem vzhodu in v Afriki. S približno 8.700 zaposlenimi (april 2022) je Konica Minolta Europe v poslovnem letu 2021/2022 ustvarila več kot 1,9 milijarde evrov čiste prodaje. Po vsem svetu ima podjetje več kot 39.000 zaposlenih in posluje v več kot 150 državah.

 

Izrazi in imena izdelkov so lahko blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke ustreznih lastnikov in so s tem priznani.

Kontakt

Kontakt

Matjaž Babnik

Vodja marketinga

Stiki z javnostjo

matjaz.babnik@konicaminolta.si

01 568 05 00

ŽELITE VEČ INFORMACIJ?
KONTAKTIRAJTE NAS!