Pomemben mejnik za družbo Konica Minolta – 1000 namestitev AccurioLabel

Ljubljana, Slovenija | 15 maj 2022

Pomemben mejnik za družbo Konica Minolta – 1000 namestitev AccurioLabel

Konica Minolta, vodilno podjetje na trgu digitalne produkcije etiket, manj kot sedem let po vstopu na ta trg praznuje tisočo (1000) namestitev svojega zelo uspešnega digitalnega tiskarskega sistema AccurioLabel. Visokokakovostna platforma tehnološkega pionirja še naprej postavlja merila za digitalno produkcijo etiket in embalaže, saj se prodaja še naprej pospešeno povečuje.


Le dve leti po objavi petstote (500) namestitve, digitalni tiskarski sistemi, ki delujejo na principu uporabe tonerja, še naprej uspešno osvajajo trg in so podjetju Konica Minolta pomagali do vodilnega položaja na trgu digitalnih tiskarskih sistemov za izdelavo etiket. Z 28% tržnim deležem1 v Evropi leta 2021, potrjuje uspešne rezultate podjetja, ki vedno tesneje sodeluje s svojimi strankami, da bi spodbudilo digitalno preobrazbo in uresničilo več možnosti tiskanja.
 
Konica Minolta s ponosom sporoča, da je podjetje Etiq'Lyon, proizvajalec samolepilnih etiket v roli s sedežem v kraju Caluire blizu Lyona v Franciji, postalo tisoča (1000) stranka, ki je investirala v digitalni tiskarski stroj AccurioLabel 230. "V digitalni tehnologiji vidimo prihodnost, zato so se naša vlaganja na tem področju v zadnjem času še okrepila. In nakup AccurioLabel 230 je posledica te naše strategije. Izjemno smo ponosni, da smo postali tisoča stranka digitalnega tiskarskega stroja AccurioLabel," je dejal Bertrand Genin, lastnik podjetja Etiq'Lyon. "Ta naložba nam bo zaradi izjemne podpore, ki smo jo deležni s strani Konice Minolte, zelo dobre barvne stabilnosti stroja in visoke hitrosti produkcije omogočila, da našim strankam, razporejenim po vseh industrijskih panogah, ponudimo tudi številne druge nove poslovne rešitve."
 
Dodal je: "Tehnologija, izjemno konkurenčni skupni stroški lastništva, ter strokovna podpora in odzivnost njihovega strokovnega osebja so bili glavni dejavniki naše odločitve. Konica Minolta nam je izjemno dobro prisluhnila in s partnerskim sodelovanjem izpolnila naša zahtevna pričakovanja."
 
Digitalni tiskarski stroji AccurioLabel omogočajo cenovno ugoden vstop v visokokakovostni digitalni tisk nalepk iz role na rolo. Prvotno so bila namenjena majhnim in srednje velikim tiskarjem etiket, zdaj pa so široko sprejeta tudi pri velikih tiskarjih. Zelo prilagodljivi sistemi so bili razviti za upravljanje in izvedbo vse večjega števila majhnih do srednje velikih tiskarskih naročil v vedno krajših časovnih intervalih. Zaslon na dotik omogoča intuitivno upravljanje in je enostaven za uporabo za operaterje, kar odpravlja potrebo po obsežnem usposabljanju uporabnikov. Opravila, ki so bila pri analognih strojih zamudna, je mogoče opraviti hitro in natančno ter zagotoviti stabilno kakovost tiska.
 
"Prepoznavnost vodilne blagovne znamke na evropskem trgu za digitalni tisk etiket in napoved tisoče pošiljke AccurioLabel sta pomembna mejnika, saj še naprej pospešujemo poslovanje na področju etiket," je dejal Bojan Zupančič, vodja programa za produkcijski in industrijski tisk v podjetju Konica Minolta Slovenija. "Nenehno razmišljamo o različnih možnostih in imamo resne načrte za nadaljnjo rast našega poslovanja na trgu produkcije etiket, saj je na obzorju še ena napoved, ki bo spremenila pravila igre.
 
"Priložnosti so povsod. S tesnim partnerskim sodelovanjem pomagamo strankam, da na trajnosten način ustvarjajo nove možnosti tiska z vnašanjem novonastale ustvarjalnosti v njihovo nenehno digitalno preobrazbo," je zaključil Bojan Zupančič.
 
1infoSource
 

Konica Minolta

 

Pot podjetja Konica Minolta se je začela pred 150 leti z vizijo, da bi delali drugače. Ustvarjamo inovacije v dobro družbe in sveta. Isti namen, ki nas je gnal naprej takrat, nas žene naprej tudi zdaj.

 

Konica Minolta Slovenija, d.o.o. s sedežem v Ljubljani je hčerinska družba Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH s sedežem v Langenhagnu v Nemčiji, ta je pa hčerinska družba Konica Minolta Inc., Tokio, Japonska. Konica Minolta s svojim edinstvenim strokovnim znanjem na področju upodabljanja (tiskanje, skeniranje, kopiranje), obdelave podatkov in odločanja na podlagi podatkov, ustvarja rešitve za svoje stranke - mala in srednje velika podjetja, velika podjetja in javni sektor - ter rešuje vprašanja, s katerimi se sooča družba.

 

Konica Minolta kot ponudnik rešitev za digitalna delovna okolja svojim strankam pomaga prepoznati in izkoristiti potencial, ki ga skriva digitalizacija, ter doseči naslednjo stopnjo digitalne zrelosti organizacije. V podporo "inteligentnemu povezanemu delovnemu mestu" Konica Minolta ponuja storitve v oblaku, IT, upravljanja tiskanja in video rešitev za delo na daljavo, sodelovanje, upravljanje ter avtomatizacijo delovnih procesov in varnost. Uspešnost podjetja pri spodbujanju preobrazbe je potrdila tudi družba IDC, saj je v raziskavi "IDC MarketScape, v poročilu "Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment" navedeno, da je Konica Minolta "globalno priznana kot vodilna na področju transformacije tiskanja". Konica Minolta je od leta 2021 tudi Microsoftov globalni partner.

 

Konica Minolta s ponudbo Igniting Print Possibilities pomaga tiskarnam in drugim ponudnikom storitev tiska maksimalno izkoristiti avtomatizacijo delovnih procesov za povečanje učinkovitosti. Podjetje zagotavlja vrhunske sisteme za digitalni produkcijski tisk, za tisk na embalažo in za tisk etiket. Naprave za dodelavo ustvarjajo tiskarske izdelke, ki izstopajo in ustvarjajo dodano vrednost. Konica Minolta se že več kot desetletje uveljavlja kot vodilna na trgu produkcijskega tiska v Evropi (InfoSource).

 

Za vse več organizacij je danes uspeh več kot le ozka opredelitev finančnega izkaza - vključuje tudi varovanje okolja in pozitiven vpliv na zaposlene ter družbo. Konica Minolta se je s svojo zavezanostjo ciljem trajnostnega razvoja zavezala, da bo dosledno sledila svojim ciljem na področju trajnosti in družbene odgovornosti. Podjetje je bilo večkrat prepoznano zaradi svoje bogate zgodovine družbenega prispevka ter zaradi prizadevanj za doseganje ciljev trajnostnega razvoja v celotni poslovni in dobavni verigi. Konica Minolta je uvrščena na seznam "2022 Global 100 Most Sustainable Corporations in the World" in je prejela najvišjo stopnjo na lestvici EcoVadis Sustainabilty Ratings.

 

Konica Minolta je za svoj inovativni pristop storitvam, ki odlično dopolnjuje njihove naprave, prejela prestižno nagrado "Buyers Lab PaceSetter Award for Serviceability and Support 2020/2021" podjetja Keypoint Intelligence.

 

Konica Minolta Slovenija zaposluje 51 predanih strokovnjakov (november 2022), ki na slovenskem trgu skrbijo za več kot 3.000 pogodbenih strank in aktivno promovirajo vse vertikale poslovanja. Na evropskem nivoju je podjetje Konica Minolta Business Solutions Europe zastopano s podružnicami in distributerji v več kot 80 državah v Evropi, Srednji Aziji, na Bližnjem vzhodu in v Afriki. S približno 8.700 zaposlenimi (april 2022) je Konica Minolta Europe v poslovnem letu 2021/2022 ustvarila več kot 1,9 milijarde evrov čiste prodaje. Po vsem svetu ima podjetje več kot 39.000 zaposlenih in posluje v več kot 150 državah.

 

Izrazi in imena izdelkov so lahko blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke ustreznih lastnikov in so s tem priznani.

Kontakt

Kontakt

Matjaž Babnik

Vodja marketinga

Stiki z javnostjo

matjaz.babnik@konicaminolta.si

01 568 05 11

ŽELITE VEČ INFORMACIJ?
KONTAKTIRAJTE NAS!