Konica Minolta se je uvrstila med 100 najboljših globalnih inovatorjev v 2022

Ljubljana, Slovenija | 25 april 2022

Po izboru družbe CLARIVATE se je Konica Minolta uvrstila med 100 najboljših globalnih inovatorjev v 2022.

Konica Minolta je objavila, da je Clarivate Plc, podjetje za globalne informacijske storitve s sedežem v Združenem kraljestvu (Clarivate), družbo Konica Minolta uvrstilo med 100 najboljših globalnih inovatorjev 2022 (Top 100 Innovators). Clarivate za pripravo tega seznama uporablja lastne podatke o intelektualni lastnini in patentih, da bi ugotovil, katera podjetja in organizacije so izpolnila kvalifikacijska merila:

- od leta 2000 so vložila 500 ali več patentnih prijav in

- v zadnjih petih letih prejela 100 ali več patentov,

nato pa opredeljene kandidate oceni glede na štiri dejavnike - vpliv, uspeh, globalizacija in tehnična edinstvenost. Od izbora Top 100 Innovators 2022 dalje, Clarivate v procesu ocenjevanja inovativnosti bolj kot do sedaj daje večji pomen vrednosti posameznih inovacij.


Podpora poslovnim načrtom s strategijami intelektualne lastnine.
V okviru srednjeročnega poslovnega načrta "Transform 2016" in "SHINKA 2019", ki ju je družba Konica Minolta izvajala med fiskalnim letom 2014 in 2019, si je prizadevala za preoblikovanje svojih poslovnih portfeljev v pričakovanju rasti brezpapirnega poslovanja. V podporo tem načrtom je družba začela izvajati strategijo intelektualne lastnine, ki se osredotoča na pridobivanje osnovnih patentov, ter na količinsko opredelitev in izboljšanje kakovosti svojih patentov. V okviru novega srednjeročnega poslovnega načrta DX2022, ki se je začel izvajati v poslovnem letu 2020, Konica Minolta trenutno preoblikuje svoje poslovne portfelje z digitalno transformacijo (DX), ki se osredotoča na lastno platformo za slikovno tehnologijo interneta stvari (IoT). V podporo temu načrtu podjetje izvaja strategijo intelektualne lastnine, da bi olajšalo preoblikovanje svojih patentnih portfeljev z osredotočanjem svojih virov intelektualne lastnine na tiste patente, ki so lahko resnični viri konkurenčnosti podjetja, kot je tehnologija umetne inteligence (AI) za upodabljanje.

Konica Minolta verjame, da je uvrstitev na seznam Top 100 Innovators 2022 dokaz, da so bili visokokakovostni patentni portfelji, ki jih je ustvarila s temi strategijami, prepoznani kot "zelo dragocena intelektualna lastnina, ki lahko ustvarja inovacije".

Z razumevanjem, da so intelektualne lastnine vir ustvarjanja vrednosti, je družba Konica Minolta še naprej zavezana ustvarjanju novih vrednosti, ki prinašajo inovacije družbi, in oblikovanju visokokakovostnih portfeljev intelektualne lastnine, ki z nadaljnjimi ustreznimi naložbami omogočajo poslovno rast.
 

Konica Minolta

 

Pot podjetja Konica Minolta se je začela pred 150 leti z vizijo, da bi delali drugače. Ustvarjamo inovacije v dobro družbe in sveta. Isti namen, ki nas je gnal naprej takrat, nas žene naprej tudi zdaj.

 

Konica Minolta Slovenija, d.o.o. s sedežem v Ljubljani je hčerinska družba Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH s sedežem v Langenhagnu v Nemčiji, ta je pa hčerinska družba Konica Minolta Inc., Tokio, Japonska. Konica Minolta s svojim edinstvenim strokovnim znanjem na področju upodabljanja (tiskanje, skeniranje, kopiranje), obdelave podatkov in odločanja na podlagi podatkov, ustvarja rešitve za svoje stranke - mala in srednje velika podjetja, velika podjetja in javni sektor - ter rešuje vprašanja, s katerimi se sooča družba.

 

Konica Minolta kot ponudnik rešitev za digitalna delovna okolja svojim strankam pomaga prepoznati in izkoristiti potencial, ki ga skriva digitalizacija, ter doseči naslednjo stopnjo digitalne zrelosti organizacije. V podporo "inteligentnemu povezanemu delovnemu mestu" Konica Minolta ponuja storitve v oblaku, IT, upravljanja tiskanja in video rešitev za delo na daljavo, sodelovanje, upravljanje ter avtomatizacijo delovnih procesov in varnost. Uspešnost podjetja pri spodbujanju preobrazbe je potrdila tudi družba IDC, saj je v raziskavi "IDC MarketScape, v poročilu "Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment" navedeno, da je Konica Minolta "globalno priznana kot vodilna na področju transformacije tiskanja". Konica Minolta je od leta 2021 tudi Microsoftov globalni partner.

 

Konica Minolta s ponudbo Igniting Print Possibilities pomaga tiskarnam in drugim ponudnikom storitev tiska maksimalno izkoristiti avtomatizacijo delovnih procesov za povečanje učinkovitosti. Podjetje zagotavlja vrhunske sisteme za digitalni produkcijski tisk, za tisk na embalažo in za tisk etiket. Naprave za dodelavo ustvarjajo tiskarske izdelke, ki izstopajo in ustvarjajo dodano vrednost. Konica Minolta se že več kot desetletje uveljavlja kot vodilna na trgu produkcijskega tiska v Evropi (InfoSource).

 

Za vse več organizacij je danes uspeh več kot le ozka opredelitev finančnega izkaza - vključuje tudi varovanje okolja in pozitiven vpliv na zaposlene ter družbo. Konica Minolta se je s svojo zavezanostjo ciljem trajnostnega razvoja zavezala, da bo dosledno sledila svojim ciljem na področju trajnosti in družbene odgovornosti. Podjetje je bilo večkrat prepoznano zaradi svoje bogate zgodovine družbenega prispevka ter zaradi prizadevanj za doseganje ciljev trajnostnega razvoja v celotni poslovni in dobavni verigi. Konica Minolta je uvrščena na seznam "2022 Global 100 Most Sustainable Corporations in the World" in je prejela najvišjo stopnjo na lestvici EcoVadis Sustainabilty Ratings.

 

Konica Minolta je za svoj inovativni pristop storitvam, ki odlično dopolnjuje njihove naprave, prejela prestižno nagrado "Buyers Lab PaceSetter Award for Serviceability and Support 2020/2021" podjetja Keypoint Intelligence.

 

Konica Minolta Slovenija zaposluje 51 predanih strokovnjakov (november 2022), ki na slovenskem trgu skrbijo za več kot 3.000 pogodbenih strank in aktivno promovirajo vse vertikale poslovanja. Na evropskem nivoju je podjetje Konica Minolta Business Solutions Europe zastopano s podružnicami in distributerji v več kot 80 državah v Evropi, Srednji Aziji, na Bližnjem vzhodu in v Afriki. S približno 8.700 zaposlenimi (april 2022) je Konica Minolta Europe v poslovnem letu 2021/2022 ustvarila več kot 1,9 milijarde evrov čiste prodaje. Po vsem svetu ima podjetje več kot 39.000 zaposlenih in posluje v več kot 150 državah.

 

Izrazi in imena izdelkov so lahko blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke ustreznih lastnikov in so s tem priznani.

Kontakt

Kontakt

Matjaž Babnik

Vodja marketinga

Stiki z javnostjo

matjaz.babnik@konicaminolta.si

01 568 05 11

ŽELITE VEČ INFORMACIJ? KONTAKTIRAJTE NAS!