učinkovit pristop k pakiranju - delovni proces

 

Povečanje učinkovitosti s kombiniranim pristopom k pakiranju.


Digitalna proizvodnja etiket in embalaže je v teh dneh v razcvetu. Vendar inovativne digitalne rešitve podjetja Konica Minolta ne zagotavljajo le tiskanja etiket - paleta naših produktov in rešitev zajema vse kar je potrebno za celoten delovni proces, od tiskanja in okraševanja etiket do izdelave transportnih škatel ... vse to zagotavljajo različni proizvodni koraki in produkti, ki opravljajo:

 

KORAK 1 - tisk etiket z AccurioLabel

Na steklenico vina je treba nalepiti etiketo. Natisnjena je digitalnem sistemu AccurioLabel 190 ali 230. Digitalno etiketiranje ponuja številne prednosti: na primer pravočasno in kratkotrajno proizvodnjo, tiskanje individualiziranih "personaliziranih" etiket, zaporedno oštevilčene etikete in številne druge. S programsko opremo AccurioPro Label Impose se sistemi za tisk AccurioLabel brez težav vključijo v vsak proizvodni delovni proces in zagotavljajo optimalno uporabo medijev, s čimer se izognejo izgubam etiketnih substratov. Programska oprema je enostavna za uporabo in omogoča operaterjem, da z ene osrednje nadzorne postaje opravljajo številna opravila pred tiskom. Sistemi za tisk AccurioLabel so lahko opremljeni z dodatno tiskarsko enoto za fleksotisk, ki temelji na tonerjih in omogočajo celo tiskanje bele in drugih barv s fleksotiskarskimi barvili.

več informacij

KORAK 2 - okraševanje etiket

Etiketo na steklenici vina želite za boljšo opaznost/prepoznavnost dodatno okrasiti in nato izrezati - oboje lahko storite na digitalnem sistemu MGI JETvarnish 3D Web. Parcialno lakiranje, izjemno natančen točkovni premaz, žigosanje s folijo in izsekovanje so del MGI-jevih tehnik okraševanja. Ponudnikom tiskarskih storitev omogoča, da svojo ponudbo tiskarskih izdelkov obogatijo z zelo ustvarjalnimi vzorci, ki zagotavljajo visoko dodano vrednost. Če natisnjeni etiketi dodate tridimenzionalni lak in folijo, bo navadna vinska steklenica postala vrhunski izdelek. MGI JETvarnish 3D Web omogoča tako 2D (ploski) kot 3D reliefni točkovni premaz z lakom. Etikete pa lahko okrasite tudi z vročo folijo, s katero dodate očarljive kovinske in barvne efekte.

več informacij

KORAK 3 - tisk škatel za pakiranje vina

Še bolj prefinjeno je, če je vsaka steklenica z vinom pakirana v svojo "papirnato" škatlo. To lahko tiskate na najnovejšem digitalnem inkjet sistemu za tisk z UV-črnilom, AccurioJet KM-1e. KM-1e, ki vključuje še naprednejšo zasnovo brizgalne tiskalne glave s patentirano tehnologijo Dot Freeze Technology™ v kombinaciji z izjemno vsestranskostjo pri obdelavi ofsetnih substratov, združuje tiskarske materiale in stabilnost, značilne za ofsetne tiskarske stroje, s prednostmi najnovejše digitalne tehnologije. Nekatere od prednosti, ki jih imajo ponudniki embalaže in etiket, so odslej izjemna prilagodljivost medijev, vključno s produkcijo na B2 polah, in tisk variabilnih podatkov praktično brez priprave. Za kartonsko embalažo za vinske steklenice je še posebej zanimivo dejstvo, da UV-tisk zagotavlja bolj odporen tisk proti praskam.

več informacij

KORAK 4 - okraševanje papirnih škatel za steklenice

Tudi papirno škatlo v katero je pakirana steklenica z vinom lahko okrasite - spet z uporabo tehnologije MGI. S tem boste poudarili vrhunsko kakovost in prestiž. MGI ponuja digitalni tisk embalaže z visoko dodano vrednostjo. MGI s sistemi za tisk dekoracij odgovarja na naraščajočo potrebo po poudarjanju privlačnosti izdelkov - z izboljšanjem embalaže z okraševanjem kot so lakiranje, nanos folije ali reliefen nanos laka. Vsi sistemi MGI uporabljajo brizgalne glave, ki jih v celoti proizvaja Konica Minolta. Konica Minolta je z MGI sistemi povečala svojo prisotnost na trgu produkcijskega tiska. Konica Minolta komercialnim tiskarjem ponuja kompetence resnega tekmeca v industriji etiket in embalaže.

več informacij

KORAK 5 - Motioncutter za rezanje in prepogibanje

Sedaj je na vrsti rezanje in prepogibanje škatel za vino z digitalnim sistemom za dodelavo Motioncutter 20, ki uporablja revolucionarno novo digitalno lasersko tehnologijo, ki omogoča rezanje vseh oblik. Kot medij za tiskanje se lahko s sistemom Motioncutter uporabljajo ne le različne vrste in teže papirja, temveč tudi les, steklena vlakna, tekstil, magneti za hladilnike in celo kokosov oreh. Poleg rezanja in prepogibanja preprostih oblik, kot je ta škatla za steklenice vina, lahko Motioncutter gravira, izrezuje, izreže ime, perforira ..., kar ponuja skoraj neomejene možnosti nadgradnje vseh vrst embalaže.

več informacij

KORAK 6 - tisk sekundarnih škatel za pošiljanje

Na koncu pa moramo izdelati še trpežno rjavo škatlo za pošiljanje/transport naših ličnih škatel steklenic z vinom. Na zunanji strani je naslov prejemnika, opis vsebine, opozorila (na primer LOMLJIVO) ... Na notranji strani tiskamo osebno sporočilo za prejemnika ali dodamo različne slike - vse to lahko naredite s PKG-675i, digitalnim sistemom za tisk na zložljive kartone in valovito embalažo. PKG-675i, ki v tisk embalaže vnaša "wow" efekt, lahko obdeluje široko paleto materialov. Poleg že omenjenih zložljivih kartonov in valovitih materialov, lahko tiskamo tudi na plastiko, steklo, les, keramiko ... Tisk na zahtevo, tisk logotipa podjetja, tisk naklade od enega do več tisoč kosov, več kot izpolnjujejo današnje zahteve trga ter neskončno povečujejo prilagodljivost in proizvodne možnosti.

več informacij

Vas zanima več?

Izpolnite in pošljite nam obrazec spodaj.