Z M-Files zagotovite produktivnost vaše ekipe ne glede na to, kje se nahaja.

Ljubljana, Slovenija | 29 april 2020

- zagotovite dostopnost do dokumentov in informacij od koder/kadar koli - zagotovite nemoteno sodelovanje med ekipami in/ali zaposlenimi - zagotovite informacijsko varnost in zmanjšajte IT tveganja

Mnoga podjetja se soočajo z novo resničnostjo, ki zahteva prilagodljivo delovno okolje. Zagotovite vašemu podjetju nemoteno delovanje. Omogočite varen dostop do dokumentov in informacij, hkrati pa zmanjšajte varnostna tveganja.


Dostop do dokumentov in informacij od koder koli.

Združenje za inteligentno upravljanje informacij (Association of Intelligent Information Management - AIIM) navaja, da se 62% podjetij še vedno zanaša na klasično izmenjavo podatkov in datotek, pošiljanje preko e-pošte, izmenjava na pomnilnikih, preko mrežnih map ... To pomeni slab, ali celo neobstoječ dostop do dokumentov in kritičnih poslovnih informacij.

 

Ko morate ugotoviti katera je zadnja različica dokumenta, to predstavlja velik izziv. Če se različne verzije dokumentov shranjujejo na osebne pomnilnike in si jih zaposleni delijo po e-pošti naprej in nazaj, to hitro privede do popolnega kaosa. No, katera je sedaj zadnja verzija dokumenta?

 

Ko iščete rešitve za tovrstne izzive, izberite nekaj kar se bo integriralo v vaše poslovanje na dolgi rok. Torej, ne iščite hitrih rešitev za težave, ki jih imate danes. Izberite rešitev, ki zaposlenim omogoča iskanje, urejanje in skupno rabo vsebine, ne glede na to, kje je shranjena (ERP, CRM, mrežne mape,…), brez potrebe po selitvi podatkov. Začnite z reševanjem dela težav in kasneje to razširite. Že od prvega dne boste videli donosnost nove naložbe.

 

Sodelovanje in pričakovanja strank

Čeprav delo na daljavo (od doma) postaja nova realnost, se ena stvar ni spremenila: vaše stranke od vas še vedno pričakujejo odlično storitev.

 

Ohranjanje visoke ravni storitev za stranke zahteva enostaven in učinkovit dostop do pravih in pravilnih podatkov, kot tudi nujnost sodelovanja s kolegi. Kadar ni osrednjega, lahko dostopnega "skladišča" dokumentov, zapravljamo čas za iskanje ali ponovno ustvarjanje že obstoječih dokumentov, ki jih ne najdemo. Rezultat, zaposleni delajo z več različnimi sistemi in orodji za sodelovanje, hkrati pa nimajo vpogleda v uporabniško izkušnjo stranke.

 

Ko iščete rešitve za tovrstne izzive, zaposlenim zagotovite dostop do vseh potrebnih podatkov. Ob tem naj imajo pri delu od doma ali delu v pisarni povsem enako delovno izkušnjo. Ne glede na to, ali delajo v Outlook-u, Teams-ih ali drugih orodjih, lahko dostopajo do informacij neposredno iz enega vmesnika vedoč, da dvojniki dokumentov ne obstajajo in so jim vedno na voljo zadnje informacije. Zlahka s kolegi sodelujejo pri dokumentih ter jih varno delijo z notranjimi in zunanjimi deležniki.

 

Upravljanje podatkov na varen način

Omogočanje dostopa na daljavo do vseh relevantnih podatkov je nenadoma postal kritičen dejavnik uspeha. Hkrati pa to predstavlja tudi veliko tveganje za varnost podatkov. Podjetja morajo zagotoviti, da je dostop do podatkov omogočen tako, da je zagotovljena varnost in zasebnost teh podatkov.

 

Aplikacije za skupno rabo datotek, ki jih uporabljamo pri delu od doma, predstavljajo težaven del te dileme, saj ne nudijo enake stopnje varnosti, kot jo uporabljajo orodja s korporacijskim nadzorom. Podjetje nima možnosti vedeti, kateri podatki se hranijo in kje. Če pride do izgube ali kraje občutljivih informacij, se podjetja soočajo z morebitnimi globami, izgubo ugleda in strank.

 

Ko iščete rešitve za tovrstne izzive je nujno, da rešite težave glede varnosti podatkov že danes. Seveda pa morate misliti na zaščito tudi v prihodnosti. Na voljo vam morajo biti robustne, vendar prilagodljive varnostne funkcije, različni načini avtentikacije, revizijske sledi, šifriranje datotek v tranzitu in v mirovanju, odkrivanje vdorov, preprečevanje izgube podatkov …


Povezani članki

Povezani članki