Konica Minolta

Slovenija

  • Slovenščina

Giving Shape to Ideas

Poslovna področja

Poslovna področja

Konica Minolta poslovne tehnologije

Poslovne pisarniške storitve > Zmanjševanje stroškov poslovanja in upravljanja, racionalizacija delovih tokov, odzivanje na globalne poslovne potrebe, znižanje vplivov na okolje, izboljševanje informacijske varnosti – pod stalno spreminjajočimi se poslovnimi pogoji, s katerimi se soočajo podjetja, so potrebe za poslovno upravljanje danes veliko bolj raznolike in zapletene kot kdajkoli prej. Na primer: vsa podjetja in javne institucije se dnevno srečujejo s procesi, ki vključujejo velik obseg papirnih dokumentov ter z različnimi oblikami dokumentov in izzivi, ki nastanejo pri učinkovitem zbiranju, deljenju in arhiviranju informacij. Optimizacija upravnih oddelkov in poslovnih procesov zato postaja ključna. Kot vodilni globalni ponudnik na področju informacijskih in dokumentnih procesov je Konica Minolta servisni partner za stranke pri njihovi uspešni preobrazbi poslovnih modelov in procesov. Paleta izdelkov Konica Minolta sega od optimizacije poslovnih procesov in upravljanja dokumentnih storitev do multifunkcijskih perifernih naprav. 

Komercialno in industrijsko tiskanje > Komercialno in industrijsko tiskanje zagotavlja komercialno in poslovno tiskanje znotraj podjetja ter profesionalne tiskarske storitve in industrijsko brizgalno/inkjet tiskanje. Skupaj z naraščajočo potrebo po sodelovanju z oblikovalci digitalnih medijev in diverzifikacijo poslovnih natisov so digitalni tiskalni sistemi sposobni veliko, različne potrebe po tiskanju pa so postale širše dostopne. Konica Minolta podpira optimizacijo tiskalnih operacij s ponudbo široke palete tiskalnih sistemov, storitev in povezane opreme. V kombinaciji z različno programsko opremo so lahko naši tiskalniški sistemi nadgrajeni v celovite poteke dela/workflows. Poleg tega je inkjet tehnologija vse pogosteje uporabljena v industrijskih napravah, kot na primer za tiskanje velikih znakov, izdelavo elektronskih naprav in proizvodnjo zaslonov. Konica Minolta zagotavlja raznolike industrijske inkjet izdelke, na primer inkjet tiskalne glave, inkjet tekstilne tiskalnike in inkjet tiskalne enote za tisk etiket, tako pa izpolnjuje široko paleto potreb in zahtev svojih strank. 

Področje industrije

Optični sistemi za industrijsko uporabo > Proizvodne korenine Konice Minolta izhajajo iz zakladnice optične tehnologije, ki se je oblikovala skozi razvoj in proizvodnjo izdelkov, kot so fotoaparati in leče. Ti izdelki so prispevali k razvoju digitalnih elektronskih naprav. Naše optične enote so na primer uporabljene v digitalnih kino projektorjih, naše leče za Blu-ray diske pa so uporabljene v številnih bralnih napravah. Poleg tega Konica Minolta ponuja optične merilne instrumente, ki se uporabljajo v različnih virih osvetlitve (LED, OLED), pri kontroli kakovosti svetlobnih naprav ter pri oblikovanju notranje ambientalne osvetlitve. Merilni instrumenti Konica Minolta se uporabljajo pri merjenju barve in svetlosti zaslonov pametnih telefonov, TV zaslonov in barv avtomobilskih delov. Konica Minolta proizvaja merilne instrumente pod strogim sistemom zagotavljanja kakovosti, ki se skladajo z japonskimi industrijskimi standardi, nemškimi DIN standardi in drugimi lastnimi strogimi standardi kakovosti. Poleg tega je Konica Minolta razvila napravo pulse oximeter za zdravstveni sektor, s katerim se meri nasičenost kisika v arterijski krvi in srčni utrip s pomočjo optične merilne tehnologije, ki odpravlja potrebo po odvzemu krvi.

Funkcionalni materiali > Konica Minolta z raznolikimi metodami proizvaja filme, vključno s prevleko in naparevanjem. Ti materiali z visoko dodano vrednostjo nudijo zaščito, toplotno izolacijo, vodoodpornost, polarizacijo, luminiscenco in druge funkcije, ki jih zahteva industrija in družba. Konica Minolta zagotavlja TAC filme, na primer za zaščito LCD polarizatorjev in VA-TAC filme za povečanje vidnega kota LCD zaslonov. Poleg tega naši visoko barierni filmi pomagajo pri proizvodnji fleksibilnih naprav, kot so pametni telefoni, tablični računalniki z lahkimi, tankimi in vzdržljivimi plastičnimi paneli. Ustvarjamo visoko odbojne filme za ogledala, ki se uporabljajo za odbijanje in koncentracijo sončne svetlobe kot vira toplote za proizvodnjo električne energije. Konica Minolta funkcionalni filmi za gradnjo in avtomobilska okna zagotavljajo energetsko učinkovitost, saj preprečujejo, da bi se notranjost pregrela. Svetloba organskih svetlečih diod (OLED) predstavlja obetavno novo generacijo tehnologije osvetlitve na račun svojih zmogljivosti za enakomerno osvetlitev po celotni površini OLED panelov in okolju prijaznih lastnostih, kot so zmanjšana poraba energije in proizvodnja brez uporabe živega srebra. Konica Minolta je razvila najučinkovitejše OLED panele na svetu (139 lm/W) in postala prva na svetu z masovno proizvodnjo plastičnih fleksibilnih OLED svetilnih panelov za belo in druge barve. 

Zdravstvene poslovne rešitve

Konica Minolta Healthcare Business na enem mestu ponuja rešitve za modalnost (digitalna radiografija in ultrazvok), integrirano diagnostično upravljanje z informacijami in zdravstvene informacijske sistemske rešitve za bolnišnice in klinike. Digitalna radiografija (DR) v primerjavi s filmskim skeniranjem zmanjšuje izpostavljenost rentgenskim valovom pacientov ter omogoča prikaz visokoresolucijskih slik neposredno po skeniranju. DR rešitve Konice Minolta omogočajo slikanje v prostoru za rentgen ali neposredno ob bolnikovi postelji v sobi za nujno pomoč ali na drugih lokacijah. Diagnostični ultrazvočni sistemi za pacienta predstavljajo manj stresa in zagotavljajo opazovanje slik v realnem času. Poleg tega Konica Minolta ponuja prvi digitalni rentgenski sistem za mamografijo v povezavi s fazno kontrastno tehnologijo in tako zagotavlja vrhunsko kakovost slike, visoko ostrino in zrnatost z uporabo računalniško podprtega odkrivanja senc, ki nakazujejo na domnevna rakasta obolenja dojk.  

Druga poslovna področja

Druga poslovna področja proizvajajo in prodajajo planetarne sisteme projektorje za prikaz predstavitev proizvodnje in upravljanje gledališč na svetovnih trgih. Konica Minolta na Japonskem trži planetarije in povezane tehnologije že od leta 1958. S sprejetjem in izboljšavo številnih tehnologij v zadnjih letih se Konica Minolta odziva na potrebe operaterjev planetarijev po vsej Japonski, kot so na primer prikazi filmov po celotni kupoli planetarija, računalniške grafike, video projekcije in multimedijske strategije. Laserscan, prvi laserski projekcijski sistem na svetu, so razvili v ZDA in je sposoben projekcije na polno globino in obod kupole planetarija. Poleg tega imamo v Tokiu dva Konica Minolta planetarija, od katerih vsak privabi okoli 400.000 obiskovalcev letno. Poleg Japonske pa je Konica Minolta začela širiti svoje marketinške aktivnosti tudi v druge dele Azije.