Konica Minolta

Slovenija

  • Slovenščina

Giving Shape to Ideas

Ključne tehnologije

Združevanje široke palete vrhunskih tehnologij

Konica Minolta je v zadnjih letih uveljavila edinstvene temeljne tehnologije, ki so gonilna sila za ustvarjanje novih vrednot sedanjega časa. Na podlagi dvanajstih ključnih tehnologij na štirih področjih – materiali, optika, upodabljanje in nano-izdelava. Konica Minolta združuje in povezuje te tehnologije in tako zagotavlja visoko dodano vrednost izdelkov in storitev na širšem trgu.

Hkrati si prizadevamo tudi za ustvarjanje novih podjetij, ki bi lahko postali stebri naslednje generacije in ki prevzemajo ukrepe, s katerimi oblikujejo nove vrednote na kritičnih področjih za prihodnjo družbo, kot so okolje, energija, zdravje in varnost.

Področje materiala
Materialno področje tehnologije prispeva k izboljševanju podobe odličnosti, trajnosti, občutljivosti in produktivnosti za take proizvode kot tudi barve materialov, organske elektronike in funkcionalni prikaz filmov. 

Področje optike
Optična tehnologija je nepogrešljiva za oblikovanje kompaktnih in zelo preciznih optičnih enot za večopravilne aparate in kamere ter optično merske enote, kot so tridimenzionalni merilni instrumenti in spektrofotometri. 

Področje nano-proizvodnje
To se nanaša na tehnologijo osnovne predelave za plastične in steklene leče, trdega diska na stekleni podlagi in optičnih enot za tiskalnike, da so kompaktni in zelo natančni. 

Področje upodabljanja
To se nanaša na obdelavo slik in sistema načrtovanja tehnologije za različne opreme in sisteme na področju informacij, medicine, industrije in zaznavanja v izpopolnjevanju podobe odličnosti, uporabnosti in hitrosti procesiranja.