RPA - Robotska avtomatizacija procesov

Robotic Process Automation - RPA


Najti prave, torej visoko usposobljene strokovnjake, ki jih podjetja potrebujejo na poti do uspeha, je eden največjih izzivov s katerim se podjetja srečujejo danes. V svetovnem merilu je ta vojna za talente vedno večje breme, tako za velika kot za srednja in mala podjetja.


In tudi, ko ste strokovnjaka dobili, se vojna ne konča. Naslednji izziv predtavlja, kako jih obdržati. Če morajo visoko usposobljeni strokovnjaki opravljati ponavljajoče se naloge in opravila, ki zavzamejo več kot polovico njihovega dragocenega delovnega časa zelo težko. Namreč, raziskava Workfronta je pokazala, da se za opravljanje primarnih nalog z dodano vrednostjo porabi le 43% delovnega dne.[1]


Brez dvoma mora tudi ponavljajoče se naloge nekdo opraviti, ali še bolje nekaj. Robotska avtomatizacija procesov (RPA - Robotic Process Automation) lahko prevzame številne od teh nalog. Predstavljajte si, da se takšne naloge obdelujejo samodejno, brez tega da bi zaposlene ovirale pri ustvarjanju prave vrednosti za podjetje. Zaposleni morajo imeti prostor in čas, da se osredotočajo na spodbujanje svoje ustvarjalnosti in optimizacijo delovnih procesov in poslovanja. 


Robotska avtomatizacija procesov lahko posname naloge, ki jih zaposleni izvaja in jih v prihodnje ponavlja. S tem je robot sposoben hitro in učinkovito izvajati ponavljajoče se naloge brez dodane vrednosti, hkrati pa s tem zmanjšamo možnost napak. Konica Minolta strankam pomaga prepoznati potencialne prednosti RPA in ga ustrezno vpeljati v poslovanje.


Konica Minolta sodeluje z vodilnimi ponudniki robotske avtomatizacije procesov kot so UiPath, Automation Anywhere in Kofax. Tako lahko strankam ponudimo rešitev pisano na kožo podjetja.


[1] Vir: State of Work 2020; workfront; 2019; https://www.workfront.com/sites/default/files/resource/file_pdf/2019-09/sow-report-2020.pdf


Bi radi o RPA izvedeli več? Prenesite si našo eKnjigo.

PRENOS!
RPA1
Da, želim prejemati informacije po:

o trenutnih izdelkih in storitvah podjetja Konica Minolta Slovenija in drugih povezanih družb znotraj skupine, ki so prilagojena mojim osebnim interesom . Vaši podatki bodo obdelani v skladu z našim pravilnikom o zasebnosti .

Polja z * so obvezna!

Note - your current cookie settings will exclude you from receiving promotional updates via email! To allow those updates, update your cookie settings  

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas