RPA - Robotska avtomatizacija procesov

Robotic Process Automation - RPA


RPA nikoli ne spi. RPA ne dela napak. RPA naloge opravi hitreje. RPA stane manj kot zaposleni.


RPA je tehnologija, ki na osnovi pravil delno ali v celoti avtomatizira ročne in ponavljajoče človeške postopke.  Deluje tako, da se nauči ponavljati človeška dejanja, da izvaja naloge, kot so vnos podatkov, premikajo datoteke in mape, kopirajo in prilepijo podatke, izpolnijo obrazce ali pridobivajo želene podatke iz spleta.


Konica Minolta sodeluje z vodilnimi ponudniki robotske avtomatizacije procesov kot so UiPath, Automation Anywhere in Kofax. Tako lahko strankam ponudimo rešitev pisano na kožo podjetja.


Bi se odločili za robotsko avtomatizacijo procesov?
 

Z robotsko avtomatizacijo procesov do boljše natančnosti.

Robotic Process Automation programski roboti so programirani tako, da ustrezajo vsem pravilom. Nikoli se ne naveličajo in ne delajo napak. So skladni in dosledni.

Robotska avtomatizacija procesov izboljša skladnost.

RPA roboti se izvajajo izključno po navodilih, kar zmanjšuje tveganje. Vse, kar počnejo se natančno spremlja. Tako imate popoln nadzor za delovanje v skladu z obstoječimi predpisi in standardi.

Stroški investicije v robotsko avtomatizacijo procesov se povrnejo izjemno hitro.

Večino podjetij povrne stroške investicije v RPA v manj kot 12 mesecih. Z robotsko avtomatizacijo obdelave procesov lahko podjetje zmanja stroške tudi do 80%.

Robotska avtomatizacija procesov omogoča hitrr razširitve - glede na vaše potrebe.

Enostavna konfiguracija omogoča z minimalnimi stroški hitro vpeljavo dodatnih robotov, katere se lahko uporablja za ponavljajoče, kot tudi za enkratne procese.

Robotska avtomatizacija procesov poveča hitrost in produktivnost zaposlenih.

Zaposleni so prvi, ki cenijo prednosti RPA, saj se izognejo opravilom brez dodane vrednosti, jih razbremeni, da se lahko posvetijo delu, ki povečuje njihovo produktivnost.

 

Primeri iz prakse.

Uporabno vrednost robotske avtomatizacije procesov najdemo v mnogih panogah. Spodaj si lahko ogledate nekaj primerov, kje vse se lahko uporablja RPA.

 

Zavarovalništvo

Zavarovalništvo

V zavarovalniški panogi svojo vrednost najde v zalednih službah, kjer izboljša produktivnost pri preglednicah, skeniranimi dokumenti v kombinaciji z zalednimi sistemi.

Bančništvo

Bančništvo

V bančništvu pomaga izboljšati skladnost z regulativami, predvsem pa pohitri prilagajanje na nove regulative.

Zdravstvo

Zdravstvo

V zdravstveni panogi se predvideva, da se lahko z avtomatizacijo pokrije 36% procesov. To pomeni, da bi bilo več kot tretjino zdravstvenih nalog - zlasti vodstvenih, zalednih funkcij - mogoče avtomatizirati, kar bi izvajalcem zdravstvenega varstva omogočilo, da z nižjimi stroški in večjo učinkovitostjo nudijo boljšo storitev do pacientov.

Proizvodnja

Proizvodnja

V proizvodnih podjetjih že sedaj uporabljajo industrijske robote za avtomatizacijo proizvodnih procesov. Za zmanjšanje stroškov in inovativne poslovne prakse pa uvajajo RPA tudi v zalednih službah. S tem dosežejo boljše in hitrejše prilagoditve trgu in izboljšajo poslovanje.

Javni sektor

Javni sektor

Podobno kot komercialne organizacije se tudi v javnem sektorju soočajo s težavami, ki zahtevajo pozornost: od velikega obsega dela, ki onemogoča produktivnost, do pomanjkanja zaposlenih, od pogostih sprememb zakonodaje in politike.  RPA bistveno zmanjšanje stroške ter poveča produktivnost in natančnost. Z avtomatizacijo ponavljajočih procesov pa omogoči, da se zaposleni lahko posvetijo svojim strankam.

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas

Da, želim prejemati informacije po:

o trenutnih izdelkih in storitvah podjetja Konica Minolta Slovenija in drugih povezanih družb znotraj skupine, ki so prilagojena mojim osebnim interesom . Vaši podatki bodo obdelani v skladu z našim pravilnikom o zasebnosti .

Polja z * so obvezna!