IDC Market Note poročilo

Ljubljana | 4 april 2021

Priznana neodvisna analitska družba IDC je pod drobnogled vzela, kako Microsoft Global Managed Partner imenovanje in združeno strokovno znanje obeh podjetij, Konici Minolti omogoča pospešitev digitalne preobrazbe delovnih mest po vsem svetu. Ugotovitve si lahko preberete v "IDC Market Note" poročilu.


 
Ključne ugotovitve poročila so:
- Evropski trg IT-storitev je približno 20-krat večji od trga tiskanja. Kot tak je privlačen za vse ponudnike opreme in storitev za tiskanje, ki se sicer borijo na upadajočem trgu tiskanja.
 
- Številni ponudniki opreme in storitev za tiskanje so vstopili na trg IT-storitev predvsem s prevzemi na nivoju države ali regije. To pogosto povzroči neskladja v ponudbi in kakovosti storitev na regionalnem nivoju. Enotni globalni nivo storitev je torej ključnega pomena.
 
-Močna partnerstva, ki zagotavljajo tehnologijo za skupni razvoj in integracijo, so ključnega pomena za uspeh na trgu IT storitev.
 
- Globalno virtualno sodelovanje v delovnem okolju omogoča ponudnikom storitev, da sprejmejo pristop "ekonomije strokovnega znanja". Ta omogoča "demokratizacijo" strokovnega znanja, s katerim lahko strokovnjaki nudijo pomoč in podporo kjer koli na svetu.
 
- Konica Minolta ohranja vodilni položaj v svetovnem trgu tiskanja, hkrati pa se močno uveljavlja na trgu IT storitev. Pridobljeni status Microsoft Global Managed Partner zagotavlja trden gradnik, iz katerega lahko partnerji pridobijo veščine za podporo razvijajočemu se, globalno povezanemu delovnemu okolju.


IDC Market Note

Želite prebrati celotno poročilo?

Prenesite si IDC poročilo

O podjetju Konica Minolta Slovenija

 

Konica Minolta Slovenija, d.o.o. s sedežem v Ljubljani je hčerinska družba Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH s sedežem v Langenhagnu v Nemčiji, ta je pa hčerinska družba Konica Minolta Inc., Tokio, Japonska. Konica Minolta svojim strankam omogoča, uspešen prehod v digitalno dobo poslovanja. S svojim edinstvenim strokovnim znanjem in zmožnostmi obdelave podatkov, Konica Minolta ustvarja ustrezne rešitve in rešuje probleme za svoje stranke. Konica Minolta kot ponudnik celovitih IT storitev nudi svetovanje in storitve za optimizacijo poslovnih procesov. Družba svojim strankam ponuja tudi rešitve in upravljane storitve na področju IT infrastrukture in informacijske varnosti ter oblačnih okolij. Za svoje rešitve na področju poslovnega tiska je v "IDC MarketScape: Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment" navedeno, da je Konica Minolta "globalno priznana vodilna družba na področju transformacije tiska". Konica Minolta kot močan partner za profesionalni tiskarski trg ponuja poslovno svetovanje, najsodobnejšo tehnologijo in programsko opremo, ter se že več kot desetletje v Evropi uveljavlja kot vodilni proizvajalec tiskarskih izdelkov (InfoSource). Poslovni inovacijski center v Londonu in štirje laboratoriji za raziskave in razvoj v Evropi omogočajo podjetju Konica Minolta, da v sodelovanju s svojimi strankami ter akademskimi, industrijskimi in podjetniškimi partnerji, spodbuja vedno nove inovacije. Zaradi inovativnega pristopa k storitvam, ki popolnoma dopolnjujejo njihovo linijo multifunkcijskih tiskalnikov, je Konica Minolta od družbe Keypoint Intelligence prejela prestižno nagrado "Buyers Lab PaceSetter Award for Serviceability and Support 2020/2021".

 

Izrazi in imena izdelkov so lahko blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke njihovih imetnikov in so s tem priznani.

Kontakt

Kontakt

Matjaž Babnik

Vodja marketinga

Stiki z javnostjo

matjaz.babnik@konicaminolta.si

Želite več informacij?

Da, želim prejemati informacije po:

o trenutnih izdelkih in storitvah podjetja Konica Minolta Slovenija in drugih povezanih družb znotraj skupine, ki so prilagojena mojim osebnim interesom . Vaši podatki bodo obdelani v skladu z našim pravilnikom o zasebnosti .

Polja z * so obvezna!

Note - your current cookie settings will exclude you from receiving promotional updates via email! To allow those updates, update your cookie settings