Konica Minolta je prejela 'ECOVADIS GOLD MEDAL SUSTAINABILITY RATING FOR 2024' priznanje za trajnostni razvoj za leto 2024

Ljubljana, Slovenija | 13 maj 2024

Podjetje je uvrščeno med najboljših 5% podjetij v vseh panogah.

Konica Minolta s ponosom sporoča, da se je uvrstila med najboljših 5% podjetij v vseh panogah, ocenjenih s strani EcoVadis. Konica Minolta je prejela ECOVADIS GOLD MEDAL SUSTAINABILITY RATING FOR 2024 (že deveto zaporedno) kot priznanje za dosežke na področju trajnostnega razvoja, s čimer se je uvrstila v vrh podjetij, ki jih je EcoVadis ocenjeval v zadnjih 12 mesecih.


EcoVadis ponuja vodilno rešitev za spremljanje trajnosti v globalnih dobavnih verigah. Z inovativno tehnologijo in strokovnim znanjem o trajnostnem razvoju si prizadeva pritegniti podjetja in jim pomagati pri sprejemanju trajnostnih praks. EcoVadis z zanesljivim ocenjevanjem trajnostne uspešnosti zagotavlja celovite povratne informacije, primerjalno analizo in orodja, ki podjetjem omogočajo, da se podajo na pot nenehnih izboljšav.
 
EcoVadis postopek ocenjuje družbeno odgovornost podjetij na štirih ključnih področjih: okolje, delo ter človekove pravice, etika in trajnostno naročanje. V poročilu EcoVadis o oceni trajnostnega razvoja družbe Konica Minolta je navedeno, da "izkazuje napreden sistem trajnostnega upravljanja, ki zajema vse štiri obravnavane teme".

quotation marks

Devet let zapored prejeta medalja EcoVadis je dokaz naše globalne zavezanosti na globalni ravni podjetja k pozitivnemu okoljskemu in družbenemu vplivu s pomočjo lastnih pobud in programov podjetja ter podpiranjem ciljev mednarodnih programov.

Matjaž Babnik

Vodja marketinga, Konica Minolta Slovenija

Reševanje globalnih okoljskih izzivov, pomoč družbi pri razvoju in rasti ter dobro korporativno delovanje so temelji okoljske, družbene in upravljavske politike družbe Konica Minolta (ESG), ki temelji na ciljih trajnostnega razvoja Združenih narodov. Podjetje se osredotoča na izboljšanje trajnosti svojih dejavnosti in svojega mesta v krožnem gospodarstvu, pa tudi na reševanje podnebne krize in zmanjševanje onesnaževanja.

Konica Minolta

 

Pot podjetja Konica Minolta se je začela pred 150 leti z vizijo, da bi delali drugače. Ustvarjamo inovacije v dobro družbe in sveta. Isti namen, ki nas je gnal naprej takrat, nas žene naprej tudi zdaj.

 

Konica Minolta Slovenija, d.o.o. s sedežem v Ljubljani je hčerinska družba Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH s sedežem v Langenhagnu v Nemčiji, ta je pa hčerinska družba Konica Minolta Inc., Tokio, Japonska. Konica Minolta s svojim edinstvenim strokovnim znanjem na področju upodabljanja (tiskanje, skeniranje, kopiranje), obdelave podatkov in odločanja na podlagi podatkov, ustvarja rešitve za svoje stranke - mala in srednje velika podjetja, velika podjetja in javni sektor - ter rešuje vprašanja, s katerimi se sooča družba.

 

Konica Minolta kot ponudnik rešitev za digitalna delovna okolja svojim strankam pomaga prepoznati in izkoristiti potencial, ki ga skriva digitalizacija, ter doseči naslednjo stopnjo digitalne zrelosti organizacije. V podporo "inteligentnemu povezanemu delovnemu mestu" Konica Minolta ponuja storitve v oblaku, IT, upravljanja tiskanja in video rešitev za delo na daljavo, sodelovanje, upravljanje ter avtomatizacijo delovnih procesov in varnost. Uspešnost podjetja pri spodbujanju preobrazbe je potrdila tudi družba IDC, saj je v raziskavi "IDC MarketScape, v poročilu "Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment" navedeno, da je Konica Minolta "globalno priznana kot vodilna na področju transformacije tiskanja". Konica Minolta je od leta 2021 tudi Microsoftov globalni partner.

 

Konica Minolta s ponudbo Igniting Print Possibilities pomaga tiskarnam in drugim ponudnikom storitev tiska maksimalno izkoristiti avtomatizacijo delovnih procesov za povečanje učinkovitosti. Podjetje zagotavlja vrhunske sisteme za digitalni produkcijski tisk, za tisk na embalažo in za tisk etiket. Naprave za dodelavo ustvarjajo tiskarske izdelke, ki izstopajo in ustvarjajo dodano vrednost. Konica Minolta se že več kot desetletje uveljavlja kot vodilna na trgu produkcijskega tiska v Evropi (InfoSource).

 

Za vse več organizacij je danes uspeh več kot le ozka opredelitev finančnega izkaza - vključuje tudi varovanje okolja in pozitiven vpliv na zaposlene ter družbo. Konica Minolta se je s svojo zavezanostjo ciljem trajnostnega razvoja zavezala, da bo dosledno sledila svojim ciljem na področju trajnosti in družbene odgovornosti. Podjetje je bilo večkrat prepoznano zaradi svoje bogate zgodovine družbenega prispevka ter zaradi prizadevanj za doseganje ciljev trajnostnega razvoja v celotni poslovni in dobavni verigi. Konica Minolta je uvrščena na seznam "2022 Global 100 Most Sustainable Corporations in the World" in je prejela najvišjo stopnjo na lestvici EcoVadis Sustainabilty Ratings.

 

Konica Minolta je za svoj inovativni pristop storitvam, ki odlično dopolnjuje njihove naprave, prejela prestižno nagrado "Buyers Lab PaceSetter Award for Serviceability and Support 2020/2021" podjetja Keypoint Intelligence.

 

Konica Minolta Slovenija zaposluje 51 predanih strokovnjakov (november 2022), ki na slovenskem trgu skrbijo za več kot 3.000 pogodbenih strank in aktivno promovirajo vse vertikale poslovanja. Na evropskem nivoju je podjetje Konica Minolta Business Solutions Europe zastopano s podružnicami in distributerji v več kot 80 državah v Evropi, Srednji Aziji, na Bližnjem vzhodu in v Afriki. S približno 8.700 zaposlenimi (april 2022) je Konica Minolta Europe v poslovnem letu 2021/2022 ustvarila več kot 1,9 milijarde evrov čiste prodaje. Po vsem svetu ima podjetje več kot 39.000 zaposlenih in posluje v več kot 150 državah.

 

Izrazi in imena izdelkov so lahko blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke ustreznih lastnikov in so s tem priznani.

Kontakt

Kontakt

Matjaž Babnik

Vodja marketinga

matjaz.babnik@konicaminolta.si

01 568 05 00

ŽELITE VEČ INFORMACIJ?
KONTAKTIRAJTE NAS!