Konica Minolta se je zavezala k boljšemu zagotavljanju raznolikosti

Ljubljana, Slovenija | 8 maj 2023

Cilj podjetja je podpreti zaposlene, da bodo uspešnejši in spodbujati družbeno inteligenco.

Družba Konica Minolta, Inc. (Konica Minolta) je sporočila, da je izdala zavezo za izboljšanje zagotavljanja raznolikosti v skupini Konica Minolta. S tem bo Konica Minolta vsem zaposlenim po vsem svetu omogočila uspešno delo.


Zaveza za izboljšanje zagotavljanja raznolikosti skupine Konica Minolta (preambula)
Pozdravljamo, spoštujemo in cenimo edinstvenost vsakega zaposlenega ter si prizadevamo spodbujati individualne sposobnosti in želje, da bomo skupaj reševali nove izzive.
 
Konica Minolta spodbuja kulturo, ki posameznikom omogoča uspeh, spodbuja ustvarjalnost, reševanje problemov in inovativnost, kar posledično spodbuja našo družbeno inteligenco.

Celotno besedilo si lahko preberete na (angleško): Konica Minolta Group Diversity Management Commitment

Konica Minolta si že leta prizadeva izboljšati enakost in vključenost družbenih manjšin ter spodbujati organizacijsko kulturo, ki vsakemu zaposlenemu omogoča, da čim bolj izkoristi svoje različne prednosti in izkoristi svoj potencial. Od vodstvene integracije družb Konica in Minolta leta 2003 smo ta prizadevanja pospešili.

Da bi uresničili svojo vizijo in dosegli trajnostno rast, ki jo priznava družba, mora skupina Konica Minolta okrepiti promocijo raznolikosti, enakosti in vključenosti (Diversity, Equity, and Inclusion – DEI) kot ena globalna skupina Konica Minolta.
 
Na podlagi tega je družba Konica Minolta izdala zavezo za izboljšanje spodbujanja raznolikosti Konica Minolta, v kateri izraža svojo vizijo in zavezanost k upravljanju raznolikosti ter opredeljuje in spodbuja raznolikost (omogočanje uspeha posameznikom), enakost (zagotavljanje enakih možnosti) in vključenost (omogočanje skupne inteligence).

Zaveza za izboljšanje raznolikosti družbe Konica Minolta predstavlja trdno odločenost družbe, da prepozna in razume raznolikost vseh svojih deležnikov, vključno z dobavitelji in partnerskimi podjetji ter člani skupine Konica po vsem svetu, ter da skupaj z njimi sprejme nove izzive.

Prizadevanja celotne skupine za spodbujanje DEI po vsem svetu
 

1. Globalni programi, ki jih organizirajo člani družbe Konica Minolta v Evropi, ZDA in na Japonskem

Da bi olajšali prizadevanja za DEI na ravni celotne skupine po vsem svetu, se odgovorno osebje za DEI v Evropi, ZDA in na Japonskem redno srečuje ter organizira in izvaja globalne programe. Ob času izvajanja vsakega globalnega programa se v okviru teme ustreznega programa organizira tudi program za japonske člane z namenom, da se čim več članov lahko pridruži prizadevanjem podjetja za spodbujanje DEI.
 
V globalne programe so kot gostujoči govorniki in panelisti povabljeni aktivisti in strokovnjaki, specializirani za zadevne teme iz Evrope in ZDA, ki sta vodilni v svetu na področju spodbujanja raznolikosti. To članom družbe Konica Minolta ponuja dragocene priložnosti za učenje iz navdihujočih spoznanj in novih idej globalno dejavnih voditeljev.
 
Globalni program
Datum Tema Število sodelujočih držav Število udeležencev
Marec 2021 Mednarodni dan žensk: Razmislek o opolnomočenju 26 683
Junij  2021 Mesec ponosa: Sprostite moč raznolikosti z avtentičnostjo in zavezništvom 22 529
November 2021 Premislite o našem delovnem mestu s svojim glasom 35 799
Marec 2022 Mednarodni dan žensk: Prekinite predsodke Več kot 10* Približno 45
Junij 2022 Mesec ponosa: Gradnja in ohranjanje vključenosti z mrežami zaposlenih 24 336
November 2022 Pogovori o rasi: Zakaj je to še vedno pomembna tematika na delovnem mestu 27 250
Marec 2023 Mednarodni dan žensk: Sprejemanje enakosti. Vpliv, ki ga imajo lahko ženske na spreminjajoče se svetovno gospodarstvo 22 482
*Program je potekal ločeno v Evropi, ZDA in Aziji.


 

2. Uvedba načrtnega usposabljanja DEI v podjetjih skupine po vsem svetu

Zaveza za upravljanje raznolikosti skupine Konica Minolta (The Konica Minolta Group Diversity Management Commitment) opredeljuje načela, ki jih morajo izvajati družba Konica Minolta in njeni člani. Da bi izpolnila to zavezo in načela, je družba Konica Minolta uvedla načrtno usposabljanje o DEI, ki temelji na e-učenju, s čimer vsakemu članu pomaga, da se približa vprašanjem DEI in se o njih še naprej učil.
 
Ta program usposabljanja je bil ustvarjen s pomočjo evropskega in ameriškega osebja družbe Konica Minolta za DEI, ki je na zahtevo japonskega osebja za DEI združilo svoje znanje in izkušnje ter uredilo ključne teme, potrebne za usposabljanje zaposlenih na tem področju. Program usposabljanja je zasnovan tako, da posameznikom pomaga učinkovito pridobiti bistvene veščine DEI za delo v skupini Konica Minolta in doseči osebno rast.
 
Temeljni modul usposabljanja DEI se trenutno izvaja v Evropi, ZDA, na Kitajskem, v Maleziji, Indiji, Vietnamu, ZAE, Avstraliji in na Japonskem, v prihodnosti pa bo program uveden po vsem svetu z namenom, da se zagotovi, da bodo ključne teme DEI razumeli vsi posamezniki, ki delajo v skupini Konica Minolta. Vsebina programa usposabljanja bo razširjena z združevanjem po vsem svetu skupnih tem z izvirnimi temami, prilagojenimi lokalnim potrebam in razmeram.

 

3. Globalna raziskava med zaposlenimi


Družba Konica Minolta na Japonskem v okviru svojih prizadevanj za spodbujanje raznolikosti od fiskalnega leta 2016 redno izvaja tudi anketo za merjenje ozaveščenosti zaposlenih o vprašanjih raznolikosti in enakosti ter rezultate vključuje v svoje dejavnosti na področju raznolikosti. Od fiskalnega leta 2017 dalje so bile anketi dodane tudi tematike povezane z vključevanjem s čimer želi družba Konica Minolta povečati individualno varnost v organizaciji in odpraviti nezavedno pristranskost.
 
Od fiskalnega leta 2021 družba Konica Minolta uporablja globalno raziskavo med zaposlenimi za ugotavljanje težav in merjenje napredka z namenom spodbujanja DEI na ravni celotne skupine. Ankete iz let 2021 in 2022 so pokazale povečanje ocene "pravičnosti" s 7,1 na 7,4 in "svobode izražanja mnenj" s 6,9 na 7,2 na lestvici od ena do deset.

Konica Minolta

 

Pot podjetja Konica Minolta se je začela pred 150 leti z vizijo, da bi delali drugače. Ustvarjamo inovacije v dobro družbe in sveta. Isti namen, ki nas je gnal naprej takrat, nas žene naprej tudi zdaj.

 

Konica Minolta Slovenija, d.o.o. s sedežem v Ljubljani je hčerinska družba Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH s sedežem v Langenhagnu v Nemčiji, ta je pa hčerinska družba Konica Minolta Inc., Tokio, Japonska. Konica Minolta s svojim edinstvenim strokovnim znanjem na področju upodabljanja (tiskanje, skeniranje, kopiranje), obdelave podatkov in odločanja na podlagi podatkov, ustvarja rešitve za svoje stranke - mala in srednje velika podjetja, velika podjetja in javni sektor - ter rešuje vprašanja, s katerimi se sooča družba.

 

Konica Minolta kot ponudnik rešitev za digitalna delovna okolja svojim strankam pomaga prepoznati in izkoristiti potencial, ki ga skriva digitalizacija, ter doseči naslednjo stopnjo digitalne zrelosti organizacije. V podporo "inteligentnemu povezanemu delovnemu mestu" Konica Minolta ponuja storitve v oblaku, IT, upravljanja tiskanja in video rešitev za delo na daljavo, sodelovanje, upravljanje ter avtomatizacijo delovnih procesov in varnost. Uspešnost podjetja pri spodbujanju preobrazbe je potrdila tudi družba IDC, saj je v raziskavi "IDC MarketScape, v poročilu "Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment" navedeno, da je Konica Minolta "globalno priznana kot vodilna na področju transformacije tiskanja". Konica Minolta je od leta 2021 tudi Microsoftov globalni partner.

 

Konica Minolta s ponudbo Igniting Print Possibilities pomaga tiskarnam in drugim ponudnikom storitev tiska maksimalno izkoristiti avtomatizacijo delovnih procesov za povečanje učinkovitosti. Podjetje zagotavlja vrhunske sisteme za digitalni produkcijski tisk, za tisk na embalažo in za tisk etiket. Naprave za dodelavo ustvarjajo tiskarske izdelke, ki izstopajo in ustvarjajo dodano vrednost. Konica Minolta se že več kot desetletje uveljavlja kot vodilna na trgu produkcijskega tiska v Evropi (InfoSource).

 

Za vse več organizacij je danes uspeh več kot le ozka opredelitev finančnega izkaza - vključuje tudi varovanje okolja in pozitiven vpliv na zaposlene ter družbo. Konica Minolta se je s svojo zavezanostjo ciljem trajnostnega razvoja zavezala, da bo dosledno sledila svojim ciljem na področju trajnosti in družbene odgovornosti. Podjetje je bilo večkrat prepoznano zaradi svoje bogate zgodovine družbenega prispevka ter zaradi prizadevanj za doseganje ciljev trajnostnega razvoja v celotni poslovni in dobavni verigi. Konica Minolta je uvrščena na seznam "2022 Global 100 Most Sustainable Corporations in the World" in je prejela najvišjo stopnjo na lestvici EcoVadis Sustainabilty Ratings.

 

Konica Minolta je za svoj inovativni pristop storitvam, ki odlično dopolnjuje njihove naprave, prejela prestižno nagrado "Buyers Lab PaceSetter Award for Serviceability and Support 2020/2021" podjetja Keypoint Intelligence.

 

Konica Minolta Slovenija zaposluje 51 predanih strokovnjakov (november 2022), ki na slovenskem trgu skrbijo za več kot 3.000 pogodbenih strank in aktivno promovirajo vse vertikale poslovanja. Na evropskem nivoju je podjetje Konica Minolta Business Solutions Europe zastopano s podružnicami in distributerji v več kot 80 državah v Evropi, Srednji Aziji, na Bližnjem vzhodu in v Afriki. S približno 8.700 zaposlenimi (april 2022) je Konica Minolta Europe v poslovnem letu 2021/2022 ustvarila več kot 1,9 milijarde evrov čiste prodaje. Po vsem svetu ima podjetje več kot 39.000 zaposlenih in posluje v več kot 150 državah.

 

Izrazi in imena izdelkov so lahko blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke ustreznih lastnikov in so s tem priznani.

Kontakt

Kontakt

Matjaž Babnik

Vodja marketinga

Stiki z javnostjo

matjaz.babnik@konicaminolta.si

+38615680500

ŽELITE VEČ INFORMACIJ?
KONTAKTIRAJTE NAS!