Zakaj bi vaše podjetje moralo izkoristiti vznemirljive prednosti mobilnega tiskanja

Ljubljana, Slovenija | 24 april 2023

Velik del delovne sile v Evropi je sprejel prilagodljivost in fleksibilnost hibridnega dela ter se odločil za delo na delovnem mestu podjetja ali organizacije, v domači pisarni ali na kateri koli drugi lokaciji, ki je primerna in priročna za njihovo produktivnost in doseganje pravega ravnovesja med delom in zasebnim življenjem.

Podatki analitične družbe Quocirca kažejo, da ima skoraj 32% podjetij, ki jih je anketirala, zaposlene, ki delajo hibridno. Zato ti potrebujejo poslovne sisteme, ki podpirajo ta pristop. Takšna stopnja prilagodljivosti lokacije dela neizogibno pomeni večjo odvisnost od mobilnih naprav, zato mora biti s tem povezana poslovna informacijska in tiskalniška infrastruktura sposobna v celoti zadovoljiti te potrebe. Vse pogostejša uporaba mobilnih naprav za ustvarjanje in urejanje dokumentov in datotek pomeni, da je potreba po neposrednem tiskanju s teh naprav postala veliko pomembnejša.


V preteklosti je bilo tiskanje z mobilnih naprav (kot so pametni telefoni in tablični računalniki) težavno ali celo nemogoče (zlasti z napravami BYOD, ki lahko predstavljajo težave pri povezljivosti in varnosti). Tu je mobilno tiskanje še posebej koristno, saj zagotavlja varno in enostavno rešitev, ki uspešno omogoča neposredno uporabo mobilnih naprav za tiskanje dokumentov.

Prednosti mobilnega tiskanja
Mobilno tiskanje prinaša številne prepričljive prednosti za organizacijo/podjetje, njene zaposlene, stranke in goste:
  • Povečana produktivnost - Zaposleni lahko mobilno tiskanje uporabljajo kjer koli in kadar koli je to potrebno - če imajo ustrezen dostop do interneta.
  • Zelo intuitivna uporaba - Za večino ljudi ni potrebno dodatno usposabljanje za uporabo mobilnega tiskanja.
  • Podatki so zaščiteni - Šifriranje od začetka do konca in preverjanje pristnosti uporabnikov zagotavljata zasebnost in varnost podatkov.
  • Podpira potrebe BYOD - Mobilno tiskanje je enostavno za uporabo in varno s katere koli mobilne naprave (ne glede na to, ali je v lasti podjetja ali posameznika).
  • Nadzor stroškov - Lažje je nadzorovati in spremljati stroške tiskanja ali jih dodeliti določenim stroškovnim mestom.
  • Visoka prilagodljivost - Rešitev v oblaku je agilna in prilagodljiva, hkrati pa stroškovno učinkovita in popolnoma varna.

Implementacija mobilnega tiskanja
Obstajajo trije ključni tehnološki načini uvajanja in uporabe mobilnega tiskanja, in sicer:
  • Aplikacija za mobilno tiskanje - Omogoča neposredno tiskanje s pametnega telefona/tablice na tiskalnik. Naprava in tiskalnik morata biti le v istem omrežju, nato pa je tiskalnik izbran v aplikaciji in pripravljen za tiskanje.
  • Mobilno tiskanje (prek strežniške rešitve) - Tiskalniško opravilo se ne pošlje neposredno v tiskalnik, temveč v tiskalniški strežnik in od tam v tiskalnik (na primer ' follow-me printing' - to pomeni, da lahko natisnete in prevzamete tiskalniško opravilo na katerem koli izbranem tiskalniku). Ta metoda ima dve prednosti. Prvič, ni vam treba vnaprej poiskati ali izbrati namenskega tiskalnika, temveč tiskalniško opravilo preprosto pošljete tiskalniškemu strežniku. Drugič, za to vam ni treba biti povezan v isto omrežje kot tiskalnik.
  • Tiskanje v oblaku prek mobilne naprave - Deluje podobno kot mobilno tiskanje prek strežnika, le da strežnik ni nameščen v prostorih podjetja/organizacije, temveč se dokumenti pošljejo v oddaljeni strežnik v oblaku.
  
Možnosti mobilnega tiskanja družbe Konica Minolta
Pomembno je, da izberete prave možnosti mobilnega tiskanja za svojo organizacijo/podjetje. Konica Minolta ponuja vrsto možnosti mobilnega tiskanja, ki ustrezajo vsakemu delovnemu okolju in proračunu. Te vključujejo aplikacijo za mobilno tiskanje, mobilno tiskanje (prek strežniške rešitve) in tiskanje v oblaku prek mobilne naprave.

Mobilna aplikacija za tiskanje
Konica Minolta Mobile Print - aplikacija družbe Konica Minolta omogoča pošiljanje tiskalniških opravil in skeniranje dokumentov na daljavo z mobilne naprave. Ta brezplačna aplikacija, ki je združljiva z napravami Android in iOS, omogoča šifriranje, ima jasen in enostaven vmesnik ter omogoča takojšnjo povezavo in začetek tiskanja iz izbranega multifunkcijskega tiskalnika.

Mobilno tiskanje (prek strežniške rešitve)
Konica Minolta ponuja več zmogljivih in enostavnih možnosti za mobilno tiskanje prek strežnika.

Dispatcher Paragon - Zagotavlja učinkovito in varno upravljanje uporabnikov in stroškov tiskanja. Zahvaljujoč dodatnim osnovnim možnostim optičnega branja (vključno z mobilnim), Dispatcher Paragon zagotavlja celovit in za uporabo enostaven delovni tok.
Skupina GRAWE Banking Group je v okviru nadgradnje svoje flote tiskalnikov z najnovejšimi multifunkcijskimi tiskalniki Konica Minolta bizhub iskala tudi večjo varnost in prilagodljivost, vključno z mobilnim tiskanjem.
 
Z uporabo rešitve Dispatcher Paragon družbe Konica Minolta, družba GRAWE Banking Group  sedaj koristi varno upravljanje uporabnikov in stroškov tiskanja ter varnost in prilagodljivost tiska follow-me, ki zagotavlja, da ima vse, kar potrebuje, da lahko v celoti izkoristi prednosti mobilnega tiskanja.

YSoft SafeQ – Je rešitev za upravljanje tiskanja in povezanih delovnih procesov, ki omogoča široko dostopnost informacij za vse poslovne namene, hkrati pa zagotavlja varnost, preglednost in skladnost (vključno z mobilnimi napravami).
BMW je želel celovito globalno rešitev tiskanja, ki je morala vključevati tudi mobilno tiskanje, da bi podprla njegove zahteve po prilagodljivosti delovnega mesta.
 
BMW uporablja YSoft SafeQ za sledenje in varno tiskanje, ter mobilno aplikacijo za povezovanje mobilnih naprav s tiskalniki Konice Minolte prek Wi-Fi omrežja. To zaposlenim omogoča tiskanje dokumentov in slik ter uvoz optično prebranih podatkov, kar produktivnost delovnega procesa z mobilnimi napravami dvigne na povsem novo raven.

Tiskanje v oblaku prek mobilne naprave
Konica Minolta dodatno ponuja več možnosti za tiskanje v oblaku prek mobilne naprave:

Workplace Pure – je platforma storitev v oblaku, ki vključuje storitve tiskanja, ki lahko izboljšajo uporabo mobilnega tiskanja (pretvorba v PDF/Word/Excel, prevajanje dokumentov, tiskanje v oblaku, varno tiskanje za goste, pametno skeniranje in pametno kopiranje, faks). Storitev Workplace Pure povezuje tudi zunanjo hrambo v oblaku, kot so Dropbox, Google Drive, MS OneDrive ali SharePoint Online.
Randstad, vodilni svetovni ponudnik kadrovskih storitev, ima koncept souporabe delovnih miz, pri katerem zaposleni nimajo več stalnega delovnega mesta. Narava poslovanja pomeni, da zaposleni še vedno potrebujejo možnost tiskanja, kar je zapleteno zaradi dejstva, da številni dokumenti vsebujejo osebne podatke, ki jih ni mogoče odkrito pustiti na tiskalniku.
 
Randstad uporablja rešitev za tiskanje v oblaku Workplace Pure podjetja Konica Minolta za tiskanje v oblaku ki v celoti podpira mobilno delo. Poleg tega spodbuja bolj trajnostno ravnanje pri tiskanju, ohranja visoko varnost dokumentov in razbremenjuje oddelek IT, ki mu ni treba upravljati lastne tiskalniške infrastrukture.

Dispatcher Paragon Cloud – je različica aplikacije Dispatcher Paragon za tiskanje v oblaku prek mobilne naprave.
Družba Inter Cars, vodilno podjetje na poprodajnem trgu avtomobilskih delov v Srednji in Vzhodni Evropi, je želelo oddati svojo tiskalniško infrastrukturo v zunanje izvajanje, da bi poenostavila svoje tiskalniške operacije in upravljanje tiskanja, nadzorovala stroške, povečala varnost ter odpravila omejitve in stroške gostovanja lastnih tiskalniških strežnikov.
 
Inter Cars uporablja rešitev Dispatcher Paragon Cloud  podjetja Konica Minolta, ki izpolnjuje njegove zahteve po zunanjem tiskanju, hkrati pa zagotavlja tiskanje po načelu 'follow-me' in podporo za mobilno tiskanje za večjo produktivnost zaposlenih in večjo prilagodljivost pri delu.

Prihodnost z mobilnim tiskanjem
Mobilno tiskanje bi morala upoštevati vsa podjetja in organizacije - ne glede na to, ali uporabljajo hibridni model dela, popolnoma oddaljen ali popolnoma pisarniški model. Mobilno tiskanje je prilagodljivo, praktično in varno, zato ga je enostavno uporabljati. Pomembno pa je, da zaposlenim omogoča večjo produktivnost in agilnost brez omejitev statične pisarniške rešitve tiskanja. Mobilno tiskanje uporablja obstoječo strojno opremo (mobilne naprave, multifunkcijske tiskalnike …), zato ga je enostavno, hitro in stroškovno učinkovito uvesti.

Rešitev tiskanja v oblaku, ki ponuja tudi možnost mobilnega tiskanja pomeni, da lahko varno in zanesljivo tiskate kjer koli in na praktično vseh napravah ali operacijskih sistemih, hkrati pa zmanjšate in učinkovito upravljate stroške. Vedno je posodobljena in se lahko razvija v skladu s poslovnimi potrebami ter se hitro prilagodi zahtevam, zato je odlična dolgoročna naložba.

Mobilno tiskanje zagotavlja prihodnost tiskanja za podjetje ali organizacijo. Konica Minolta ponuja vrsto rešitev za mobilno tiskanje ki ustrezajo vsem zahtevam in proračunu.

Konica Minolta

 

Pot podjetja Konica Minolta se je začela pred 150 leti z vizijo, da bi delali drugače. Ustvarjamo inovacije v dobro družbe in sveta. Isti namen, ki nas je gnal naprej takrat, nas žene naprej tudi zdaj.

 

Konica Minolta Slovenija, d.o.o. s sedežem v Ljubljani je hčerinska družba Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH s sedežem v Langenhagnu v Nemčiji, ta je pa hčerinska družba Konica Minolta Inc., Tokio, Japonska. Konica Minolta s svojim edinstvenim strokovnim znanjem na področju upodabljanja (tiskanje, skeniranje, kopiranje), obdelave podatkov in odločanja na podlagi podatkov, ustvarja rešitve za svoje stranke - mala in srednje velika podjetja, velika podjetja in javni sektor - ter rešuje vprašanja, s katerimi se sooča družba.

 

Konica Minolta kot ponudnik rešitev za digitalna delovna okolja svojim strankam pomaga prepoznati in izkoristiti potencial, ki ga skriva digitalizacija, ter doseči naslednjo stopnjo digitalne zrelosti organizacije. V podporo "inteligentnemu povezanemu delovnemu mestu" Konica Minolta ponuja storitve v oblaku, IT, upravljanja tiskanja in video rešitev za delo na daljavo, sodelovanje, upravljanje ter avtomatizacijo delovnih procesov in varnost. Uspešnost podjetja pri spodbujanju preobrazbe je potrdila tudi družba IDC, saj je v raziskavi "IDC MarketScape, v poročilu "Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment" navedeno, da je Konica Minolta "globalno priznana kot vodilna na področju transformacije tiskanja". Konica Minolta je od leta 2021 tudi Microsoftov globalni partner.

 

Konica Minolta s ponudbo Igniting Print Possibilities pomaga tiskarnam in drugim ponudnikom storitev tiska maksimalno izkoristiti avtomatizacijo delovnih procesov za povečanje učinkovitosti. Podjetje zagotavlja vrhunske sisteme za digitalni produkcijski tisk, za tisk na embalažo in za tisk etiket. Naprave za dodelavo ustvarjajo tiskarske izdelke, ki izstopajo in ustvarjajo dodano vrednost. Konica Minolta se že več kot desetletje uveljavlja kot vodilna na trgu produkcijskega tiska v Evropi (InfoSource).

 

Za vse več organizacij je danes uspeh več kot le ozka opredelitev finančnega izkaza - vključuje tudi varovanje okolja in pozitiven vpliv na zaposlene ter družbo. Konica Minolta se je s svojo zavezanostjo ciljem trajnostnega razvoja zavezala, da bo dosledno sledila svojim ciljem na področju trajnosti in družbene odgovornosti. Podjetje je bilo večkrat prepoznano zaradi svoje bogate zgodovine družbenega prispevka ter zaradi prizadevanj za doseganje ciljev trajnostnega razvoja v celotni poslovni in dobavni verigi. Konica Minolta je uvrščena na seznam "2022 Global 100 Most Sustainable Corporations in the World" in je prejela najvišjo stopnjo na lestvici EcoVadis Sustainabilty Ratings.

 

Konica Minolta je za svoj inovativni pristop storitvam, ki odlično dopolnjuje njihove naprave, prejela prestižno nagrado "Buyers Lab PaceSetter Award for Serviceability and Support 2020/2021" podjetja Keypoint Intelligence.

 

Konica Minolta Slovenija zaposluje 51 predanih strokovnjakov (november 2022), ki na slovenskem trgu skrbijo za več kot 3.000 pogodbenih strank in aktivno promovirajo vse vertikale poslovanja. Na evropskem nivoju je podjetje Konica Minolta Business Solutions Europe zastopano s podružnicami in distributerji v več kot 80 državah v Evropi, Srednji Aziji, na Bližnjem vzhodu in v Afriki. S približno 8.700 zaposlenimi (april 2022) je Konica Minolta Europe v poslovnem letu 2021/2022 ustvarila več kot 1,9 milijarde evrov čiste prodaje. Po vsem svetu ima podjetje več kot 39.000 zaposlenih in posluje v več kot 150 državah.

 

Izrazi in imena izdelkov so lahko blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke ustreznih lastnikov in so s tem priznani.

Kontakt

Kontakt

Matjaž Babnik

Vodja marketinga

Stiki z javnostjo

matjaz.babnik@konicaminolta.si

+38615680511

ŽELITE VEČ INFORMACIJ?
KONTAKTIRAJTE NAS!