KONICA MINOLTA PREDSTAVLJA WORKPLACE ONE - KOMPAKTNO DIGITALNO DELOVNO OKOLJE V OBLAKU

Ljubljana, Slovenija | 22 maj 2023

Konica Minolta še naprej širi svojo ponudbo IT storitev. Z Workplace One Konica Minolta ponuja kompakten paket digitalnega delovnega okolja, ki ga sestavljajo Microsoft 365 okolje, storitve varnostnega kopiranja za varnost podatkov, proaktivno spremljanje na daljavo in izvajanje Microsoftovih spletnih storitev. Workplace One je zasnovan predvsem kot pomoč organizacijam pri uvajanju in upravljanju okolja v oblaku, kar je zaradi pomanjkanja IT osebja za mnoge organizacije velik izziv.


Glede na hitrost tehnoloških inovacij organizacije hitro izgubijo pregled nad potrebnimi aplikacijami ali pa omejeni proračuni ne dopuščajo dragih naložb v IT. To je bilo ugotovljeno tudi v študiji družbe Konica Minolta in Keypoint Intelligence, v kateri je 25 % malih in srednje velikih podjetij navedlo, da je sledenje novim tehnologijam izziv. Kljub omejenim IT sredstvom je treba vzdrževati infrastrukturo, ki je sodobna, varna in zaposlenim omogoča varen dostop do vseh podatkov podjetja, ki so zanje pomembni (tudi ko so na poti) in izmenjavo informacij s sodelavci v vsakem trenutku.
 
S storitvijo Workplace One tako Konica Minolta svojim strankam zagotavlja digitalno delovno okolje (mesto) za komunikacijo in sodelovanje, katerega IT arhitekturo sama vzpostavi, ga upravlja in administrira v oblaku in s tem znatno razbremeni IT oddelke v organizacijah. Workplace One se že uspešno prodaja na Švedskem, zdaj pa ga bodo začeli postopoma prodajati po vsej Evropi..
 
Konica Minolta bo najprej predstavila paket "Workplace One Collaboration & Communication", ki temelji na Microsoftovi licenci 365 Business Basic in vključuje okolje Microsoft 365, storitve varnostnega kopiranja, proaktivno spremljanje in izvajanje Microsoftovih spletnih storitev (kot so Exchange, Teams, OneDrive itd.).
 
Microsoft 365 okolje
Microsoft 365 je ena najuspešnejših poslovnih aplikacij v oblaku na svetu. S storitvijo Workplace One organizacije prejmejo okolje Microsoft 365, ki ga upravlja Konica Minolta (Microsoft Global Managed Partner) vključno z upravljanjem licenc, SharePointa, Exchangea in Azure AD.

"Danes vidimo, da veliko strank uporablja Microsoft 365 brez sistema upravljanja ali vsaj le s podporo v slogu "break-fix". Po drugi strani pa manjka podpora ali vodenje. Zaradi tega tudi veliko organizacij plačuje storitve v Microsoft 365, ne da bi vedele, kako jih implementirati v organizacijo. Zato na primer slišimo izjave, kot so 'dokument shranim v Dropbox, da ga lahko delim', čeprav organizacija plačuje za OneDrive for Business," je opozoril Arben Kastrati, vodja ITS oddelka v podjetju Konica Minolta Slovenija. "Konica Minolta zato ponuja uporabo Microsoft 365 v skladu z najboljšimi praksami in glede na potrebe strank zagotovi licenco, ki jim najbolj ustreza. S tem zagotovi, da rešitev učinkovito podpira poslovanje in pomaga povečati učinkovitost."
 
Upravljanje storitev varnostnega kopiranja
Kibernetsko tveganje zaradi napadov z izsiljevalsko programsko opremo se iz dneva v dan povečuje. Konica Minolta zato s svojimi storitvami upravljanja varnostnega kopiranja svojim strankam ponuja avtomatizirano storitev varnostnega kopiranja in obnovitve, da bi se izognili izgubi podatkov ter dragim in dolgotrajnim prekinitvam poslovanja. Konica Minolta s svojimi storitvami upravljanja in dnevnim varnostnim kopiranjem zagotavlja, da so vsa e-pošta in datoteke njenih strank - vključno z OneDrive, SharePoint in Microsoft Teams - vedno zaščitene. Večfaktorska avtentikacija dodatno preprečuje nepooblaščen dostop do občutljivih informacij. Podatki so nameščeni v podatkovnih centrih družbe Konica Minolta v Nemčiji in na Švedskem.
 
Proaktivno spremljanje
Konica Minolta na daljavo spremlja razpoložljivost in zmogljivost spletnih storitev ter uporabo, da bi odkrila morebitne težave z vmesnikom ali morebitne izboljšave pri uporabi storitev. S tem zagotovi hitro in zanesljivo odpravo napak, če je le mogoče, napake odpravi na daljavo še preden pride do izpada sistema, in tako zagotovi nemoteno izvajanje IT procesov.
 
Najboljša praksa okolja v oblaku
Zlasti v malih in srednje velikih podjetjih pogosto primanjkuje portal podjetja, kjer bi zaposleni enostavno in hitro našli vse informacije o podjetju ali celo kontaktne osebe. Zato storitev Workplace One vključuje tudi aktivacijo ustreznih spletnih storitev, kot so Exchange, Teams, OneDrive itd. v storitvi Microsoft 365. S tem je zaposlenim zagotovljen dostop in možnost dela na daljavo. Zaposleni lahko prek portalov in aplikacij dostopajo tudi do aplikacij Microsoft 365 ter do oblačne hrambe, ki jim je dodeljena. Tako imajo enoten, uporabniku prijazen vmesnik in jim ni treba naporno iskati informacij in aplikacij. Do portala lahko dostopajo s katere koli naprave in kadar koli, saj je dostopen prek Microsoft Teams, mobilnih aplikacij ali spletnega brskalnika.
 
Poenostavljeno delovanje IT in pregledni stroški
S storitvijo Workplace One organizacije prihranijo IT sredstva, saj hitro in enostavno uvedejo rešitev v oblaku prek družbe Konica Minolta - namesto da bi gradile in vzdrževale lastno infrastrukturo. Konica Minolta poskrbi za delovanje, vzdrževanje, upravljanje uporabnikov, licence, posodobitve in varnost. To organizacijam omogoča prihranek IT virov, zmanjšanje investicijskih izdatkov in znižanje tekočih operativnih stroškov. Zaradi fiksne mesečne tarife imajo tudi boljšo predvidljivost in načrtovanje stroškov.
 
Individualnost in prilagodljivost
Platforma je konfigurirana glede na natančne zahteve vsake organizacije in jo je mogoče po potrebi razširiti. Število uporabnikov in zahteve glede zmogljivosti so spremenljive, kar omogoča dodajanje ali odstranjevanje aplikacij in uporabnikov.
 
Konica Minolta Workplace One je namenjena organizacijam z do 300 zaposlenimi, ki bodisi že uporabljajo Microsoft 365, vendar ga še vedno upravljajo same, bodisi tistim, ki ga še ne uporabljajo.
 
S storitvijo Workplace One želimo spodbuditi digitalno preobrazbo, zlasti v malih in srednje velikih organizacijah, ter našim strankam pomagati pri prehodu v oblak. Gre za digitalno delovno okolje, ki je na voljo in varno povsod, ki IT ekipe razbremenjuje upravnih nalog, hkrati pa zagotavlja varnost načrtovanja; in ki spodbuja komunikacijo in sodelovanje.
Arben Kastrati, vodja ITS oddelka v podjetju Konica Minolta Slovenija

Konica Minolta

 

Pot podjetja Konica Minolta se je začela pred 150 leti z vizijo, da bi delali drugače. Ustvarjamo inovacije v dobro družbe in sveta. Isti namen, ki nas je gnal naprej takrat, nas žene naprej tudi zdaj.

 

Konica Minolta Slovenija, d.o.o. s sedežem v Ljubljani je hčerinska družba Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH s sedežem v Langenhagnu v Nemčiji, ta je pa hčerinska družba Konica Minolta Inc., Tokio, Japonska. Konica Minolta s svojim edinstvenim strokovnim znanjem na področju upodabljanja (tiskanje, skeniranje, kopiranje), obdelave podatkov in odločanja na podlagi podatkov, ustvarja rešitve za svoje stranke - mala in srednje velika podjetja, velika podjetja in javni sektor - ter rešuje vprašanja, s katerimi se sooča družba.

 

Konica Minolta kot ponudnik rešitev za digitalna delovna okolja svojim strankam pomaga prepoznati in izkoristiti potencial, ki ga skriva digitalizacija, ter doseči naslednjo stopnjo digitalne zrelosti organizacije. V podporo "inteligentnemu povezanemu delovnemu mestu" Konica Minolta ponuja storitve v oblaku, IT, upravljanja tiskanja in video rešitev za delo na daljavo, sodelovanje, upravljanje ter avtomatizacijo delovnih procesov in varnost. Uspešnost podjetja pri spodbujanju preobrazbe je potrdila tudi družba IDC, saj je v raziskavi "IDC MarketScape, v poročilu "Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment" navedeno, da je Konica Minolta "globalno priznana kot vodilna na področju transformacije tiskanja". Konica Minolta je od leta 2021 tudi Microsoftov globalni partner.

 

Konica Minolta s ponudbo Igniting Print Possibilities pomaga tiskarnam in drugim ponudnikom storitev tiska maksimalno izkoristiti avtomatizacijo delovnih procesov za povečanje učinkovitosti. Podjetje zagotavlja vrhunske sisteme za digitalni produkcijski tisk, za tisk na embalažo in za tisk etiket. Naprave za dodelavo ustvarjajo tiskarske izdelke, ki izstopajo in ustvarjajo dodano vrednost. Konica Minolta se že več kot desetletje uveljavlja kot vodilna na trgu produkcijskega tiska v Evropi (InfoSource).

 

Za vse več organizacij je danes uspeh več kot le ozka opredelitev finančnega izkaza - vključuje tudi varovanje okolja in pozitiven vpliv na zaposlene ter družbo. Konica Minolta se je s svojo zavezanostjo ciljem trajnostnega razvoja zavezala, da bo dosledno sledila svojim ciljem na področju trajnosti in družbene odgovornosti. Podjetje je bilo večkrat prepoznano zaradi svoje bogate zgodovine družbenega prispevka ter zaradi prizadevanj za doseganje ciljev trajnostnega razvoja v celotni poslovni in dobavni verigi. Konica Minolta je uvrščena na seznam "2022 Global 100 Most Sustainable Corporations in the World" in je prejela najvišjo stopnjo na lestvici EcoVadis Sustainabilty Ratings.

 

Konica Minolta je za svoj inovativni pristop storitvam, ki odlično dopolnjuje njihove naprave, prejela prestižno nagrado "Buyers Lab PaceSetter Award for Serviceability and Support 2020/2021" podjetja Keypoint Intelligence.

 

Konica Minolta Slovenija zaposluje 51 predanih strokovnjakov (november 2022), ki na slovenskem trgu skrbijo za več kot 3.000 pogodbenih strank in aktivno promovirajo vse vertikale poslovanja. Na evropskem nivoju je podjetje Konica Minolta Business Solutions Europe zastopano s podružnicami in distributerji v več kot 80 državah v Evropi, Srednji Aziji, na Bližnjem vzhodu in v Afriki. S približno 8.700 zaposlenimi (april 2022) je Konica Minolta Europe v poslovnem letu 2021/2022 ustvarila več kot 1,9 milijarde evrov čiste prodaje. Po vsem svetu ima podjetje več kot 39.000 zaposlenih in posluje v več kot 150 državah.

 

Izrazi in imena izdelkov so lahko blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke ustreznih lastnikov in so s tem priznani.

Kontakt

Kontakt

Matjaž Babnik

Vodja marketinga

Stiki z javnostjo

matjaz.babnik@konicaminolta.si

+38615680500

ŽELITE VEČ INFORMACIJ?
KONTAKTIRAJTE NAS!