Konica Minolta je 'glavni igralec' na področju storitev tiskanja v oblaku - Quocirca 2023

Ljubljana, Slovenija | 21 avgust 2023

Konica Minolta je 'glavni igralec' na področju storitev tiskanja v oblaku - Quocirca 2023

Konica Minolta s ponosom sporoča, da je Quocirca v svoji raziskavi 'The Cloud Print Services Landscape 2023 - How the cloud is driving print infrastructure modernisation' prepoznalo podjetje Konica Minolta kot 'glavnega igralca' (Major Player).


Globalno podjetje za tržne analize in raziskave Quocirca, specializirano za konvergenco tiskarskih in digitalnih tehnologij na delovnem mestu prihodnosti priznava, da so 'storitve tiskanja v oblaku sestavni del ponudbe družbe Konica Minolta, ki je v okviru svoje osnovne dejavnosti tiskanja razvila prilagodljiv in razširljiv portfelj storitev, namenjen podpori strankam pri prehodu z lokalnih platform na platforme SaaS in oblačne platforme'.
 
Quocirca poročilo o ponudnikih na trgu storitev tiskanja v oblaku vključuje največje ponudnike storitev tiskanja, ki ponujajo storitve v oblaku. Da bi bil vključen, mora ponudnik imeti razvito MPS (Managed Print Services) ponudbo, ki jo je razširil na okolje v oblaku. Quocirca je družbo Konica Minolta uvrstilo med 'glavne igralce', saj ima uveljavljene in preizkušene ponudbe, ki jih podpirajo vidni uspehi strank.
 
Raziskave, objavljene v poročilu, poudarjajo močno uveljavljanje storitev v oblaku, saj 79% organizacij upravlja del ali celotno IT infrastrukturo v oblaku. Kar zadeva upravljanje tiskanja, več kot polovica vprašanih pričakuje, da bo v naslednjih dveh letih v celoti ali večinoma uporabljala storitve v oblaku. Vendar pa veliko organizacij uporablja hibridni pristop, saj jih 48% poroča, da se je v zadnjem letu povečalo število nameščenih tiskalniških strežnikov. Družba Quocirca to pripisuje potrebi po podpori bolj razpršene delovne sile.

Novo poročilo izpostavlja rešitev Workplace Pure podjetja Konica Minolta kot ključno prednost. Ta platforma organizacijam zagotavlja stroškovno učinkovit 24-urni dostop do trga stalno razvijajočih se storitev, vključno s centraliziranim nalaganjem v oblačne shrambe, tiskanjem v oblaku, varnim tiskanjem za goste, pametnim pretvarjanjem dokumentov in prevajanjem - vse avtomatizirano in poenostavljeno iz enega samega zanesljivega vira.
 
Quocirca o storitvi Workplace Pure pravi: 'Zagotavljanje vrste storitev v oblaku, kot so pretvorba, prevajanje in faks v oblaku, prek ene platforme ter enostavna povezava z Microsoft 365 ali Google Workspace je ključna razlika. Edinstveno je, da storitev Workplace Pure upravlja Konica Minolta kot ponudnik (brez vmesne platforme) in ne zahteva dodatnih namestitev programske opreme'.
 
V poročilu je omenjen tudi Dispatcher Paragon Cloud, ki je bil predstavljen februarja 2022 in omogoča podjetju Konica Minolta, da organizacijam, ki želijo prenesti upravljanje tiskanja v oblak, ponudi možnosti modela 'na lokaciji' (on-premise) ali čistega modela v oblaku.
 
Kljub jasnemu trendu k upravljanju tiskanja v oblaku poročilo Quocirca kot glavno oviro pri sprejemanju izpostavlja varnostne pomisleke. Konica Minolta si je z lansko uvedbo rešitve Shield Guard prizadevala odpraviti te pomisleke z rešitvijo v oblaku, ki zagotavlja spremljanje in upravljanje varnosti naprav in flot na daljavo.
 

quotation marks

Konica Minolta je ustvarila bogat nabor storitev in rešitev, ki organizaciji omogočajo dostop do številnih operativnih, upravljavskih in stroškovnih prednosti tiskanja v oblaku. Ne glede na to, ali se odločijo za popolno uporabo oblaka ali za hibridni pristop, jih lahko podpremo na vseh stopnjah njihove poti. Konica Minolta je ponosna, da jo je Quocirca prepoznala kot 'pomembnega igralca' na področju storitev tiskanja v oblaku.

Boštjan Papež

Direktor prodaje, Konica Minolta Slovenija

Konica Minolta

 

Pot podjetja Konica Minolta se je začela pred 150 leti z vizijo, da bi delali drugače. Ustvarjamo inovacije v dobro družbe in sveta. Isti namen, ki nas je gnal naprej takrat, nas žene naprej tudi zdaj.

 

Konica Minolta Slovenija, d.o.o. s sedežem v Ljubljani je hčerinska družba Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH s sedežem v Langenhagnu v Nemčiji, ta je pa hčerinska družba Konica Minolta Inc., Tokio, Japonska. Konica Minolta s svojim edinstvenim strokovnim znanjem na področju upodabljanja (tiskanje, skeniranje, kopiranje), obdelave podatkov in odločanja na podlagi podatkov, ustvarja rešitve za svoje stranke - mala in srednje velika podjetja, velika podjetja in javni sektor - ter rešuje vprašanja, s katerimi se sooča družba.

 

Konica Minolta kot ponudnik rešitev za digitalna delovna okolja svojim strankam pomaga prepoznati in izkoristiti potencial, ki ga skriva digitalizacija, ter doseči naslednjo stopnjo digitalne zrelosti organizacije. V podporo "inteligentnemu povezanemu delovnemu mestu" Konica Minolta ponuja storitve v oblaku, IT, upravljanja tiskanja in video rešitev za delo na daljavo, sodelovanje, upravljanje ter avtomatizacijo delovnih procesov in varnost. Uspešnost podjetja pri spodbujanju preobrazbe je potrdila tudi družba IDC, saj je v raziskavi "IDC MarketScape, v poročilu "Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment" navedeno, da je Konica Minolta "globalno priznana kot vodilna na področju transformacije tiskanja". Konica Minolta je od leta 2021 tudi Microsoftov globalni partner.

 

Konica Minolta s ponudbo Igniting Print Possibilities pomaga tiskarnam in drugim ponudnikom storitev tiska maksimalno izkoristiti avtomatizacijo delovnih procesov za povečanje učinkovitosti. Podjetje zagotavlja vrhunske sisteme za digitalni produkcijski tisk, za tisk na embalažo in za tisk etiket. Naprave za dodelavo ustvarjajo tiskarske izdelke, ki izstopajo in ustvarjajo dodano vrednost. Konica Minolta se že več kot desetletje uveljavlja kot vodilna na trgu produkcijskega tiska v Evropi (InfoSource).

 

Za vse več organizacij je danes uspeh več kot le ozka opredelitev finančnega izkaza - vključuje tudi varovanje okolja in pozitiven vpliv na zaposlene ter družbo. Konica Minolta se je s svojo zavezanostjo ciljem trajnostnega razvoja zavezala, da bo dosledno sledila svojim ciljem na področju trajnosti in družbene odgovornosti. Podjetje je bilo večkrat prepoznano zaradi svoje bogate zgodovine družbenega prispevka ter zaradi prizadevanj za doseganje ciljev trajnostnega razvoja v celotni poslovni in dobavni verigi. Konica Minolta je uvrščena na seznam "2022 Global 100 Most Sustainable Corporations in the World" in je prejela najvišjo stopnjo na lestvici EcoVadis Sustainabilty Ratings.

 

Konica Minolta je za svoj inovativni pristop storitvam, ki odlično dopolnjuje njihove naprave, prejela prestižno nagrado "Buyers Lab PaceSetter Award for Serviceability and Support 2020/2021" podjetja Keypoint Intelligence.

 

Konica Minolta Slovenija zaposluje 51 predanih strokovnjakov (november 2022), ki na slovenskem trgu skrbijo za več kot 3.000 pogodbenih strank in aktivno promovirajo vse vertikale poslovanja. Na evropskem nivoju je podjetje Konica Minolta Business Solutions Europe zastopano s podružnicami in distributerji v več kot 80 državah v Evropi, Srednji Aziji, na Bližnjem vzhodu in v Afriki. S približno 8.700 zaposlenimi (april 2022) je Konica Minolta Europe v poslovnem letu 2021/2022 ustvarila več kot 1,9 milijarde evrov čiste prodaje. Po vsem svetu ima podjetje več kot 39.000 zaposlenih in posluje v več kot 150 državah.

 

Izrazi in imena izdelkov so lahko blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke ustreznih lastnikov in so s tem priznani.

Kontakt

Kontakt

Matjaž Babnik

Vodja marketinga

Stiki z javnostjo

matjaz.babnik@konicaminolta.si

01 568 05 00

ŽELITE VEČ INFORMACIJ?
KONTAKTIRAJTE NAS!