Accuriojet KM-1 družbe Konica Minolta je prejel še več priznanj Fogra

Ljubljana, Slovenija | 30 januar 2023

Še dva člana družine Konica Minolta AccurioJet KM-1 UV LED digitalnih brizgalnih tiskarskih strojev sta prejela več certifikatov FOGRA, kar je še eno priznanje za izjemno stabilnost, vsestranskost in barvno natančnost.


Nova akreditacija je bila podeljena modeloma Konica Minolta AccurioJet KM-1e in KM-1e HD (High Definition), ki ju mnogi zaradi številnih možnosti uporabe imenujejo kar "švicarski vojaški nož" tiskarskih strojev. Oba modela sta nadgradnja prvotnega modela KM-1.

Fogra, s polnim imenom Fogra Research Institute for Media Technologies, deluje pod okriljem nemške zveze združenj za industrijske raziskave (AiF). Za oba modela je Fogra podelila akreditacije FOGRA 51, 52 in 59. Tiskarska stroja Konica Minolta AccurioJet KM-1e HD in KM-1e sta bila priznana tudi za premazane barve Japan Color 2011 in profiliranje GRACoL2013_CRPC6.

Pred tremi leti je Konica Minolta kot prvi proizvajalec tiskarskih strojev na svetu in globalni ponudnik rešitev pridobila akreditacijo FOGRA 53 za svoj tiskarski stroj AccurioJet KM-1. Med drugimi nagradami je tudi prejem priznanja "Najboljši barvni sistem za tisk na rezan papir formata B2+" Evropskega združenja za digitalni tisk (EDP).

Produkcijski tiskarski stroji KM-1 družbe Konica Minolta še naprej pomagajo premostiti vrzel, saj vse več tiskarn vidi prednosti prenosa proizvodnje z ofsetnega na digitalni tisk. Druge prednosti vključujejo možnost izvajanja hibridnega tiska z integracijo serije AccurioJet KM-1 v obstoječe procese, obojestranski tisk, večje velikosti listov in možnost tiskanja na najrazličnejše nepremazane in neprevlečene materiale, vključno s substrati, kot so embalažni karton, lahki papirji in strukturirani materiali.
"Naši tiskarski stroji serije AccurioJet KM-1 postavljajo nova merila, saj se brizgalni tisk še naprej uveljavlja kot pravo gonilo rasti digitalnega tiska. Napoved dodatne akreditacije FOGRA je izjemno dobrodošla. Naši tiskarski stroji serije KM-1 se še naprej ukvarjajo s širšimi sklopi potreb uporabe, zato jih mnogi imenujejo švicarski vojaški nož tiska."
 
Bojan Zupančič, vodja prodaje za produkcijski in industrijski tisk, Konica Minolta Slovenija

Bojan je še dodal: "V tesnem sodelovanju s strankami jim pomagamo, da na trajnosten način z vnašanjem novonastale ustvarjalnosti pri nadaljevanju digitalne preobrazbe omogočijo nove možnosti tiska."
 

Konica Minolta

 

Pot podjetja Konica Minolta se je začela pred 150 leti z vizijo, da bi delali drugače. Ustvarjamo inovacije v dobro družbe in sveta. Isti namen, ki nas je gnal naprej takrat, nas žene naprej tudi zdaj.

 

Konica Minolta Slovenija, d.o.o. s sedežem v Ljubljani je hčerinska družba Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH s sedežem v Langenhagnu v Nemčiji, ta je pa hčerinska družba Konica Minolta Inc., Tokio, Japonska. Konica Minolta s svojim edinstvenim strokovnim znanjem na področju upodabljanja (tiskanje, skeniranje, kopiranje), obdelave podatkov in odločanja na podlagi podatkov, ustvarja rešitve za svoje stranke - mala in srednje velika podjetja, velika podjetja in javni sektor - ter rešuje vprašanja, s katerimi se sooča družba.

 

Konica Minolta kot ponudnik rešitev za digitalna delovna okolja svojim strankam pomaga prepoznati in izkoristiti potencial, ki ga skriva digitalizacija, ter doseči naslednjo stopnjo digitalne zrelosti organizacije. V podporo "inteligentnemu povezanemu delovnemu mestu" Konica Minolta ponuja storitve v oblaku, IT, upravljanja tiskanja in video rešitev za delo na daljavo, sodelovanje, upravljanje ter avtomatizacijo delovnih procesov in varnost. Uspešnost podjetja pri spodbujanju preobrazbe je potrdila tudi družba IDC, saj je v raziskavi "IDC MarketScape, v poročilu "Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment" navedeno, da je Konica Minolta "globalno priznana kot vodilna na področju transformacije tiskanja". Konica Minolta je od leta 2021 tudi Microsoftov globalni partner.

 

Konica Minolta s ponudbo Igniting Print Possibilities pomaga tiskarnam in drugim ponudnikom storitev tiska maksimalno izkoristiti avtomatizacijo delovnih procesov za povečanje učinkovitosti. Podjetje zagotavlja vrhunske sisteme za digitalni produkcijski tisk, za tisk na embalažo in za tisk etiket. Naprave za dodelavo ustvarjajo tiskarske izdelke, ki izstopajo in ustvarjajo dodano vrednost. Konica Minolta se že več kot desetletje uveljavlja kot vodilna na trgu produkcijskega tiska v Evropi (InfoSource).

 

Za vse več organizacij je danes uspeh več kot le ozka opredelitev finančnega izkaza - vključuje tudi varovanje okolja in pozitiven vpliv na zaposlene ter družbo. Konica Minolta se je s svojo zavezanostjo ciljem trajnostnega razvoja zavezala, da bo dosledno sledila svojim ciljem na področju trajnosti in družbene odgovornosti. Podjetje je bilo večkrat prepoznano zaradi svoje bogate zgodovine družbenega prispevka ter zaradi prizadevanj za doseganje ciljev trajnostnega razvoja v celotni poslovni in dobavni verigi. Konica Minolta je uvrščena na seznam "2022 Global 100 Most Sustainable Corporations in the World" in je prejela najvišjo stopnjo na lestvici EcoVadis Sustainabilty Ratings.

 

Konica Minolta je za svoj inovativni pristop storitvam, ki odlično dopolnjuje njihove naprave, prejela prestižno nagrado "Buyers Lab PaceSetter Award for Serviceability and Support 2020/2021" podjetja Keypoint Intelligence.

 

Konica Minolta Slovenija zaposluje 51 predanih strokovnjakov (november 2022), ki na slovenskem trgu skrbijo za več kot 3.000 pogodbenih strank in aktivno promovirajo vse vertikale poslovanja. Na evropskem nivoju je podjetje Konica Minolta Business Solutions Europe zastopano s podružnicami in distributerji v več kot 80 državah v Evropi, Srednji Aziji, na Bližnjem vzhodu in v Afriki. S približno 8.700 zaposlenimi (april 2022) je Konica Minolta Europe v poslovnem letu 2021/2022 ustvarila več kot 1,9 milijarde evrov čiste prodaje. Po vsem svetu ima podjetje več kot 39.000 zaposlenih in posluje v več kot 150 državah.

 

Izrazi in imena izdelkov so lahko blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke ustreznih lastnikov in so s tem priznani.

Kontakt

Kontakt

Matjaž Babnik

Vodja marketinga

Stiki z javnostjo

matjaz.babnik@konicaminolta.si

+38615680511

ŽELITE VEČ INFORMACIJ?
KONTAKTIRAJTE NAS!